Τελικός Champions League, Μπέλινγκχαμ - Σάντσο: Το... reunion, τα διαφορετικά μονοπάτια και η κοινή πρόκληση

Bellingham - Sancho

bet365

Όσο οι Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Τζέιντον Σάντσο ετοιμάζονται να συναντηθούν ξανά στον τελικό του Champions League το Gazzetta ρίχνει το βλέμμα του στον ολότελα διαφορετικό τρόπο με τον οποίο έφτασαν μια ανάσα μακριά από την κορυφή της Ευρώπης.

Έσπασαν και οι δύο το μοτίβο από νωρίς. Έφυγαν από την Αγγλία πριν καν καλά καλά ο κόσμος μάθει το όνομά τους. Και προσγειώθηκαν στο ίδιο μέρος, στην καρδιά της Γερμανίας, εκεί όπου οι νέοι ποδοσφαιριστές σφυρηλατούνται με τρόπο μοναδικό. Φόρεσαν την ίδια φανέλα, έπαιξαν στα ίδια γήπεδα, έγιναν μαζί οι ποδοσφαιριστές που είναι σήμερα, πανηγύρισαν αγκαλιά το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα τους. Και κάπου εκεί τελειώνουν τα κοινά των σχεδόν πανομοιότυπων πορειών τους. Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ και ο Τζέιντον Σάντσο θα συναντηθούν ξανά, στην επιστροφή της στην Αγγλία, στον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Wembley» (01/06), ο μεν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και ο δε με αυτή της Ντόρτμουντ.

bellingham dortmund sancho

Οι δύο Άγγλοι πρωταγωνιστές, δύο από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της γενιάς τους στο ίδιο σημείο, μια ανάσα από την κορυφή. Δύο παίκτες και φίλοι όμως, που έφτασαν εκεί βαδίζοντας φέτος σε απόλυτα διαφορετικά μονοπάτια. Ο Μπέλινγκχαμ που δεν έπαψε ποτέ να δείχνει πως δεν έχει ταβάνι και ο Σάντσο που χρειάστηκε να βρεθεί στον πάτο πριν να απελευθερωθεί και να γίνει ξανά ο εαυτός του. Ο καθένας μέσα από το δικό του μονοπάτι, για τη δική του ξεχωριστή καταξίωση μπροστά στην πιο μεγάλη πρόκληση.

Ο «αχαλίνωτος» Μπέλινγκχαμ και το πρώτο πετράδι της κληρονομιάς του

Ίσως ούτε ο ίδιος, ούτε ο Κάρλο Αντσελότι, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ποιος θα μπορούσε να περιμένει αυτή την πρώτη σεζόν από τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ; Ο Άγγλος δεν χρειάστηκε τον παραμικρό χρόνο προσαρμογής, προσγειώθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα και φόρεσε την πιο βαριά φανέλα του πλανήτη σαν να ήταν... πούπουλο.

Ο Κάρλο Αντσελότι φρόντισε να του φορέσει το πιο ταιριαστό κοστούμι, να του βρει τον καταλληλότερο ρόλο. Τον τοποθέτησε εξ αρχής στην κορυφή του ρόμβου του 4-4-2 του, τού έδωσε την ελευθερία των κινήσεων κι εκείνος φρόντισε να τον δικαιώσει από την πρώτη στιγμή. Ο Μπέλινγκχαμ με τα κάθετα τρεξίματά του στην περιοχή, με την ποιότητα και την πολύτιμη συμβολή του σε κάθε τομέα του παιχνιδιού της Βασίλισσας μπόρεσε να γίνει ο δικός της... Βασιλιάς. Ένας 20χρονος ηγέτης, του οποίου η ηλικία δεν λέει τίποτα. Ακριβώς επειδή είναι πολύ περισσότερα από αυτή μέσα και έξω από το γήπεδο.

Έγινε ο απόλυτος goal-scoring midfielder, ο X-Factor των Μερένγκες όλη τη σεζόν, έκρινε με buzzer-beater δύο (!) Clasico, κατέκτησε το πρωτάθλημα ως πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στη La Liga, έφτασε με τη Ρεάλ μέχρι τον τελικό του Champions League. Τι άλλο να ζήσει στην πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη; Φυσικά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Αν η Βασίλισσα τα καταφέρει, αν ο Τζουντ φτάσει μαζί της και σε αυτή την κορυφή, τότε θα καταστήσει ακόμα πιο τρομακτικές τις υποσχέσεις του legacy του.

Ο Μπέλινγκχαμ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στους Μερένγκες ήδη από την πρώτη του σεζόν και ξέρει πως όλο αυτό θα είναι μόλις η αρχή, μόλις το πρώτο πετράδι της κληρονομιάς του στη Μαδρίτης. Μιας κληρονομιάς που αν αρχίσει από αυτή την αφετηρία, μπορεί να σκαρφαλώσει στα επίπεδα των απόλυτων θρύλων των Μαδριλένων.

Ο «εξόριστος» Σάντσο που βρήκε τον εαυτό του

Όσο όμως ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ διέπρεπε με τη Βασίλισσα, ο φίλος του διένυε την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του. Η τεράστια μεταγραφή του Σάντσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της ουσίας δεν έδειξε να πηγαίνει καλά σε κανένα σημείο, από την πρώτη στιγμή. Η κατάσταση όμως εκτροχιάστηκε πλήρως τον Σεπτέμβρη του 2023. Ο Άγγλος δεν ήταν ποτέ το πιο εύκολο παιδί και η ψυχολογία του ήταν ανέκαθεν ένα ζήτημα για τον ίδιο. Ο Τεν Χαγκ αμφισβήτησε δημόσια την αφοσίωσή του στην ομάδα και αυτό τον ανάγκασε να απασφαλίσει. Το γυαλί ανάμεσά τους ράγισε ολοκληρωτικά, ο Σάντσο έμεινε για μήνες εκτός ομάδας και φάνηκε να βυθίζεται, όσο επέμενε πως «το μόνο που θέλει να κάνει είναι να παίζει ποδόσφαιρο χαμογελαστός».

Και ήξερε πως το μέρος για να τα καταφέρει ήταν στην αγκαλιά της Ντόρτμουντ, της ομάδας που τον ανέδειξε. Ο 24χρονος επέστρεψε στην Μπορούσια τον χειμώνα με στόχο να βρει το χαμόγελό του και τον εαυτό του. Και τα κατάφερε. Είδε ξανά πώς είναι να νιώθεις πως σε πιστεύουν, πως σε εκτιμούν, πως είσαι σημαντικός και σταδιακά έδειξε ξανά να είναι ο παίκτης που όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θαύμασε στα πρώτα του βήματα. Σταδιακά ήταν ξανά ο Σάντσο της απίθανης τεχνικής κατάρτισης και της ξεχωριστής διορατικότητας μέσα στο παιχνίδι, ο Σάντσο της ουσίας και η αλησμόνητη εμφάνισή του κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά του Champions League υπήρξε η τρανότερη απόδειξη αυτού.

Η Μπορούσια έκανε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και ο Άγγλος συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό, αφού πρώτα είχε βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο της ποδοσφαιρικής του ζωής. Αυτό καθιστά και την πορεία του ακόμα πιο ξεχωριστή και τον φέρνει προ της τεράστιας ευκαιρίας για την ανεπανάληπτη προσωπική του λύτρωση.

Φιλία μεγαλύτερη και από έναν τελικό Champions League

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως τόσο ο Σάντσο, όσο και ο Μπέλινγκχαμ θα αφήσουν στο χορτάρι του «Wembley» και την τελευταία στάλα του ιδρώτα τους. Ό,τι κι αν συμβεί στο μεγάλο παιχνίδι πάντως, τίποτα δεν θα μπορέσει να επισκιάσει την αληθινή φιλία των δύο Άγγλων. «Ο Τζέιντον είναι πάρα πολύ σημαντικός για μένα. Όχι μόνο γιατί είμαστε από την ίδια χώρα, κυρίως για τον τρόπο που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, πως ενίσχυσε την πίστη μου στις ικανότητές μου», είπε το 2020 ο Μπέλινγκχαμ για τον τότε συμπαίκτη του, ενώ και ο Σάντσο τον έχει αποθέωσει ουκ ολίγες φορές: «Το μόνο του όριο είναι ο ουρανός, αξίζει τα πάντα». Οι δυο τους φυσικά διατηρούν επαφές μέχρι σήμερα και όπως αποκάλυψαν τα είπαν και αφού «έκλεισε» το ραντεβού τους στον τελικό του Champions League.

jude sancho

Toν Φλεβάρη του 2022 μετά τη φοβερή εμφάνιση του Μπέλινγκχαμ κόντρα στη Ρέιντζερς, ο Σάντσο τού αφιέρωσε ένα «τιτίβισμα» γράφοντας «Τζουντ, τι παίκτης είσαι» με τον τότε παίκτη της Ντόρτμουντ να... ανταποδίδει λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο: «Σάντσο, ο άνθρωπος για τα μεγάλα παιχνίδια», έγραψε μετά το γκολ του στο ντέρμπι του Μάντσεσερ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Μπέλινγκχαμ και Σάντσο πράγματι έχουν τον τρόπο να καθορίζουν τα μεγάλα παιχνίδια και στο Λονδίνο θα επιχειρήσουν να κάνουν ακριβώς αυτό για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Βάζοντας για λίγο τη φιλία τους στην άκρη...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Χρήστος Ζωίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα