ΑΕΚ: La Vida Loca!

ΑΕΚ: La Vida Loca!

Δημήτρης Βέργος
Ο Βίντα σκοράρει το 2-2 με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

bet365

Μια τρελή ζωή, ένα τρελό φινάλε, κομμένο και ραμμένο για την ΑΕΚ! Ο Ντομαγκόι Βίντα πήρε πίσω όσα του είχε στερήσει ο Λιβάκοβιτς, έστειλε σε σημείο μη επιστροφής την Ένωση στα play-offs του Champions League, δεν πανηγύρισε και σήκωσε τα χέρια δείχνοντας τον ουρανό...

La Vida Loca! Μια τρελή ζωή, ένα τρελό φινάλε, μια τρελή πρόκριση γεμάτη ΑΕΚ! Όπως αυτή που έζησαν οι 32.000 που βρέθηκαν στην OPAP Arena το σαββατόβραδο. Από τον αποκλεισμό, στην πρόκριση στα play-offs του Champions League στα τελευταία λεπτά. Δύο γκολ έπρεπε να πετύχει στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ που ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Με τον Σέρχιο Αραούχο να βάζει το πρώτο ως παίκτης των μεγάλων ματς και τον Ντομαγκόι Βίντα να σκοράρει το δεύτερο και πιο... τρελό. Με το μέταλλο που έχει δώσει στην ομάδα ο Ματίας Αλμέιδα και τη Νέα Φιλαδέλφεια, που έσπρωξε με τη δύναμή της για άλλη μια φορά την Ένωση, να παραληρεί.

Την ώρα που οι κραυγές στην OPAP Arena έσπαγαν τύμπανα, ο Βίντα δεν πανηγύριζε. Κι ας είχε μόλις λυτρώσει την ΑΕΚ παίρνοντας το ριμπάουντ με κεφαλιά μετά την απόκρουση του Λιβάκοβιτς στο πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και δίνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στην Ένωση. Σεβόμενος το πέρασμά του από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την καταγωγή του. Απόλυτα λογικό για έναν παίκτη με εμπειρία πρωταθλητισμού στο πιο υψηλό επίπεδο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, αφού πρώτα είχε χαθεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του, θα γονάτιζε και με τα χέρια του θα έδειχνε ψηλά τον ουρανό. Για τον Μιχάλη. Για το παιδί που χάθηκε από δολοφόνους που του στέρησαν τη ζωή. Αλλά που εκείνη τη στιγμή θα έβλεπε από εκεί που βρισκόταν τη μεγάλη του αγάπη να τον κάνει χαρούμενο. Και αυτόν και τους φίλους του στο πέταλο και την οικογένειά του και τη μητέρα του που βρίσκονταν στις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας...

Ο Βίντα είναι αλήθεια πως δεν είχε κάνει από τα καλύτερά του παιχνίδια μέχρι εκείνη τη στιγμή. Για την ακρίβεια, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο Ζάγκρεμπ, μαζί με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας αντιμετώπισαν θέματα στη ρεβάνς. Μάλιστα ένα δικό του λάθος στο πρώτο μέρος πριν πάρει η Ντινάμο το προβάδισμα πήγε να αποβεί ολέθριο. Αλλά ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο γράφτηκε ο επίλογος της ρεβάνς έφερε τη δική του υπογραφή.

Ήταν η τρίτη και φαρμακερή θα μπορούσε να πει κανείς όταν στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά θα νίκαγε τον φανταστικό μέχρι εκείνη τη στιγμή Λιβάκοβιτς μετά την απόκρουση στο πέναλτι του Λιβάι ισοφαρίζοντας σε 2-2 και κάνοντας την OPAP Arena να εκραγεί. Όσα του στέρησε ο συμπατριώτης του στο Ζάγκρεμπ, ο Βίντα τα πήρε πίσω και με το παραπάνω στη Νέα Φιλαδέλφεια σε μια φάση, στο φινάλε. Σε ένα σενάριο γραμμένο με τον πιο τρελό τρόπο, κομμένο και ραμμένο για την ΑΕΚ.

Στο Μάξιμιρ ο Λιβάκοβιτς στις καθυστερήσεις σε δύο κεφαλιές του Βίντα είχε πραγματοποιήσει σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας τα επίπεδα του σκορ στο 1-2. Οι δυο τους είχαν ανταλλάξει ματιές και γελάκια, με τον Βίντα να απονείμει τα εύσημα στον συμπατριώτη του. Την τρίτη όμως δεν του χαρίστηκε. Σημάδεψε σωστά και σε χρόνο που δεν υπήρχε πλέον κανένα περιθώριο αντίδρασης πέταξε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ εκτός συνέχειας, χαρίζοντας στην ΑΕΚ μια ιστορική, μια συγκλονιστική, μια τρελή πρόκριση. La Vida Loca!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα