Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ισόπαλη ματσάρα και όλα θα κριθούν στην ρεβάνς! (vid)

bet365

Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης πρόσφεραν μια ποδοσφαιρική παράσταση με τέσσερα γκολ (2-2), συνεχείς ανατροπές και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βινίσιους Ζούνιορ (δύο γκολ). Η πρόκριση στον τελικό του Champions League θα κριθεί στην ρεβάνς του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Τετάρτη 08/05, 22:00).

Γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα, ανατροπή κόντρα στην ροή του αγώνα και, εντέλει, ματσάρα μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης (2-2), οι οποίες άφησαν ορθάνοιχτη την υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Champions League για την ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (08/05, 22:00) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο Αλφόνσο Ντέιβις, το όνομα του οποίου «παίζει» έντονα για μεταγραφή στην Ρεάλ το καλοκαίρι, έμεινε εκτός βασικής ενδεκάδας, με τον Τόμας Τούχελ να μην έχει στην διάθεσή του λόγω τραυματισμού τους Ματάις Ντε Λιχτ και Κίνγκσλεϊ Κομάν, ενώ το παρών έδωσαν από την αρχή ο επίσης αμφίβολος Κόνραντ Λάιμερ, αλλά και οι Λιρόι Σανέ και Τζαμάλ Μουσιάλα.

Ο Λούκας Βάθκεθ, καθοριστικός στο πρόσφατο «Clasico», ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Ντάνι Καρβαχάλ, με τον Κάρλο Αντσελότι να επιλέγει τον Νάτσο στο κέντρο της άμυνας, προτιμώντας τον Ορελιέν Τσουαμενί στην φυσική του θέση στην μεσαία γραμμή, από την οποία έμεινε εκτός ο Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Μαγεία Κρόος, εκτέλεση Βινίσιους και 0-1!

Οι γηπεδούχοι, με την ώθηση της… κοχλάζουσας «Αλιάντς Αρένα», μπήκαν δυνατά και απείλησαν μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Αντρέι Λούνιν να αρνείται το γκολ σε μοναδικό τετ – α – τετ του Σανέ, ύστερα από ωραία πάσα με την μία του Χάρι Κέιν, μετά από συνδυασμό του με τον Μουσιάλα.

Οι Βαυαροί έβρισκαν εύκολα διαδρόμους στην μαδριλένικη άμυνα, με Κέιν, Σανέ και Μουσιάλα να δοκιμάζουν την τύχη τους και την Ρεάλ να… ψάχνεται στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και να χάνει πολύ εύκολα την μπάλα, περιορισμένη σε παθητικό ρόλο.

Αργά, αλλά σταθερά, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στα πόδια τους, κρατούσαν πλέον περισσότερο την μπάλα στα πόδια και στο 20ό λεπτό κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ, το οποίο πάντως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η Ρεάλ άρχισε να… εμφανίζεται στο γήπεδο και, όπως συνηθίζει, σκόραρε στην πρώτη της ευκαιρία! Φα-ντα-στι-κή κάθετη πάσα του Τόνι Κρόος (τι παίκτης…) στον Βινίσιους Ζούνιορ στην καρδιά της βαυαρικής άμυνας, ο Βραζιλιάνος με άψογο πλασέ νικάει τον Μάνουελ Νόιερ και ανοίγει το σκορ για την Βασίλισσα (24’). Αυτό ήταν το 15ο γκολ που δέχεται ο αρχηγός της Μπάγερν από την Ρεάλ, την ομάδα από την οποία έχει δεχθεί τα περισσότερα τέρματα σε επίπεδο Champions League. Στη συνέχεια, βεβαίως, έγιναν 16…

Η Μπάγερν, ανώτερη μέχρι εκείνο το σημείο, καλούνταν πλέον να αντιδράσει, αλλά το σοκ από το γκολ του «Βίνι» ήταν μεγάλο και οι Βαυαροί είδαν τους Μαδριλένους να παίρνουν τον έλεγχο μπάλας και ρυθμού, έχοντας πάρει βεβαίως και το προβάδισμα στο σκορ.

Μια εκτέλεση φάουλ του Κέιν που έφυγε άουτ, με την μπάλα στημένη στο ημικύκλιο, ήταν ό, τι είχε να επιδείξει η ομάδα του Τούχελ μέχρι την ανάπαυλα, με την Ρεάλ να κερδίζει το πρώτο από τα τέσσερα ημίχρονα του ζευγαριού.

Ανατροπή της Μπάγερν σε τέσσερα λεπτά!

Μετά την ανάπαυλα, ο Τούχελ έβαλε το πολυεργαλείο Ραφαέλ Γκερέιρο αντί του Λέον Γκορέτσκα, με Σανέ και Μουσιάλα να αλλάζουν πλευρές στην επίθεση και την Ρεάλ να μπαίνει δυνατά και να αγγίζει το 0-2 σε εξαιρετικό πλασέ του Κρόος που έβγαλε εντυπωσιακά ο Νόιερ.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και, από το πιθανό γκολ της Ρεάλ, περάσαμε σε… πραγματικό της Μπάγερν για το 1-1. Άνοιγμα του Λάιμερ στα δεξιά για τον Σανέ, ο οποίος «χορεύει» τον Φερλάν Μεντί, μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό σουτ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Λούνιν (53’).

Η ισοφάριση έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν να φτάσουν στην ανατροπή μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά. Ο Λούκας κάνει ανόητο και αχρείαστο πέναλτι ανατρέποντας τον Μουσιάλα και ο Κέιν από την άσπρη βούλα κάνει το 2-1 (57’), φτάνοντας τα οκτώ γκολ στη φετινή διοργάνωση (και τα 43 συνολικά!), με τα οποία έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερ τον Κιλιάν Μπαπέ.

Πέναλτι και 2-2 ο Βινίσιους!

Ο Αντσελότι, ο οποίος έβλεπε την ομάδα του να χάνει έλεγχο και προβάδισμα στο άψε – σβήσε, αντέδρασε βγάζοντας τον Νάτσο και βάζοντας στην θέση του τον Καμαβινγκά, φέρνοντας πίσω στο κέντρο της άμυνας τον Τσουαμενί.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν στη συνέχεια με Κέιν και Έρικ Ντάιερ για τους γηπεδούχους και Βινίσιους για τους φιλοξενούμενους, με την Μπάγερν πάντως να δίνει μεγαλύτερη αίσθηση κινδύνου, αναζητώντας ένα τρίτο γκολ.

Στο 75’ ο «Καρλέτο» έριξε Λούκα Μόντριτς και Μπραΐμ Ντίαθ αντί Κρόος και Τζουντ Μπέλινγκχαμ αντίστοιχα, με τον Γερμανό να έχει κουραστεί μετά από ένα εξαιρετικό 60λεπτο και τον Άγγλο να συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου τριμήνου, παρά το γκολ νίκης – τίτλου στο «Clasico».

Ο Κροάτης έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του, αφού με καταπληκτική μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Βινίσιους, ο οποίος όμως από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ για δεύτερη φορά.

Η Ρεάλ είχε ανεβάσει στροφές και ανταμείφθηκε στο 83’. Ο Ροντρίγκο, μετά από πολύ ωραία ενέργεια και ασίστ του Βινίσιους, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κιμ Μιν Τζάε. Ο «Βίνι» ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 2-2, φτάνοντας τα είκοσι γκολ στην καριέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτό έμελλε να είναι το τελικό σκορ, αφού οι δύο ομάδες πρόσεξαν αρκετά για να μην την… πατήσουν στο φινάλε, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για την ρεβάνς, όπου θα κριθεί ποια ομάδα θα πάει στον τελικό της 1ης Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ».

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ – Κίμιχ, Ντάιερ, Κιμ, Μαζραουΐ – Λάιμερ, Γκορέτσκα (46’ Ραφαέλ Γκερέιρο) – Σανέ (87’ Ντέιβις), Μίλερ (80’ Γκνάμπρι), Μουσιάλα – Κέιν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Ρούντιγκερ, Νάτσο (65’ Καμαβινγκά), Μεντί – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Κρόος (76’ Μόντριτς) – Μπέλινγκχαμ (76’ Μπραΐμ Ντίαθ) – Ροντρίγκο (87’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα