ΑΠΟΕΛ - Πετροκούμπ 1-0: Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για του πρωταθλητές Κύπρου (vid)

ΑΠΟΕΛ - Πετροκούμπ 1-0: Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για του πρωταθλητές Κύπρου (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 της Πετροκούμπ στο «ΓΣΠ» και πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το γκολ πέτυχε ο Μαρκίνιος από την «άσπρη» βούλα, η ρεβάνς την ερχόμενη Τρίτη στις 20:00 στη Μολδαβία.

Αποστολή εξετελέσθη! Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη κόντρα στην Πετροκούμπ (1-0) και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το γκολ πέτυχε ο Μαρκίνιος από το σημείο του πέναλτι στο 37', σε ένα πρώτο μέρος που ήταν ανώτερος του αντιπάλου. Πίεσαν οι Μολδαβοί στο δεύτερο μέρος, όπου έκανε και το ντεμπούτο του ο Ελ Αραμπί.

Ανώτερος στο πρώτο μέρος, βρήκε τη λύση με πέναλτι

Η αναμέτρηση διεξήχθη μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα και με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να έχουν ετοιμάσει εντυπωσιακό κορέο με το μήνυμα «Δεν ξεχνώ», αναφερόμενοι στην τουρκική εισβολή. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυναμικά στο πρώτο μέρος και μόλις στο 7’ ο Ντράζιτς είχε δοκάρι,. Με τη δύναμη της έδρας, οι πρωταθλητές επιχείρησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και άσκησαν πίεση στους Μολδαβούς. Στο 32’ ο Μαρκίνιος δεν πρόλαβε για λίγο την παράλληλα μπαλιά του Ντονγκαλά, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σάρφο από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο Ντράζιτς, είχε νέα τεράστια ευκαιρία στο 37’, όταν αστόχησε σε τετ α τετ, με τον Σέρβο, λίγο αργότερα να ανατρέπεται από τον Μπορς και η ομάδα του Γκαγιέγκο να κερδίζει πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Μαρκίνιος, ο οποίος νίκησε τον Σμαλενέα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι, έπειτα, αναγκάστηκαν να βγουν…από το «καβούκι» τους και είχαν την πρώτη τους αξιοσημείωτη στιγμή στο 42’, με το μακρινό σουτ του Άμπρος. Ωστόσο, ο Μπέλετς, δυο λεπτά αργότερα, απέκρουσε το σουτ του Αμπάνια, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Απείλησαν οι Μολδαβοί, κράτησαν το προβάδισμα οι γηπεδούχοι

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Μολδαβίας φάνηκε αρκετά επικίνδυνη και προσπάθησε για την ισοφάριση. Στο 55’, ο Μπέλετς απέκρουσε το μακρινό σουτ του Αμπάνια, ενώ χρειάστηκε να κάνει νέα επέμβαση στο 60’ σε κοντινή κεφαλιά. Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε, ενώ στο 65’ μέσα σε αποθέωση μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ελ Αραμπί. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τον Μαροκινό φορ στο 79’ από καλή θέση να προσπαθεί να σκοράρει, αλλά να μην τα καταφέρνει. Στο 82' το φαλτσαριστό σουτ του Πλάτικα πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΠΟΕΛ (Νταβίδ Γκαγιέγο): Mπέλετς, Σούσιτς, Πέτροβιτς, Σιπριάνο, Κιντιγιά, Κοσταντίνοφ, Τεχέρα, Σαρφό (65′ Δώνης), Εντονγκαλά (82′ Μάγερ), Μαρκίνιος (89′ Κόρμπου), Μπράζιτς (65′ Ελ Αραμπί).

Πετροκούμπ (Αντρέι Μάρτιν): Σμαλενέα, Μπορς (66′ Ντεμιάν), Μούντρατς, Ντουανιά, Ζιάρνταν, Λούνγκου (77′ Ζάρταν), Αμπάνια, Σ. Πλάτικα, Αμπρός (77′ Καρούντου), Πούσκας, Μ. Πλάτικα (56′ Λουπάν).

Τα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΑΠΟΕΛ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα