Champions League: Η έκθεση για τον τελικό του 2022 διαπίστωσε πλήρη αποτυχία της αστυνομίας

Champions League: Η έκθεση για τον τελικό του 2022 διαπίστωσε πλήρη αποτυχία της αστυνομίας

bet365

Η έκθεση για τον τελικό του Champions League του Παρισίου διαπιστώνει την ανεπάρκεια της αστυνομίας να προστατεύσει τους παρευρισκομένους στον τελικό της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ το 2022.

Μια έκθεση σχετικά με τις αστοχίες της αστυνομίας που οδήγησαν στην... κατάρρευση της επιχείρησης ασφαλείας στον τελικό του Champions League 2022 στο Παρίσι διατύπωσε νέες συστάσεις για την ασφάλεια των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στη Γαλλία.

Η έρευνα από την Defense des Droits, μια ανεξάρτητη διοικητική Αρχή της γαλλικής κυβέρνησης, ξεκίνησε μετά από καταγγελίες οπαδών της Λίβερπουλ με αναπηρία σχετικά με τη χρήση δακρυγόνων και την αποτυχία της αστυνομίας να τους προστατεύσει από επιθέσεις τοπικών συμμοριών κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Όπως διαπιστώθηκε λοιπόν η αστυνομία «απέτυχε να εκπληρώσει το καθήκον της να προστατεύσει τους ανθρώπους» στο «Stade de France» πριν από δύο χρόνια, όπου η χρήση δακρυγόνων δεν ήταν «απολύτως αναγκαία ή κατάλληλη υπό τις περιστάσεις».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η χρήση βίας οδήγησε σε αντίδραση πανικού μεταξύ των οπαδών, η οποία έθεσε τους ανθρώπους σε κίνδυνο», κατέληξε η έκθεση.

Η ενέργεια αυτή «έθεσε σε κίνδυνο» τους οπαδούς που ήταν νόμιμα παρόντες για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, «κάτι που ίσχυε για την πλειονότητα των παρευρισκομένων».

Σύμφωνα με την έκθεση, η αστυνομία «δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εποπτεία ή την επίβλεψη των ενεργειών των αστυνομικών της».

Για να αποφευχθούν παρόμοιες αποτυχίες στο μέλλον, η έρευνα συνέστησε να ενεργοποιούνται στο μέλλον οι κάμερες σώματος κάθε φορά που οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν όπλα σε οποιοδήποτε μέρος των καθηκόντων τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν - ο οποίος αρχικά προέβη σε ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με τον αριθμό των πλαστών εισιτηρίων που κυκλοφορούσαν πριν απολυθούν, με αποτέλεσμα να ζητήσει συγγνώμη «από όλους όσοι υπέφεραν από την κακή διαχείριση» στον τελικό - θα πρέπει τώρα να εξετάσει προτάσεις που περιλαμβάνουν αλλαγές στους κανόνες σχετικά με τη χρήση δακρυγόνων σε αθλητικούς χώρους και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Η έκθεση πρότεινε επίσης στις γαλλικές Αρχές να εκδίδουν οδηγίες και εντολές σε ξένες γλώσσες σε αυτά τα θεάματα, ανάλογα με την εθνικότητα των παρευρισκομένων.

Έξω από το «Stade de France», η περιορισμένη σήμανση κατέληξε σε συμφόρηση των οπαδών στο άκρο του γηπέδου της Λίβερπουλ.Με την πίεση να αυξάνεται και τους φόβους για συνωστισμό, η αστυνομία εγκατέλειψε ένα σημείο προ-έλεγχου, το οποίο, σύμφωνα με τις αρχές που ήταν παρούσες, επέτρεψε σε έως και «400 άτομα χωρίς εισιτήρια» να έχουν πρόσβαση στην εξωτερική αίθουσα του γηπέδου. Η έκθεση δεν ανέφερε από πού προέρχονταν τα άτομα αυτά.

Στις μαρτυρίες των οπαδών, των δημοσιογράφων και των χορηγών μετά την παρ' ολίγον καταστροφή, πολλοί είχαν συμπεριλάβει αναφορές στην επίδραση τοπικών συμμοριών, οι οποίες αργότερα ήταν υπεύθυνες για επιθέσεις σε άτομα κατά την έξοδό τους από το γήπεδο.

Θυμίζουμε ότι η UEFA ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους οπαδούς για όσα συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αν και αρχικά είχε κατηγορήσει ανερυθρίαστα τους οπαδούς των «reds».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα