Μαρκίνιος: Το βέλος του ΑΠΟΕΛ για 20ή φορά στα δίχτυα!

Μαρκίνιος: Το βέλος του ΑΠΟΕΛ για 20ή φορά στα δίχτυα!

Newsroom
ΜΑΡΚΙΝΙΟΣ
Το 20ο γκολ του Μαρκίνιος με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ έμελλε να είναι ένα από τα πιο σημαντικά, καθώς έκρινε την αναμέτρηση με την Πετροκούμπ, και για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πόσο καθοριστικός είναι ο Βραζιλιάνος.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, με την αγωνία να κορυφώνεται στο στάδιο, ο Μαρκίνιος στήθηκε μπροστά από την άσπρη βούλα. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ, με τη γνωστή του ηρεμία και αυτοπεποίθηση, εκτέλεσε το πέναλτι με αριστοτεχνική ακρίβεια, χαρίζοντας στην ομάδα τη νίκη επί της Πετροκούμπ και μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.

Αυτό το γκολ ήταν το 20ό του Μαρκίνιος με τον σύλλογο της Λευκωσίας, και το δεύτερο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το πρώτο ευρωπαϊκό βέλος είχε φύγει στην εντός έδρας νίκη επί της Ντζουγκάρντεν, με τελικό σκορ 3-2. Ο Μαρκίνιος έχει καταστεί ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία δύο χρόνια, με την προσφορά του να θεωρείται ανεκτίμητη.

Η σεζόν 2022-23 ήταν ενδεικτική της αξίας του, καθώς σημείωσε 9 γκολ και έδωσε 2 ασίστ σε 40 αγώνες, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις. Η επόμενη χρονιά ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, με τον Μαρκίνιος να πετυχαίνει 10 γκολ και να δίνει 7 ασίστ σε 39 αγώνες, δείχνοντας τη συνεχή του βελτίωση και την ουσιαστική συμβολή του στην επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ αναγνώρισε την καθοριστική του συνεισφορά και την αφοσίωσή του στην ομάδα, προχωρώντας τον περασμένο Μάιο σε πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Αυτή η κίνηση αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και στην προοπτική περαιτέρω επιτυχιών στο μέλλον.

 

Ο Μαρκίνιος, μέσω ανάρτησής του μετά το ματς με την Πετροκούμπ, δεν έκρυψε τη χαρά του: «Μια βραδιά που θα θυμάμαι για πάντα στη ζωή μου, ντεμπούτο με γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα πάμε στο δεύτερο παιχνίδι! Σ’ αγαπώ ΑΠΟΕΛ». Αυτά τα λόγια αποτυπώνουν το πάθος και την αφοσίωση του παίκτη, που συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ.

Η πορεία του Μαρκίνιος στην ομάδα της Λευκωσίας είναι γεμάτη επιτυχίες και υποσχέσεις. Ο Βραζιλιάνος έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες και η παρουσία του στο γήπεδο αποτελεί εγγύηση για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα