Αντβέρπ - Σαχτάρ 2-3: Οι Ουκρανοί... χάλασαν το πάρτι με ανατροπή από 2-0, μοιραίος ο Αλντερβάιρελντ (vids)

Βασίλης Μπαλατσός
Σάχταρ

bet365

Η Αντβέρπ προηγήθηκε με δυο γκολ κόντρα στη Σαχτάρ στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου της εντός έδρας παιχνιδιού στο Champions League, όμως οι Ουκρανοί έκαναν μεγάλη ανατροπή και πήραν τη νίκη με 3-2. Έχασε πέναλτι στο φινάλε ο Αλντερβάιρελντ.

Μια αγωνιστική σκληρό μάθημα για τις πρωτάρες του Champions League. Όπως η Ουνιόν έτσι και η Αντβέρπ προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με δυο γκολ αλλά σαν άλλη... Μπράγκα η Σαχτάρ έκανε σπουδαία ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-2. Έχασε πέναλτι σε «νεκρό» χρόνο ο Αλντερβάιρελντ.

Πρωταγωνιστής της ομάδας του Μαρκ Φαν Μπόμελ πρώτο ημίχρονο ήταν το wonder kid, Αρτούρ Βερμέερεν, ο οποίος δημιούργησε και τα δυο γκολ των νταμπλούχων Βελγίου. Στο 3ο λεπτό ο νεαρός χαφ έκλεψε την μπάλα από τον Ρακίτσκι, πάσαρε στον Μούγια, ο οποίος έκανε μια ντρίμπλα και εκτέλεσε μέσα από την περιοχή για το 1-0. Στο 33' ο 18χρονος μέσος έβγαλε μια υπέροχη κάθετη μπαλιά, ο Μπαλικουίσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βγήκε τετ α τετ με τον Ρίζνικ και πλάσαρε για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και βρήκαν γρήγορα το γκολ που τους έβαλε στο ματς. Στο 48' το δυνατό μακρινό σουτ του Σουντακόβ βρήκε στο δοκάρι, ο Μπιτέζ νίκησε τον Ναζάρινα, η μπάλα βρήκε ξανά στο δοκάρι και τελικά ο Σίκαν με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Οι Ουκρανοί έφεραν το ματς στα ίσα στο 71' με μπόλικη δόση τύχης. Ο Ρακίτσκι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στον Μπαλικουίσα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 76', η Σαχτάρ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 76' ο Μπιτέζ, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποτρέψει το κόρνερ έδωσε.... πάσα στον Ναζαρίνα, ο οποίος με τη σειρά του σέρβιρε στον Σίκαν που σκόραρε σε κενή εστία για το 3-2.

 

Στην τελευταία φάση του ματς η Αντβέρπ είχε την ευκαιρία να σώσει έστω τον βαθμό. Στο 90+6' ο Αλντερβάιλερντ δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Στεπανένκο και ο διαιτητής έδωσε με τη μία το ξεκάθαρο πέναλτι. Ο αρχηγός των Βέλγων ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα άουτ, με την ομάδα του Φαν Μπόμελ να παραμένει στο μηδέν μετά από δυο αγωνιστικές και τη Σαχτάρ να κάνει βαθμολογικό σεφτέ.

Αντβέρπ: Μπιτέζ, Αλντερβάιρελντ, Μπατάιγ, Κουλιμπαλί, Βάινταλ (83’ Ιλεχένα), Φέιρμαν, Εκέλενκαμπ (74’ Βαλέντσια), Κεϊτά (83’ Γιουσούφ), Μούγια (87΄Φαν ντεν Μπος), Μπαλίκβισα, Γιάνσεν

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ρίζνικ, Αζάροβ, Ρακίτσκι, Ματβιγένκο, Κονόπλια, Στεπανένκο, Σουντακόβ, Κρίσκιβ, Ναζάρινα, Ζουμπκόβ, Σίκαν (87’ Σβεντ).

Αποτελέσματα (2η αγωνιστική)

Αντβέρπ - Σαχτάρ 2-3
Πόρτο - Μπαρτσελόνα 4/10, 22:00

Βαθμολογία

  1. Μπαρτσελόνα 3 (5-0)
  2. Πόρτο 3 (3-1)
  3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 (4-5)
  4. Αντβέρπ 0 (2-8)

Επόμενη αγωνιστική (25/10)

Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ 19:45
Αντβέρπ - Πόρτο 22:00

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα