Τα τρία ελληνόπουλα της... αλλαγής που «χτυπήσαν» στις καθυστερήσεις (vids)

οσφπ

bet365

Τι συνδέει τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ εκτός από την εξασφάλιση ευρωπαϊκής θέσης σε όμιλο; Το γεγονός οι λυτρωτές ήταν... Έλληνες που ήρθαν από τον πάγκο και στις τρεις περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση μέσα στη Γαλλία και άφησε εκτός τη Μαρσέιγ, κλείνοντας μία θέση στα play-offs του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα.

Λίγο νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης (15/08), η ΑΕΚ, δεν πήρε απλώς το προβάδισμα στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά με ανατροπή έφυγε με το διπλό (2-1) από το Μάξιμιρ και έχει το πάνω χέρι για πρόκριση στα play-offs του Champions League.

Και στην... παρέα τους με εξασφάλιση σε ευρωπαϊκό όμιλο, προστέθηκε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (17/08) καθώς με την ισοπαλία στο Βέλγιο κόντρα στη Γκενκ (1-1) και τη νίκη στο πρώτο ματς (1-0) προκρίθηκε στα play-offs του Europa League όπου τον περιμένει η Τσουκαρίτσκι.

Ωστόσο, τι είναι αυτό που συνδέει αυτές τις τρεις ομάδες εκτός από τη σίγουρη συμμετοχή τους στην κλήρωση των γκρουπ στις αρχές Σεπτέμβρη; Το γεγονός ότι οι λυτρωτές μιλούν... ελληνικά. Τρεις Έλληνες παίκτες σκόραραν στα τελευταία λεπτά των αγώνων και αμφότεροι, μπήκαν ως αλλαγή στα παιχνίδια τους.

Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)

Στη... σκιά των όσων έγιναν με τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στο Μάξιμιρ της Κροατίας από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι Κροάτες προηγήθηκαν με την απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μπούλατ αλλά ο Τσούμπερ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 59' με ωραίο πλασέ, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Ωστόσο την τελευταία κουβέντα του ματς, την είπε Έλληνας. Ο Πισάρο έκανε τη σέντρα και ο Κώστας Γαλανόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από κοντά, ανατρέποντας ολοκληρωτικά το σκορ σε 2-1 και δίνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην Ένωση. Φυσικά, την παράσταση έκλεψε η στιγμή που σήκωσε το περιβραχιόνιο που έγραφε το «Μ» στη μνήμη του Μιχάλη και το έδειξε στους οπαδούς της Ντιναμό.

Ο νεαρός χαφ είχε περάσει στον αγωνιστικό ως αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Γιόνσον στο 67ο λεπτό του αγώνα.

Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός)

Το έργο του Παναθηναϊκού ήταν από την αρχή δύσκολο κόντρα στην Μαρσέιγ. Η νίκη με 1-0 στη Λεωφόρο έδωσε προβάδισμα και αισιοδοξία στο «τριφύλλι» όμως τα πράγματα στη Γαλλία δεν εξελίχθηκαν αντίστοιχα. Μόλις στο 2ο λεπτό οι Γάλλοι είχαν ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και πριν το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, είχαν πάρει αέρα... πρόκρισης με το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο του Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να μην δεχθεί άλλο γκολ και παράλληλα, έψαχνε ένα τέρμα που θα πήγαινε το ματς στην παράταση. Ο «από μηχανής θεός» για τον Παναθηναϊκό ήταν Έλληνας και καθρεφτιζόταν στο πρόσωπο του Φώτη Ιωαννίδη. Ο νεαρός φορ μπήκε ως αλλαγή στο 63' και ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 90+8' σε χέρι του Γκεντουζί.

Με «κρύο αίμα» νίκησε τον Πάου Λόπεθ και οδήγησε το ματς στην παράταση όπου και δεν άλλαξε τίποτα για να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι. Ο Έλληνας φορ ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι, ο Γκεντουζί όχι και έτσι οι Πράσινοι πήραν τη νίκη με 5-3.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Ολυμπιακός)

Όπως ο Παναθηναϊκός, έτσι και ο Ολυμπιακός πήγε στο Βέλγιο κόντρα στη Γκενκ έχοντας το προβάδισμα από το εντός έδρας ματς με 1-0. Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε καλά για τους Πειραιώτες καθώς οι Βέλγοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα με εύστοχο πέναλτι του Πέιντσιλ (είχε δοθεί επανάληψη γιατί δεν πατούσε στη γραμμή ο Πασχαλάκης όταν το απέκρουσε).

Στο δεύτερο μέρος, η αποβολή του σκόρερ έδωσε στον Ολυμπιακό το απαραίτητο boost για να φτιάξει ευκαιρίες και να πιέσει ώστε να αποφύγει την παράταση. Τη λύση τη βρήκε σε ένα ελληνόπουλο που αποκτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πίεσε ψηλά, κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε στο 90+6', προκαλώντας μία έκρηξη πανηγυρισμών στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής χαφ μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έδωσε τη λύση που έψαχνε η ομάδα του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα