ΑΠΟΕΛ: Σπάνε πέντε χρόνια σιωπής

ΑΠΟΕΛ: Σπάνε πέντε χρόνια σιωπής

Newsroom
apoel 16
Μετά από πέντε χρόνια αναμονής, ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να επανέλθει στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέσω του Champions League. Το βράδυ της Τρίτης, το ΓΣΠ θα γεμίσει από τους φιλάθλους που προσδοκούν μια νίκη απέναντι στην Πέτροκουμπ Μολδαβίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο και, τελικά, την είσοδο στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η τελευταία εμφάνιση των γαλαζοκίτρινων στο Champions League χρονολογείται από τη σεζόν 2019-2020. Τότε, αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια της Σουτζέσκα από το Μαυροβούνιο και της Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Άγιαξ στα play-offs. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, ηττήθηκαν και αποκλείστηκαν, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League.

Η αναμέτρηση με την Πέτροκουμπ, παρόλο που ο αντίπαλος δεν είναι ευρέως γνωστός, δεν υποτιμάται από τον ΑΠΟΕΛ. Ο προπονητής Νταβίδ Γκαγιέγο και το επιτελείο του έχουν μελετήσει σχολαστικά το σύνολο της Μολδαβίας, προετοιμάζοντας την ομάδα για να κάνει το πρώτο βήμα προς την πρόκριση. Μια ενδεχόμενη συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Champions League θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα για τον σύλλογο, δίνοντας ανάσα στη διοίκηση που διαχειρίζεται αυξανόμενο χρέος.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Γκαγιέγο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λάσα Ντβάλι, που αντιμετωπίζει μυϊκό τραυματισμό από πρόσφατο φιλικό. Ο προπονητής εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, με τους Σιπριάνο και Σούσιτς να είναι υποψήφιοι για να πλαισιώσουν τον Πέτροβιτς στην άμυνα.

Αν επιλεγεί ο Σούσιτς, ο Τσεπάκ αναμένεται να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Παράλληλα, οι Βιντ Μπέλετς και Γκεόργκι Κοσταντίνοφ επανήλθαν σε αγωνιστικό ρυθμό.

Ο ΑΠΟΕΛ, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη διάκριση, προετοιμάζεται με ζήλο για την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλάθλους του να ζήσουν ξανά μεγάλες στιγμές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα