Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν: Όταν διαιτητής στην Premier αγνοούσε το σημαιάκι του βοηθού (vid)

Νιούκαστλ

bet365

Μεγάλο ντόρο έχει ξεσηκώσει η αμφιλεγόμενη φάση που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν. Μια αντίστοιχη φάση είχε σημειωθεί και πριν από μερικά χρόνια στην Premier League σε ένα Σέφιλντ - Νιούκαστλ, ωστόσο ο διαιτητής εκείνου του αγώνα πήρε διαφορετική απόφαση παρά το υψωμένο σημαιάκι του βοηθού.

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία έχουν στο σταρατόπεδο της Μπάγερν λόγω της φάσης στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Ματάις Ντε Λιχτ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς δευτερόλεπτα πριν ο Ολλανδός εκτελέσει, ο διαιτητής του αγώνα είχε σφυρίξει μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.

Μια απόφαση που έχει προκαλέσει γενικότερα μεγάλο ντόρο καθώς ο βοηθός του Μαρτσίνιακ σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ σε μια φάση η οποία δεν ήταν ξεκάθαρη σε καμία περίπτωση. Ο Πολωνός εμπιστεύτηκε τον βοηθό του και αποφάσισε να σφυρίξει και να σταματήσει το παιχνίδι, ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά έδωσε συνέχεια στο αρχικό λάθος καθώς δεν ήταν υποχρεωμένος να σφυρίξει.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί πριν από περίπου πέντε χρόνια στην Premier League, λίγο μετά την εμφάνιση του VAR στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Το 2019, σε ένα Σέφιλντ - Νιούκστλ, είχε σημειωθεί μια περίεργη φάση, σχεδόν αντίστοιχη με τη χθεσινή που σημειώθηκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο Σέλβι ο οποίος τότε φορούσε τη φανέλα της Νιούκαστλ είχε φύγει ανενόχλητος λίγα μέτρα πιο μπροστά από τη γραμμή του κέντρου και κατάφερε να σκοράρει. Κανείς ωστόσο δεν τον ακολούθησε, διότι ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ. Ο διαιτητής ωστόσο -σωστά- δεν σταμάτησε το παιχνίδι και άφησε τη φάση να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί, παρότι οι ποδοσφαιριστές της Σέφιλντ σταμάτησαν μόλις είδαν το υψωμένο σημαιάκι.

Ο διαιτητής του αγώνα ωστόσο ανέλαβε την ευθύνη και άφησε την φάση να εξελιχθεί, με τον VAR να τον δικαιώνει καθώς μετά τον χαρακτηριστικό έλεγχο το γκολ του Σέλβι μέτρησε κανονικά.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα