ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ: Αντίστροφη μέτρηση και πρώτη κλήρωση για τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν!

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ: Αντίστροφη μέτρηση και πρώτη κλήρωση για τη νέα ευρωπαϊκή σεζόν!

bet365

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει για τη σημερινή «προθέρμανση» και το αυριανό «κυρίως πιάτο» των ευρωπαϊκών κληρώσεων που περιλαμβάνει και τρεις ελληνικές ομάδες.

Μπορεί το Euro 2024 να μην έχει ακόμα… ζεσταθεί, αλλά σήμερα και αύριο από τα γραφεία της UEFA στη Νιόν θα… παρελάσουν 167 ευρωπαϊκές ομάδες για τις δύο πρώτες κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της νέας χρονιάς με το ενδιαφέρον των τριών ελληνικών ομάδων να μεταφέρεται σε αυτή της Τετάρτης

Ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 στη Γερμανία και στην UEFA προετοιμάζονται για τις δύο πρώτες (για την ακρίβεια… έξι) κληρώσεις της νέας ευρωπαϊκής σεζόν σε επίπεδο συλλόγων. Όλα είναι έτοιμα στη Νιόν αφού αύριο και μεθαύριο θα λάβει χώρα το πρώτο μεγάλο ραντεβού των ομάδων από κάθε γωνιά της Ευρώπης (εκτός από το top-5 προς ώρας…) για την κλήρωση του πρώτου και δεύτερου προκριματικού του Champions League, του Europa League και του Conference League.

Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας η UEFA ανακοίνωσε τα πρώτα γκρουπ της χρονιάς για τη σημερινή κλήρωση του πρώτου προκριματικού, που δεν αφορά τις τρεις ελληνικές ομάδες. Τρία υπο-γκρούπ για την κλήρωση του Champions League και τις 28 ομάδες που μετέχουν, πέντε για τις 50 ομάδες του Conference και το μοναδικό του Europa, αφού στον πρώτο προκριματικό ξεκινούν μόλις δώδεκα ομάδες.

Εικόνα από τα γραφεία της UEFA πριν από την κλήρωση


Κατά τον ίδιο τρόπο την Τετάρτη το πρωί, λίγο μετά τις 9.30 (ώρα Ελλάδας) και αφού έχουν γίνει οι διασταυρώσεις του πρώτου προκριματικού, θα ανέβουν στο σάιτ της UEFA τα υπο-γκρούπ για την… ελληνική κλήρωση του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό του Champions League (πιθανότατα τρία), του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό του Europa (πιθανότατα δυο) και της ΑΕΚ στον δεύτερο προκριματικό του Conference (πιθανότατα εννιά αφού μαζί με τις 50 ομάδες του πρώτου προκριματικού συνολικά θα μετάσχουν 105 ομάδες είτε μονές είτε σε ζευγάρια από τον πρώτο προκριματικό)!

  • Στον δρόμο του ΠΑΟΚ εκτός της… μονής πρωταθλήτριας Πολωνίας, Γιαγκελόνια Mπιάλιστοκ, θα βρεθούν 11 ζευγάρια του πρώτου προκριματικού (με 22 πρωταθλήτριες…), όπως θα προκύψουν από την αυριανή κλήρωση.
  • Στο δρόμο του Παναθηναϊκού θα βρεθεί μια ομάδα εκ των Αγιαξ, Μπράγκα, Μόλντε, Ραπίντ Βιέννης, Ριέκα, Τράμπζονσπορ, Σερκλ Μπριζ και η Σερίφ Τιρασπόλ ή η Μάριμπορ μαζί με τους αντιπάλους τους από τον πρώτο προκριματικό.
  • Από την άλλη πλευρά στους υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ θα υπάρχουν 22… μονές ομάδες, που ξεκινούν επίσης από τον δεύτερο προκριματικό μαζί με την Ενωση, 15 ζευγάρια που θα προκύψουν από την αυριανή κλήρωση του πρώτου προκριματικού της διοργάνωσης και έξι ζευγάρια από τον πρώτο προκριματικό του Europa League. Aν κληρωθεί με ένα από αυτά τα έξι ζευγάρια η ΑΕΚ, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα αποκλειστεί από το Europa και θα μετακομίσει στο Conference…

Αυτές οι δύο είναι και οι πιο… πολυπληθείς κληρώσεις για την UEFA, αφού στο σύνολο του διημέρου θα εκπροσωπηθούν 167 ευρωπαϊκά clubs, τα οποία έχουν προσκληθεί και στο επίσημο BBQ στις όχθες της λίμνης για την έναρξη της νέας ευρωπαϊκής σεζόν.


Η κλήρωση του πρωταθλητή ΠΑΟΚ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη για τη μία ώρα Ελλάδος, του Παναθηναϊκού στις δυο και της ΑΕΚ στις τρεις το μεσημέρι. Αντίστοιχα τα ματς του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό του Champions League είναι προγραμματισμένα για τις 23/24 και 30/31 Ιουλίου και του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για τις 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα είναι παρόντες και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου στις 22 Ιουλίου και θα μετάσχουν ως ζευγάρι με τον αντίπαλό τους στον δεύτερο προκριματικό, αφού η κλήρωση θα γίνει πριν από τους αγώνες τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ανδρέας Δημάτος
Ανδρέας Δημάτος

Από το πρώτο έτος ως φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών εκπλήρωσε το πάθος του για τη δημοσιογραφία. Στις αρχές του 1989 πέρασε την πόρτα της Αθλητικής Ηχούς και λίγο αργότερα εντάχθηκε στο αθλητικό τμήμα της τηλεόρασης του ΑΝΤ-1. Από τότε μέχρι σήμερα συνεργάστηκε με πολλές ακόμα εφημερίδες (Ωρα, Sportime, Αδέσμευτο Τύπο, Πρωταθλητή), ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΑΝΤ-1, ΣΠΟΡ ΦΜ, Σέντρα ΦΜ) και διετέλεσε αρχισυντάκτης και διευθυντής της εφημερίδας Goal News μέχρι το 2015, οπότε και για δεύτερη φορά ανέλαβε διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ για τα επόμενα επτά χρόνια. Εδώ και ένα χρόνο εργάζεται στην UEFA ως media consultant και advisor στο executive office στα γραφεία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας στη Νιόν.