ΑΕΚ: Πέτυχε την υπέρβαση, τώρα για την πρόκριση!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Πέτυχε την υπέρβαση, τώρα για την πρόκριση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το μεγάλο βήμα προς τον κόσμο των αστεριών που έκανε η ΑΕΚ απέναντι στην Ντινάμο και πετάει για Αμβέρσα για την πρώτη μεγάλη μάχη...

Διαπίστωσα έπειτα από την ολοκληρώθηκε των δύο αναμετρήσεων της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ομάδα που βρισκόταν στη θέση 38 στο ranking της UEFA, πως υπάρχουν ακόμη πολλοί ανάμεσά μας, πού δεν θέλουν να καταλάβουν. Μπορεί να τους αδικώ βέβαια και να μην έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν μερικά πράγματα και τα δεδομένα που προϋπήρχαν για τις ελληνικές ομάδες και δη για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Τι κι αν το φωνάζαμε από την πρώτη μέρα που έτυχε στους νταμπλούχους Ελλάδας η πρωταθλήτρια Κροατίας; Αποδείχτηκε για κάποιους ότι δεν θέλουν, ή δεν μπορούν έστω, να καταλάβουν!

Για τον λόγο αυτό έφτασαν στο σημείο να βγάλουν ακόμη και γκρίνια, εστιάζω στης ΑΕΚ την αναμέτρηση την πλέον πρόσφατη στο γήπεδό της, στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μάλλον κάποιοι επειδή η ομάδα επικράτησε στο Ζάγκρεμπ περίμεναν ότι θα περάσει με κάνα τετράμπαλο απέναντι στην Ντινάμο. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι οι ...προπονητές (και παικταράδες) που έχουμε σε τούτη τη χώρα, έκαναν κριτική και άρχισαν να αναλύουν και τα λάθη (λες και τα γνωρίζουν) του Ματίας Αλμέιδα. Διότι όπως είναι γνωστό σε τούτη τη χώρα ο ξερολισμός δεν έχει προηγούμενο και σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο, όλοι είναι προπονητές και από όλους ακούς "μπορεί να μην γνωρίζω καλά, έχω παίξει όμως μπάλα και...".

Αυτό ακριβώς γνωρίζουν όλοι: μπάλα! Από ποδόσφαιρο πάλι έχουν μεσάνυχτα, το ίδιο από δουλειά στην προπόνηση, διαχείριση καθημερινότητας, ρόστερ, προσωπική πνευματική, ή αγωνιστική κατάσταση κάθε ποδοσφαιριστή, κανείς τους δεν έχει την παραμικρή ιδέα, όμως ΟΛΟΙ έχουν άποψη. Ούτε εμείς καλά - καλά που ασχολούμαστε τα τρία τέταρτα της ημέρας μας δεν τα γνωρίζουμε άλλωστε! Η ΑΕΚ για να το κλείσω εδώ και να πάμε παρακάτω, μιας και βρίσκομαι στο αεροδρόμιο και περιμένω να επιβιβαστώ για Βρυξέλλες και από κει να πάω στην Αμβέρσα, πέτυχε υπέρβαση, απέκλεισε την πιο δύσκολη ομάδα που θα μπορούσε να της τύχει στην κλήρωση, το πέτυχε όντας καλύτερη της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στα δύο ματς όπως αναγνώρισαν και οι αντίπαλοί της και πάει παρακάτω..

Για την ακρίβεια όπως σημείωσα πριν, πετάει για το Βέλγιο, στην Αμβέρσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους επίσης νταμπλούχους Βελγίου στην έδρα τους. Προφανώς και εδώ απαιτείται να καταφέρει να πετύχει μια σχετική υπέρβαση. Όχι στον ίδιο βαθμό αν θέλετε με πριν, απέναντι στους Κροάτες (λόγω και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν), αλλά και πάλι πρέπει να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο. Μια ομάδα χώρας αρκετά πάνω από τη δική μας στη σχετική λίστα της UEFA και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Πιο συγκεκριμένα το Βέλγιο είναι στο top 10, χαρακτηριστικά στην 8η θέση της UEFA, εδώ να θυμίσω για να αντιλαμβανόμαστε τις διαφορές πως η Ελλάδα είναι στην 19η θέση!

 

Γελοίος προγραμματισμός UEFA, αλλά η... αγέλη του Αλμέιδα δεν "μασάει"!

Αλμέιδα

Προφανώς όμως και επαναλαμβάνω με αντίπαλο την Αντβέρπ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης για την ΑΕΚ. Αυτό γιατί κατάφερε να αποκλείσει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και να της... κλέψει το καλό εισιτήριο των play off του Champions League. Όταν λέμε το καλό εισιτήριο δεν εννοούμε ότι θα πήγαινε απ' ευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Θα απαιτηθεί και εδώ μια μίνι υπέρβαση από την... αγέλη του Ματίας Αλμέιδα! Αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει η πρωταθλήτρια Ελλάδας, για αυτό πετάει απόψε για το Βέλγιο, προκειμένου να επιστρέψει στον κόσμο των αστεριών! Αφού πέτυχε την υπέρβαση, τώρα στοχεύει αποκλειστικά στην πρόκριση με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Βέβαια δυστυχώς από την UEFA δεν υπήρχε περίπτωση να της το κάνουν πιο εύκολο. Σε καμία περίπτωση... Πάλι από το... δύσβατο μονοπάτι, ξανά απογείωσαν τον βαθμό δυσκολίας, μα είναι ομάδα μαθημένη σε αυτά η ΑΕΚ. Τι κι αν γνώριζαν με όσα έγιναν με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την δολοφονία του Μιχάλη ότι ο Δικέφαλος θα έπαιζε Σάββατο βράδυ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ; Δεν άλλαξαν από την πρώτη στιγμή που το σημειώναμε την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου αγώνα στην Αμβέρσα με την Αντβέρπ! Οι νταμπλούχοι Βελγίου αγωνίστηκαν Παρασκευή, δεν έχουν ταξίδι να κάνουν και φυσικά έχουν προετοιμαστεί σούπερ για αυτό το ματς.

Είδαν το Σάββατο, αργά το βράδυ να υπενθυμίσω, την ΑΕΚ να παίζει, είχαν όλο το χρόνο να την αναλύσουν ξανά και πάνε σούπερ για το αυριανό ματς. Στον αντίποδα, οι δικοί μας νταμπλούχοι, ταξιδεύουν για το Βέλγιο και τη συγκεκριμένη πρώτη αναμέτρηση με εντελώς διαφορετικά δεδομένα! Οφείλουν να πάνε στο πρώτο παιχνίδι με μισή προπόνηση στην κυριολεξία και φυσικά με μόλις μιάμιση μέρα δυνατότητα ανάλυσης αντιπάλου. Πρέπει να πετύχουν την κατάλληλη αποθεραπεία και αποκατάσταση των παικτών τους και να παίξουν ένα ζευγάρι αγώνων τελικό των τελικών για τα play off του Champions League! Πού να μην είχε έρθει στη χώρα μας ο Τσέφεριν και να μην γνώριζε τα δεδομένα αυτά όπως και ο Έλληνας νούμερο 2 στην UEFA ντε..

Όμως η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν καταλαβαίνει από αυτά. Εμείς μπορεί να τα γράφουμε αλλά ο ίδιος, οι συνεργάτες του, οι ποδοσφαιριστές του, δεν θα ασχοληθούν καν με αυτά. Διότι δεν θέλουν δικαιολογίες... Θα μπουν για να πάρουν τη νίκη όπως σε κάθε ματς, για να παλέψουν για κάθε διεκδικούμενη μπάλα, για κάθε ...χιλιοστό του γηπέδου, για τη νίκη και μόνο αυτή, όπως σε κάθε ματς! Ακόμη κι αν δεν έρθει αυτή, δεν θα επιδιώξουν να... δικαιολογηθούν από τη δεδομένη γελοία οργάνωση, τον απαράδεκτο και αστείο προγραμματισμό της UEFA, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την απαξιώνουν όλο και περισσότερο οι ίδιοι. Η ΑΕΚ όμως πετάει εδώ, στη χώρα του Τεν Τεν, για να κερδίσει και να βάλει βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Αθήνα!

Πονσε

Υγ: Έτοιμος και ο Πόνσε... Εδώ και καιρό από όσο μαθαίνω. Αναμενόμενα περνάει στη θέση του Φαν Βέερτ και πλέον η ΑΕΚ μπαίνει σε όλες τις διοργανώσεις πάνοπλη. Για την ακρίβεια με τα καλύτερά της... όπλα στην φαρέτρα του Αλμέιδα. Διότι και πριν πάνοπλη ήταν! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποκτηθεί στόπερ, ούτε βέβαια ότι η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από κεντρικό αμυντικό, ή γενικά από μεταγραφή. Το εξηγώ για να μη θεωρηθεί κάτι πονηρό αυτό το "πάνοπλη" που σημειώνω γιατί κατά καιρούς έχουμε διαβάσει απίθανα πράγματα στην προσπάθεια κάποιων να βρουν να μεταφράσουν όπως επιθυμούν εκείνοι κάθε λέξη σου...

Υγ2: Μια έτσι, μια γιουβέτσι, πληροφορίες σε ρεπόρτερ αστυνομικού ρεπορτάζ για εντυπώσεις, αλλά και ασέβεια νεκρού που συνεχίζεται με τις πλάτες της συνεπεύθυνης της δολοφονίας του Μιχάλη, της ΕΛ.ΑΣ. Ακούω και φοβερές αναλύσεις τύπου "και αν δεν είναι Κροάτης ο δολοφόνος, θα την πληρώσουν όλοι;", ενώ εννοείται επιμένουν να το πηγαίνουν σε δήθεν ραντεβού επειδή είδαν και 3 οπαδούς της ΑΕΚ με κράνος! Ότι δηλαδή θα είχαν κράνος, θα ερχόντουσαν 300 με ρόπαλα, μαχαίρια, μολότοφ και ότι άλλο, και δεν θα τα φορούσαν. Επίσης η εισβολή στη χώρα και η επίθεση (που τελικά έφερε και δολοφονία) αρκεί για να είναι ένοχοι ΟΛΟΙ τους, Κροάτες και Έλληνες φίλοι των νεοναζί! Δηλαδή μας λένε ότι το κακό είναι ότι προέκυψε δολοφονία αλλιώς δεν υπάρχει θέμα να έρχονται 200 οπαδοί από οποιαδήποτε χώρα, να τη διανύουν όλη και με τις πλάτες της αστυνομίας να παίζουν ξύλο και να κάνουν μπάχαλα παντού. Αν δηλαδή δεν ήταν με μαχαίρια και από την επίθεση σκόνταφτε κάποιος και έπεφτε νεκρός όπως έτρεχε από χτύπημα στο κεφάλι (ή από τις ροπαλιές με καρφιά που έριχναν), θα τους αφήναμε να φύγουν, με ένα "κατά λάθος έγινε"! Μαζευτείτε όλοι σας...

Υγ3: Το κλίμα υπέροχο στο ματς, γύρω από το γήπεδο όλα επιπέδου Champions league, μέσα σε αυτό ακόμη καλύτερα, η διοργάνωση άψογη, το ίδιο η φιλοξενία, η έδρα καμίνι δίχως την όποια ακρότητα, ούτε μισό καπνογόνο και αποδείχτηκε απόλυτα πως η Νέα Φιλαδέλφεια εκτός από το πιο όμορφο και σύγχρονο ελληνικό γήπεδο, είναι και το πιο ασφαλές, για πλάκα... Είδατε να γράψει κάτι κανένα από το πιστόλια του χώρου μας; Να πουν μια συγγνώμη έστω; Γελοίοι και με σφραγίδα όλοι τους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...