ΑΠΟΕΛ: Για το προβάδισμα πρόκρισης και το απόλυτο της Κύπρου κόντρα σε Μολδαβούς

ΑΠΟΕΛ: Για το προβάδισμα πρόκρισης και το απόλυτο της Κύπρου κόντρα σε Μολδαβούς

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Η πρώτη εφετινή ευρωπαϊκή «μάχη» του ΑΠΟΕΛ πλησιάζει (23/7), με τον «Θρύλο» να θέλει να πάρει σκορ πρόκρισης και να συνεχίσει το απόλυτο σερί επιτυχιών των κυπριακών ομάδων κόντρα σε Μολδαβούς.

Κάτι παραπάνω από 48 ώρες απομένουν, ούτως ώστε ο ΑΠΟΕΛ να «ριχτεί» στην ευρωπαϊκή αρένα. Η ομάδα του Νταβίντ Γκαγιέγο θα φιλοξενήσει την προσεχή Τρίτη, 23 Ιουλίου στις 20:00 στο ΓΣΠ την Πέτροκουμπ, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας (22/7), οι πρωταθλητές Κύπρου θα έχουν μάθει και το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός τους, είτε προκριθούν, είτε αποκλειστούν και συνεχίσουν στο Europa League.

Ο κόσμος που αναμένεται να «κατακλύσει» το στάδιο της Λευκωσίας, έχει αρκετές προσδοκίες από τους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι με τις ποιοτικές μεταγραφές που έχουν έως τώρα πραγματοποιήσει, βελτίωσαν το ήδη υπάρχον ρόστερ και στοχεύουν στην πρόκριση στο League Phase.

Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ θέλει να συνεχίσει το σερί των κυπριακών συλλόγων κόντρα σε ομάδες της Μολδαβίας. Αν πάρει τη νίκη, ο πρωταθλητής θα... βελτιώσει το ρεκόρ στο 9-0 (ή 9/9), καθώς μέχρι τώρα καμία ομάδα της Μολδαβίας δεν κατάφερε ούτε ισοπαλία κόντρα στις κυπριακές, σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η πρώτη ever συνάντηση είχε γίνει πίσω στη σεζόν 1994-1995, όταν η Ομόνοια κέρδισε «μέσα-έξω» την Τιλίγκουλ-Τιράς Τιράσπολ, ενώ το πιο πρόσφατο «συναπάντημα» είναι της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, όταν η ΑΕΚ Λάρνακας επικράτησε δις της τωρινής αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ (Πέτροκουμπ).

Τα αποτελέσματα των κυπριακών συλλόγων κόντρα σε Μολδαβούς

Ομόνοια - Τιλίγκουλ - Τιράς Τιράσπολ 0-1 και 3-1, 1994-1995

Απόλλων Λεμεσού - Σαξάν 2-0 και 0-2, 2015-2016

Απόλλων Λεμεσού - Ζάρια Μπάλτι 1-2 και 3-0, 2017-2018

ΑΕΚ Λάρνακας - Πέτροκουμπ 1-0 και 0-1, 2019-2020

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα