Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Νίκος Κικίδης
Μπέλιγχαμ

bet365

Tο CIES ανακοίνωσε τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2024, με τον Τζουντ Μπέλινγχαμ να βρίσκεται στην κορυφή με χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 268 εκατ. ευρώ!

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ έχει καταφέρει να εκτοξευτεί στις κορυφές της ποδοσφαιρικής υδρόγειου από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελώντας τον νέο μεγάλο star της Βασίλισσας.

Με 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αποτελεί τον πρώτο της σκόρερ στη φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα έχει αποδειχθεί ένας all-around μέσος που ηγείται στη La Liga σε μια σειρά από διαφορετικές κατηγορίες, από γκολ και κάθετες πάσες, μέχρι... μπλοκ!

Μόνο παράλογο δεν είναι λοιπόν το γεγονός πως το CIES (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών) του χάρισε τον τίτλο του πιο ακριβού ποδοσφαιριστή στον κόσμο, κοστολογώντας τον στα 268 εκατομμύρια ευρώ!

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο... ρομποτικός, Έρλινγκ Χάαλαντ, με αξία που αγγίζει τα 251 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθεί το βραζιλιάνικο δίδυμο της Ρεάλ, Βινίσιους και Ροντρίγκο, με αξία 250 και 248 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ (223 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν οι Φιλ Φόντεν (196 εκατ. ευρώ), Γκάβι (175 εκατ. ευρώ), Χουλιάν Άλβαρες (165 εκατ. ευρώ), Τζαμάλ Μουσιάλα (152 εκατ. ευρώ) και Μάρτιν Όντεγκααρντ (151 εκατ. ευρώ) που μαζί σχηματίζουν την πιο ακριβή δεκάδα του κόσμου.

Ηχηρή μα πλήρως δικαιολογημένη η απουσία του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος διανύει τους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν και είναι ελεύθερος να υπογράψει στην ομάδα της αρεσκείας του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα