Μάντσεστερ Σίτι - Χιρόνα: Η λύση ώστε να παίξουν ταυτόχρονα στο Champions League

Σιτι-Τζιρονα

bet365

Ποια είναι η λύση για το City Football Group ώστε να καταφέρει να... βάλει ταυτόχρονα στο επόμενο Champions League τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τζιρόνα.

Μπορεί το μυαλό όλων στη Μάντσεστερ Σίτι αλλά και στο City Football Group γενικότερα να είναι στην κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος, ωστόσο ο... πονοκέφαλος Τζιρόνα εξακολουθεί να υφίσταται. Διότι οι Καταλανοί εξασφάλισαν την έξοδο τους στο επόμενο Champions League, γράφοντας έτσι την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας τους.

Αναπόφευκτα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το θέμα με τη Μάντσεστερ Σίτι και την ταυτόχρονη παρουσία των δύο ομάδων στο Champions League. Η φοβερή και τρομερή Τζιρόνα που αποτελεί ουσιαστικά «θυγατρική» της Μάντσεστερ Σίτι, κάνει υπερήφανο το City Football Group, το οποίο βλέπει επιτέλους, να πετυχαίνει και στην Ισπανία το εγχείρημα της.

Το θέμα της ταυτόχρονης συμμετοχής των δύο ομάδων του CFG είναι τη δεδομένη στιγμή αυτό που καίει τον οργανισμό. Σύμφωνα με το «apnews» το City Football Group έχει αυτή τη στιγμή δύο επιλογές για να καταφέρει του χρόνου να έχει δύο ομάδες στο Champions League.

Οι λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τη Σίτι και την Τζιρόνα

Η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί φυσικά το καμάρι του CFG. Άλλωστε η ομάδα από το Μάντσεστερ είναι η μοναδική που βρίσκεται στο 100% κάτω από τη στέγη του City Football Group που κατέχει μετοχές σε 13 διαφορετικούς συλλόγους. Ανάμεσα στους βρίσκεται και η Τζιρόνα.

Ο μεγάλος όμιλος κατέχει το 47% της ομάδας από την Καταλονία. Ούτε τις μισές μετοχές δηλαδή, με το υπόλοιπο 53% να είναι μοιρασμένο σε διάφορους επιχειρηματίες. Λύσεις ωστόσο υπάρχει. Το City Football Group μπορεί να έχει και τις δύο ομάδες στο επόμενο Champions League εφόσον ακολουθήσει μερικά συγκεκριμένα βήματα.

Ο ένας τρόπος ώστε η Τζιρόνα να μπορέσει να συμμετάσχει στο Champions League ταυτόχρονα με τη Μάντσεστερ Σίτι, είναι να παραχωρηθεί ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών που κατέχει το City Footbal Group. Πιο συγκεκριμένα, ο μεγάλος όμιλος θα πρέπει να... ρίξει το ποσοστό των μετοχών που κατέχει κάτω από το 30% και να παραχωρήσει ένα ποσοστό της τάξης του -τουλάχιστον- 18%.

Μια άλλη επιλογή είναι να συνεργαστεί με την UEFA το CFG. Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «apnews», το City Football Group μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα των Μίλαν και Τουλούζ και να παραχωρήσει όλες τις μετοχές της Τζιρόνα σε έναν άλλον όμιλο.

Τον συγκεκριμένο όμιλο θα μπορέσει να τον επιλέξει το ίδιο το CFG και εφόσον εγκριθεί από την UEFA, τότε το deal θα προχωρήσει κανονικά.

Βέβαια αυτή τη στιγμή δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση στο στρατόπεδο του City Football Group. Υπάρχει ωστόσο η πεποίθηση ότι το πρόβλημα θα λυθεί εγκαίρως και ότι στο επόμενο Champions League θα συμμετάσχουν και οι δύο ομάδες που ανήκουν στο CFG. Πρακτικά αυτό που πρέπει να κάνει το CFG είναι να παραχωρήσει το 18% από τις μετοχές της Τζιρόνα και να πέσει κάτω από το όριο του 30%.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα