ΠΑΟΚ: Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα στο δρόμο του προς τα «αστέρια»

ΠΑΟΚ: Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα στο δρόμο του προς τα «αστέρια»

Newsroom
paok_eurokinisi.jpg

bet365

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα μέσω της διαδικασίας των πέναλτι απέκλεισε στη ρεβάνς την Εγνατία και πήρε την πρόκριση στον 2ο προκριματικό του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς το League Phase του Champions League περνάει μέσα από τη Βοσνία! Ο Δικέφαλος του Βορρά θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με αντίπαλο τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, η οποία απέκλεισε στα πέναλτι την αλβανική Εγνατία κι έκλεισε ραντεβού με τους Θεσσαλονικείς, αρχής γενομένης στην Τούμπα στις 24 Ιουλίου.

Η δύσκολη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς είχε θέσει την Μπόρατς Μπάνια Λούκα σε ρόλο φαβορί, αλλά τελικά η πρόκριση κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα! Η Εγνατία άλλωστε αρνήθηκε να πετάξει λευκή πετσέτα στην Αλβανία, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με νίκη 2-1 στο 90λεπτο, όμως στα πέναλτι οι Βόσνιοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και με σκορ 4-1 πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο των προκριματικών.

Μόλις στο 17΄η Εγνατία φρόντισε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Ιμπραχίμογλου που σημάδεψε τη γωνία από το ύψος της περιοχής, όμως στο 30΄ο Λούκιτς με υπέροχη λόμπα έφερε το ματς στα ίσα για τους φιλοξενούμενους. Αν και η Μπόρατς Μπάνια Λούκα είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας κι ενώ το ματς κυλούσε χωρίς πολλές αξιοσημείωτες ευκαιρίες, η Εγνατία κατάφερε να σκοράρει ξανά και να στείλει το ματς στην παράταση.

Στο 82΄συγκεκριμένα κι έπειτα από όμορφη ανάπτυξη ο Ντουκούο ολοκλήρωσε άψογα την ομαδική προσπάθεια για το 2-1. Στο έξτρα ημίωρο οι Βόσνιοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας χωρίς να καταφέρουν τα βρουν δίχτυα, ενώ στο 95΄ο προπονητής τους, Μλάντεν Ζίζοβιτς ,αποβλήθηκε και δεν θα ταξιδέψει στο ματς της Τούμπας.

Από εκεί ο αγώνας οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, ευστόχησαν και στις τέσσερις εκτελέσεις και με σκορ 4-1 πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε πως το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 24 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 31 του ίδιου μήνα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα