Champions League: «Γιορτινή» τεσσάρα της Νιούκαστλ στην Παρί, στο μηδέν Ντόρτμουντ και Μίλαν (vid)

Νίκος Κικίδης
Νιούκαστλ

bet365

Στη βραδιά που το σεντόνι εμφανίστηκε ξανά στο «St' James Park» μετά από είκοσι χρόνια η Νιούκαστλ πήρε μεγαλειώδη νίκη και συνέτριψε με 4-1 την Παρί. Στο μηδέν οι σπάταλες Ντόρτμουντ και Μίλαν.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια. Τόσο καιρό πήρε στη Νιούκαστλ να πανηγυρίσει ξανά νίκη στο Champions League. Η υπομονή ωστόσο... άξιζε και με το παραπάνω, καθώς στη βραδιά που το «St James Park» υποδέχθηκε και πάλι το σεντόνι οι Magpies διέλυσαν με 4-1 την Παρί Σεν Ζερμέν για να πατήσουν κορυφή σε κλίμα γιορτής! Οι ιθύνοντες άλλωστε είχαν φροντίσει προ ημερών να «ντύσουν» το γήπεδο με τρόπο που άρμοζε στις περιστάσεις και ο αγώνας κύλησε σε απόλυτη συνάρτηση με τη γιορτή που είχε στηθεί στις εξέδρες.

Κάπως έτσι το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους, όταν έπειτα από λάθος του Μαρκίνιος ο Ντοναρούμα είπε «όχι» σε πρώτο χρόνο στον Ίσακ, όμως στην επαναφορά ο Αλμιρόν με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ (18΄). Σαν μην έφτανε αυτό η Νιούκαστλ έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 39΄όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Παρί ο Μπερν νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Σκρίνιαρ και έγραψε το 3-0 με καρφωτή κεφαλιά.

Το πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με το δυνατό σουτ του Λόνγκσταφ στο 50΄να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την Παρί να απαντά άμεσα με κεφαλιά του Ερναντές σε μια ένδειξη... σφυγμού. Στη συνέχεια του αγώνα ωστόσο η Παρί αναλώθηκε σε μακρινά σουτ και παραδόξως το πλήρωσε με τον ίδιο τρόπο.

Στο 90+1΄ο Σαρ έπιασε ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής και σημάδεψε το παραθυράκι για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη νίκη της Νιούκαστλ στη διοργάνωση από τον Φεβρουάριο του 2003.

 

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Σαρ, Λεσίλς, Μπερν, Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Τονάλι (65΄Άντερσον), Αλμιρόν (71΄Μέρφι), Γκόρντον, Ίσακ

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ, Ερναντές, Ουγκάρτε (64΄Βιτίνια), Ζαΐρ Εμερί, Ντεμπελέ, Κόλο Μουανί (57΄Μπαρκολά), Μπαπέ, Γκονζάλο Ράμος

Όλα μηδέν στη Βεστφαλία

Μπορεί βέβαια στο Νιούκαστλ να στήθηκε πάρτι από γκολ, όμως στη Βεστφαλία όλα έμειναν στον... πάγο. Αν και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους, Μίλαν και Ντόρτμουντ έμειναν στο 0-0 και περιορίστηκαν στις δυο τελευταίες θέσεις του ομίλου. Παρά το ζωηρό ξεκίνημα στον αγώνα οι δυο ομάδες τιμωρήθηκαν από την αστοχία τους, αλλά και από την απόδοση των δυο κίπερ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σπουδαία επέμβαση του Μενιάν στην προσπάθεια του Μπενσεμπαϊνί στο 43΄, όμως και η αντίστοιχη του Κόμπελ στο σουτ του Πούλισικ στο ξεκίνημα του β΄μέρους (55΄).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μίλαν ανέβασε την απόδοσή της και άγγιξε σε δυο περιπτώσεις το γκολ, όμως Ερναντές και Ρέιντερς δεν κατάφεραν να βρουν εστία! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλους και να περιορίζει Ντόρτμουντ και Μίλαν χωρίς νίκη στον όμιλο.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί, Οζκάν, Τσαν, Μπραντ (64΄Αντεγιέμι), Μάλεν (72΄Μπάιον - Γκίτενς), Ρόις (72΄Ενμέτσα), Φίλκρουγκ (85΄Μουκοκό)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (69΄Φλορέντσι), Τιό, Τομόρι, Ερναντές, Ρέιντερς, Πομπέγκα (58΄Αντλί), Πούλισικ (69΄Τσουκουέζε), Λεάο, Ζιρού (69΄Οκάφορ)

Αποτελέσματα

Νιούκαστλ - Παρί Σεν Ζερμέν 4-1
Ντόρτμουντ - Μίλαν 0-0

Βαθμολογία

1. Νιούκαστλ 2 (4-1) 4
2. Παρί 2 (3-4) 3
3. Μίλαν 2 (0-0) 2
4. Ντόρτμουντ 2 (0-2) 1

Επόμενη αγωνιστική (25/10)

Νιούκαστλ - Ντόρτμουντ
Παρί - Μίλαν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα