UEFA: Σίτι, Γιουνάιτεντ πήραν το πράσινο φως να παίξουν στην ίδια διοργάνωση με Τζιρόνα - Νις

Newsroom
manchester_city

bet365

Μάντσεστερ Σίτι - Τζιρόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νις θα παίξουν κανονικά σε Champions και Europa League αντίστοιχα μετά από σχετική απόφαση της UEFA.

Τέλος καλό, όλα καλά για τις διοικήσεις των Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αμφότερες άλλωστε αντιμετώπιζαν ένα κοινό πρόβλημα τους τελευταίους μήνες. Πρόβλημα που αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο κανονισμό της UEFA, η οποία απαγόρευε τη συμμετοχή δυο ομάδων κάτω από την ίδια διοικητική ομπρέλα στην ίδια διοργάνωση.

Η Μάντσεστερ Σίτι από την πλευρά της είχε τον φόβο της... Τζιρόνα που εκτινάχθηκε φέτος στην τρίτη θέση της La Liga, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη Νις του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ με τις δυο τους να παίρνουν εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.

Όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες πάντως ήταν αισιόδοξες πως το θέμα αργά ή γρήγορα θα λυνόταν, όπως και έγινε. Έχοντας χαλαρώσει τους νόμους γύρω από την πολυϊδιοκτησία, η UEFA με ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως θα ανάψει το πράσινο φως για τους εμπλεκόμενους συλλόγους να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση.

«Μετά την εφαρμογή σημαντικών αλλαγών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές τόσο στη Νις όσο και στη Τζιρόνα, κανείς δεν έχει έλεγχο ή αποφασιστική επιρροή στις δυο ομάδες.

Οι σημαντικές αλλαγές που έγιναν στην ιδιοκτησία, τη διακυβέρνηση και την οικονομική υποστήριξη των σχετικών συλλόγων, περιορίζουν ουσιαστικά την επιρροή και την εξουσία λήψης αποφάσεων των επενδυτών σε περισσότερες από μία ομάδες, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τον κανόνα της πολυϊδιοκτησίας για τη σεζόν 2024-2025» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα