Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μάλμε και της Κλάκσβικ

Βασίλης Μπαλατσός
Μάλμε

bet365

Η νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα σε Μάλμε και Κλάκσβικ θα είναι το επόμενο εμπόδιο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League, εφόσον προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο, ενώ την ηττημένη θα αντιμετωπίσει εάν αποκλειστεί. Το προφίλ των δυο ομάδων.

Πριν καν το πρώτο του παιχνίδι με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα ο ΠΑΟΚ γνωρίζει τι τον περιμένει στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Champions League. Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης για τον τρίτο προκριματικό γύρο οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν πως εφόσον προκριθούν στην επόμενη φάση θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο είτε της Μάλμε, είτε της Κλάκσβικ, οι οποίες κοντράρονται μεταξύ του στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα στην κλήρωση του Europa League που ακολούθησε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπεσε με το ίδιο ζευγάρι και συνεπώς σε κάθε σενάρια, μια εκ των δύο θα βρεθεί στον δρόμο της.

Τα πρώτα ματς του γύρου θα γίνουν το διάστημα 6-7 Αυγούστου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, στις 13 του ίδιου μήνα.

Μάλμε: H πολυνίκης του πρωταθλήματος Σουηδίας

Ασφαλώς το «όνομα» του ζευγαριού είναι η Μάλμε. Άλλωστε πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας της. Οι Σουηδοί την περασμένη σεζόν σήκωσαν το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, καθώς στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής νίκησαν την Έλφσμποργκ με 1-0 και πήραν τον τίτλο στην ισοβαθμία.

H Μάλμε βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, καθώς έχει παίξει σε 16 παιχνίδια του τρέχοντος πρωταθλήματος και είναι στην κορυφή τη βαθμολογίας, στο +7 από τη δεύτερη Τζουγκάρντεν (38-31).

 

Αστέρια: Τα δυο πιο πολύτιμα περουσιακά στοιχεία της ομάδα είναι ο εξτρέμ Σέαντ Χαξαμπάνοβιτς και ο σέντερ φορ Έρικ Μπότχαϊμ, ενώ ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής είναι ο επιθετικός Ισάκ Θέλιν. Ο πρώτος είναι 25χρονος Μαυροβούνιος εξτρέμ που αποκτήθηκε πρόσφατα από τη Σέλτικ αντί δυο εκατομμυρίων ευρώ. Ο Νορβηγός Μπότχαϊμ πήγε στη Σουηδία τον περασμένο Φλεβάρη από τη Σαλερνιτάνα και έχει εννέα γκολ και πέντε ασίστ σε 16 εμφανίσεις, ενώ ο αρχισκόρερ Θελίν έχει 12 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 15 ματς.

Προπονητής: Εδώ και 1,5 χρόνο ο Χέρνικ Ρίντστρεμ είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πρόκειται για Σουηδό κόουτς, 48 ετών, ο οποίος στο παρελθόν ήταν στις Καλμάρ και Σίριους. Τον Δεκέμβριο του 2022 ανέλαβε τη Μάλμε, τρέχει ρεκόρ 41-7-9 και έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο.

Γήπεδο: «Σπίτι» της ομάδας είναι το Eleda Stadion στο Μάλμε. Η χωρητικότητα του είναι 21.000 θεατές. Άνοιξε τις πύλες του το 2009 και κόστισε 79,7 εκατομμύρια ευρώ.

Τίτλοι: 23 πρωταθλήματα - 16 κύπελλα - 2 Super Cup

Κλάκσβικ: Η ομάδα των Νήσων Φερόε που έγραψε ευρωπαϊκή ιστορία

Η Κλάσβικ μπορεί επί χάρτου να είναι το αουτσάιντερ, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ειδικά με τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα της προηγούμενης σεζόν. Η 21 φορές πρωταθλήτρια των Νήσων Φερόε έκανε δυο μεγάλες προκρίσεις την περασμένη σεζόν, αρχικά κόντρα στη Φερεντσβάρος και εν συνεχεία ενάντια στη Χάκεν. Αγωνίστηκε στη φάση των ομίλων του Conference League και έγινε η πρώτη ομάδα της χώρας τους που έκανε τέτοιο επίτευγμα.

Όπως και η Μάλμε βρίσκεται ήδη σε αγωνιστικό ρυθμό, καθώς το πρωτάθλημα της έχει αρχίσει από τον Μάρτιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς, στο -9 από την πρωτοπόρο Βίκινγκουρ. Σε 16 αγωνιστικές έχει 12 νίκες και τέσσερις ήττες.

Αστέρια: Πρόκειται για μια ομάδα που βασίζεται σε γηγενείς ποδοσφαιριστές, έχοντας μόνο δέκα ξένους στο ρόστερ της. Ξεχωρίζουν ο 34χρονος πρώτος σκόρερ της, Παλ Κλέτσκαρντ, ο οποίος έχει 16 γκολ σε 20 εμφανίσεις και ο 32χρονος δεξιός εξτρέμ Άρνι Φρεντέρικσεν με οκτώ γκολ και έξι ασίστ (πρώτος στη σχετική κατηγορία), σε 20 συμμετοχές.

Προπονητής: Από τον περασμένο Απρίλιο στην τεχνική ηγεσία είναι ο Νορβηγός Έσπεν Χογκ. Ήταν βοηθός του Χάακον Λούνοβ και στη συνέχεια ανέλαβε ως υπηρεστιακός. Σε 12 ματς που έχει κοουτσάρει έχει απολογισμός εννέα νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες.

Γήπεδο: To Djúpumýra Stadium είναι η έδρα της Κλάκσβικ. Πρόκειται για στάδιο πολλαπλών χρήσεων των Νήσων Φερόε που χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η χωρητικότητα του είναι 2.500 θεατές.

Τίτλοι: 21 πρωταθλήματα - 6 κύπελλα - 3 Super Cup

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα