ΑΠΟΕΛ: Το προφίλ αντιπάλων και το καμπανάκι κινδύνου

ΑΠΟΕΛ: Το προφίλ αντιπάλων και το καμπανάκι κινδύνου

Newsroom
petrocub
Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγαλύτερη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αντιμετωπίζοντας τον νικητή του ζευγαριού Ορνταμπάσι (Καζακστάν) – Πέτροκουμπ (Μολδαβία) στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 23 ή 24 Ιουλίου στην Κύπρο, ενώ η ρεβάνς θα λάβει χώρα στις 30 ή 31 Ιουλίου, ανάλογα με την έδρα του νικητή.

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας, ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει αποφασισμένος να κάνει την παρουσία του αισθητή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στόχος του είναι η είσοδος στη φάση των ομίλων, τώρα γνωστή ως League Stage, κάτι που απαιτεί υπέρβαση και αυτοσυγκέντρωση.

Ορνταμπάσι: Η δύναμη από το Καζακστάν

Η Ορνταμπάσι, ανερχόμενος σύλλογος από το Καζακστάν, έχει καταφέρει να κερδίσει το πρώτο της πρωτάθλημα το 2023, ενώ το 2022 προσέθεσε και το κύπελλο στη συλλογή της, επιτυγχάνοντας το νταμπλ. Τερμάτισε με πέντε βαθμούς διαφορά από τη γνωστή μας Αστάνα, αποδεικνύοντας την ισχύ της.

Αυτή τη στιγμή, η Ορνταμπάσι είναι σε πλήρη αγωνιστική δράση, έχοντας παίξει ήδη δέκα αγώνες στο εθνικό πρωτάθλημα. Με πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Ακτόμπε, έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς. Η αξία του ρόστερ της εκτιμάται στα 11,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημαντική παρουσία στην ομάδα έχει ο Αρτέμ Μπεσεντίμ, παλιός γνώριμος από την θητεία του στην Ομόνοια.

Ο προπονητής Αλεξάντερ Σεντνέφ, από τον Ιανουάριο του 2021, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα. Η έδρα της, το Kazhimukan Munaytpasov Stadion, χωρητικότητας 20.000 θέσεων, είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη ρεβάνς αν η Ορνταμπάσι προκριθεί από την Πέτροκουμπ.

Πέτροκουμπ: Η νέα κυρίαρχη δύναμη της Μολδαβίας

Η Πέτροκουμπ γιόρτασε πρόσφατα την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος, συνοδευόμενου από το κύπελλο, κατακτώντας έτσι το νταμπλ στη Μολδαβία. Παρά την τακτική της παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αυτή είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το μολδαβικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, και μετά από 14 αγωνιστικές, η Πέτροκουμπ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 28 βαθμούς (8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο Σερίφ Τίρασπολ. Η αξία του ρόστερ της εκτιμάται στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ, με προπονητή τον 49χρονο Μολδαβό Αντρέι Μαρτίν, ο οποίος έχει διαμορφώσει ανταγωνιστική ομάδα.

Προετοιμασία και κακοτοπιές

Για τον ΑΠΟΕΛ, η πρόκληση αυτή θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς θα αντιμετωπίσει αντιπάλους που είναι σαφώς πιο έτοιμοι αγωνιστικά, καθώς βρίσκονται ήδη σε πλήρη ρυθμό πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα χρειαστούν μέγιστη συγκέντρωση και εξαιρετική φυσική κατάσταση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων.

Η ευρωπαϊκή επιστροφή του ΑΠΟΕΛ συνοδεύεται από υψηλές προσδοκίες και φιλοδοξίες. Οι πρωταθλητές μας επιδιώκουν να κάνουν το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στη φάση των ομίλων, κάτι που θα αποτελέσει σημαντική επιτυχία για την ομάδα και θα δώσει νέα πνοή στους φιλάθλους τους.

Οι προσεχείς αγώνες δεν θα είναι εύκολοι, αλλά ο ΑΠΟΕΛ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις και να επιτύχει σπουδαίες διακρίσεις. Οι φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται και να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτήν την κρίσιμη ευρωπαϊκή αποστολή.

Με προσεκτική προετοιμασία και στρατηγική, ο ΑΠΟΕΛ έχει τη δυνατότητα να υπερβεί τις προκλήσεις και να προχωρήσει στον επόμενο γύρο, χαρίζοντας στους οπαδούς του ακόμα περισσότερες αξέχαστες στιγμές στην πορεία προς την ευρωπαϊκή καταξίωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα