ΠΑΟΚ: Εξασφάλισε παρουσία σε ευρωπαϊκό League Phase και μίνιμουμ έσοδα

ΠΑΟΚ: Εξασφάλισε παρουσία σε ευρωπαϊκό League Phase και μίνιμουμ έσοδα

Newsroom
ελλαδα

bet365

Ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του στη Βοσνία θα συμμετάσχει τουλάχιστον στο League Phase του Confererence League και ακόμη στην περίπτωση που εκτός των συνόρων του πάνε όλα... στραβά, θα λάβει το λιγότερο 3.200.000 ευρώ.

Κάτι περισσότερο από απλά μία νίκη (1-0) ήταν για τον ΠΑΟΚ η χθεσινή (31/7) στη Βοσνία επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα, όπου και επιβεβαίωσε πως ήταν το «αφεντικό» του ζευγαριού.

Ο Δικέφαλος θα συνεχίσει στον 3ο Προκριματικό του Champions League και παραμένει στο «κόλπο» ώστε να συμμετάσχει στο πρώτο League Phase της ιστορίας του θεσμού, με όσα κέρδη - αγωνιστικά, οικονομικά, ranking, πρεστίζ κτλ - θα επιφέρει αυτή η εξέλιξη.

Συνάμα όμως πριν από λίγα λεπτά «κλείδωσε» τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του παρουσία τουλάχιστον μέχρι το φινάλε του 2024, αφού ακόμη και αν αποκλειστεί από τη Μάλμε στη συνέχεια του τουρνουά θα βρεθεί μίνιμουμ στο αντίστοιχο League Phase του Conference League. Ετσι οι πρωταθλητές Ελλάδος θα έχουν εκτός συνόρων υποχρεώσεις τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση δηλαδή που τους πάνε όλα στραβά.

Στα διαδικαστικά λοιπόν των εκτός των τεσσάρων γραμμών, εφόσον μετέπειτα δεν υπερκεράσουν το εμπόδιο των «ομολόγων» τους από τη Σουηδία θα βρεθούν στα Play Offs του Europa League και εάν εκ νέου δεν πάρουν την πρόκριση, θα συμμετάσχουν στο League Phase του Conference.

Αυτόματα δε θα προσθέσουν στο ταμείο τους fix ένα ποσό που υπολογίζεται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν σε 3,17 εκατομμύρια ευρώ ως «πριμ» συμμετοχής στον όμιλο και επιπλέον 28.000 θα λάβει ο ουραγός του League Phase, ανεξαρτήτως αν κάνει μόνο ήττες. Αντίθετα ο προτελευταίος θα λάβει αυτό το ποσό Χ2 (σ.σ. 56.000 ευρώ), ο τρίτος από το τέλος Χ3 (σ.σ. 84.000) κ.ο.κ.. Για τον πρώτο θα είναι 28.000Χ36.

Από εκεί και πέρα φυσικά και προκύπτουν έξτρα έσοδα στο κομμάτι της βαθμολογικής συγκομιδής στον όμιλο, όπου ας μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια ο Δικέφαλος έφτασε δις μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού (σ.σ. 400.000 ευρώ για κάθε νίκη, 133.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία, 400.000 ευρώ αν τερματίσει στις θέσεις 1-8, 200.000 σε εκείνες του 9-16 και άλλα), όπως φυσικά και πριμ για πρόκριση στα Play Off, τους «16», τους «8» κτλ

Συν τοις άλλοις θα υπάρξει επιπλέον ποσό από το market pool, τα εισιτήρια, προφανώς χορηγούς του και άλλα.

Επί του παρόντος είναι δύσκολο να υπολογιστούν τα λιγότερα εγγυημένα ευρωπαϊκά έσοδα του ΠΑΟΚ, αλλά η ουσία είναι πως εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε κάποια League Phase των νέων ευρωπαϊκών κυπέλλων και τουλάχιστον 3,2 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του (σ.σ. ξέχωρα φυσικά και όσα θα λάβει από τις προκριματικές φάσεις).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα