Champions League: Ο άνθρωπος πίσω από την κούπα αποκαλύπτει ιστορίες και μυστικά της τελετής

Newsroom
Champions League trophy

bet365

Ο Πάτρικ Βόνεζ, υπεύθυνος της UEFA για τις τελετές απονομής, μετράει αντίστροφα για τον 25ο τελικό Champions League του βιογραφικού του και μας βάζει στο κλίμα με ιστορίες και μυστικά της απονομής.

Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ και διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ του Σαββάτου (1/6) στο «Wembley» με στόχο την κατάκτηση του Champions League. Οι πρωταγωνιστές στο χορτάρι λίγο - πολύ γνωστοί, όμως την ίδια ώρα στο γήπεδο θα παρευρεθεί ένα πρόσωπο με... πολύ μεγαλύτερη εμπειρία σε τελικούς από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή που θα παραταχθεί στο «Wembley».

Το όνομα είναι Πάτρικ Βόνεζ, εργάζεται στον τομέα των logistics στην UEFA από το 1995, ενώ από το 2000 βρίσκεται σε κάθε τελικό της διοργάνωσης ως υπεύθυνος της τελετής απονομής.

«Είναι η δουλειά μου. Απλώς φροντίζω να μην μπλέξω. Μερικές φορές το γρασίδι είναι υγρό. Το τρόπαιο είναι αρκετά βαρύ. Και τα δύο χέρια είναι κατειλημμένα. πρέπει να μεταφέρετε το τρόπαιο και τους δίσκους με 40 μετάλλια για κάθε πλευρά. Μερικές φορές έχεις και βραβεία, όπως για τον καλύτερο παίκτη. Πρέπει να φροντίσεις να μην πέσεις στο γήπεδο!

Έχω το προνόμιο να στέκομαι πίσω από τον πρόεδρο και να του δίνω τα μετάλλια, κάτι που είναι μια μοναδική και φανταστική δουλειά. Αλλά παραμένω συγκεντρωμένος. Δεν θες να ρίξεις ένα μετάλλιο» αναφέρει για τον ρόλο του, προτού μιλήσει για ιστορίες και μυστικά της τελετής.

«Χρειαζόμαστε πάντα δύο τρόπαια γιατί η τελετή είναι αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα. Χρειάζονται ίσως επτά ή οκτώ λεπτά για να χτιστεί η σκηνή, ενώ η χάραξη του ονόματος της ομάδας διαρκεί από 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι. Δίνω στην τηλεόραση δύο λεπτά για να βγει ζωντανά και να δείξω τη γκραβούρα στη γιγαντιαία οθόνη. Το τρόπαιο που σηκώνουν οι παίκτες είναι το αυθεντικό. Μετά, αφού τελειώσει ο χαράκτης, ανταλλάσσουμε τα τρόπαια στα αποδυτήρια περίπου μία ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Στον τελικό του 2010 στη Μαδρίτη, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανταλλάξουν τα τρόπαια επειδή οι παίκτες της Ίντερ ήθελαν να διατηρήσουν το πρωτότυπο. Περίμενα στο καμαρίνι με τη ρεπλίκα, λέγοντας: “Χρειάζομαι το τρόπαιο. Μπορείτε να πάρετε αυτό”, αλλά είπαν ότι περίμεναν τον προπονητή, Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος ήταν σε συνέντευξη Τύπου. Χρειάστηκαν τουλάχιστον 2,5 ώρες για να λάβουμε το πρωτότυπο πίσω.

Θυμάμαι το 2015 με την Μπαρτσελόνα, που πήγαινα στα αποδυτήρια και δεν ήμουν μακριά από τον Λιονέλ Μέσι.

Είχα το προνόμιο να τον δω μερικές φορές. Επίσης, στον τελικό του 2006, δεν μπόρεσε να παίξει στο Παρίσι λόγω τραυματισμού. Κέρδισαν, αλλά ήταν τόσο λυπημένος, γιατί δεν μπορούσε να παίξει. Το να βλέπεις έναν από τους σπουδαιότερους, αν όχι τον σπουδαιότερο, παίκτη όλων των εποχών είναι ξεχωριστό. Αλλά όταν μοιράζεις τα μετάλλια, δεν το βλέπεις πραγματικά γιατί είσαι τόσο συγκεντρωμένος στο να κάνεις τη δουλειά σου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα