Άρσεναλ - Λανς 6-0: «Πάρτι» πρόκρισης και... δώρο στην Αϊντχόφεν

Βασίλης Μπαλατσός
arsenal_champions_league_win

bet365

Η Άρσεναλ συνέτριψε τη Λανς με 6-0 στο Λονδίνο και σφράγισε το εισιτήριο της για τους «16» του Champions League. Χαμόγελα και για την Αϊντχόφεν, που εξασφάλισε την πρόκριση.

Η Άρσεναλ επέστρεψε στους «16» του Champions League μετά από μια εξαετία! Οι Κανονιέρηδες συνέτριψαν τη Λανς στο Λονδίνο με 6-0 και «κλείδωσαν» την πρωτιά του 2ου Ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και... πήραν μαζί τους τη δεύτερη Αϊντχόφεν. Η PSV με τη μεγάλη της ανατροπή στην Ανδαλουσία έφτασε τους οκτώ βαθμούς και είναι στο +3 από τους Γάλλους, με τους Ολλανδούς να υπερέχουν σε πιθανή ισοβαθμία. Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η τρίτη θέση στην αναμέτρηση των Λανσουά με τη Σεβίλλη.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έστησε... πάρτι στο πρώτο μέρος στο «Emirates», καθώς πέτυχε πέντε γκολ, με τα τέσσερα πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13'. O Tομιγιάσου έβγαλε τη σέντρα, ο Σαμέντ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Ζεσούς πήρε την κεφαλιά και έδωσε ασίστ στον Χάβερτς, ο οποίος με τελείωμα μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Στο 21' μετά από ενέργεια του Σακά η μπάλα έφτασε στον Ζεσούς, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή ντρίμπλα στον Ντανσό και με πλασέ έδωσε αέρα δυο τερμάτων στους Κανονιέρηδες. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρτινέλι πλάσαρε, ο τερματοφύλακας της Λανς απέκρουσε, ο Σακά πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και στο 27' ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στο 45' Ο Τομιγιάσου έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Όντεγκααρντ με βολέ μέσα από την περιοχή έκανε το 5-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Στο 86' ο Ζορζίνιο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 6-0. Έξι γκολ με έξι διαφορετικούς σκόρερ για την Άρσεναλ.

Άρσεναλ: Ραγιά, Τομιγιάσου (46’ Γουάιτ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (46’ Κίβιορ), Ράις (75’ Ζορζίνιο), Όντεγκααρντ, Χάβερτς, Σακά (66’ Νέλσον), Μαρτινέλι, Ζεσούς (82' Eνκετιά)

Λανς: Σαμπά, Ντάνσο, Μεδίνα (46’ Τόμασον), Γκραντίτ (62’ Χουσάνοβ), Σαμέντ (46’ Ελ Αϊναουί), Αϊνταρά, Μεντί (76’ Περέιρα Ντα Κοστα), Φρανκόφσκι, Φουλζινί, Σοτοκά (46’ Μασάδο), Γουαχί.

2ος Όμιλος

Αποτελέσματα

Σεβίλλη - Αϊντχόφεν 2-3
Άρσεναλ - Λανς 6-0

Βαθμολογία

  1. Άρσεναλ 12 (15-3)
  2. Αϊντχόφεν 8 (7-9)
  3. Λανς 5 (4-10)
  4. Σεβίλλη 2 (6-10)

Επόμενη αγωνιστική (12/12, 19:45)

Αϊντχόφεν - Άρσεναλ
Λανς - Σεβίλλη

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα