ΠΑΟΚ: Ο νόμος του μισό-μηδέν και του... μηδέν-μισό!

ΠΑΟΚ: Ο νόμος του μισό-μηδέν και του... μηδέν-μισό!

bet365

Στο ποδόσφαιρο λένε ότι εάν δεν μπορείς να κερδίσεις, παίζει τεράστιο ρόλο να μην χάσεις. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για την συνθήκη που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με τη Μάλμε και έχει υστερόγραφα για τα μεταγραφικά.

Θα 'ναι μεγάλο ματς η ρεβάνς με τη Μάλμε την ερχόμενη Τρίτη (13/8-20:30) στην Τούμπα. Υπό την έννοια ότι τα χαρτιά στο τραπέζι και το διακύβευμα στο γρασίδι είναι βαρύ. Οπως θα 'ναι (μεγάλα ματς) και τα επόμενα στα playoffs του UEFA Champions League, όπου θέλει να περάσει ο ΠΑΟΚ.

Τι δεν θα 'ναι, σας βεβαιώ, η ρεβάνς στην Τούμπα; Δεν θα 'ναι, πιστεύω, όμορφο ματς. Τέτοιους αγώνες τους διέπει ο νόμος του μισό-μηδέν. Το παίρνει ο ΠΑΟΚ μετά το 2-2 στο Μάλμε. Οτιδήποτε, δε, μπορεί να έλθει μισό-μηδέν (ο αυτονόητος κίνδυνος είναι ότι) μπορεί να έλθει και μηδέν-μισό!

Ο ΠΑΟΚ περνάει στην καυτή Τούμπα!

Συμπέρασμα: Δώστε μου εμένα το μισό-μηδέν αύριο. Και πάρτε ως αντάλλαγμα για μέρες ολόκληρες τις πιο σκληρές επικρίσεις για την καλοκαιρινή, μην το ξεχνάμε, εικόνα. Οτι η ομάδα δεν είναι όμορφη στο μάτι και τέτοια. Μέσα! Το προτιμώ εκατό τοις εκατό αυτό το πακέτο. Απ' το αντίστροφο: να 'ρθει μηδέν-μισό και να 'ναι μετά η κριτική «εκ του αποτελέσματος» ότι «η ομάδα έπαιξε καλά, αλλά δεν προκρίθηκε».

Διάβαζα το πρωί την κριτική του Σουηδικού Τύπου για το ματς. Η κριτική προς τον προπονητή, Χένρικ Ρίντστρεμ, ήταν ότι οι πρωταθλητές Σουηδίας δεν ρίσκαραν, δεν πίεσαν στο τέλος για να βρουν και τρίτο γκολ. Οι Σουηδοί δεν είναι χαζοί, ξέρουν και το γράφουν, ότι στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης τους περιμένει… Γολγοθάς. Εκτός έδρας παιχνίδι, ταξίδι, θερμοκρασία στα ύψη και ένα φανατικό κοινό που θα τους κάνει δύσκολη τη ζωή. «Δεν θα πω ότι είμαι ευχαριστημένος με το 2-2, αλλά δεν είναι κακό αποτέλεσμα να το πάρουμε μαζί μας στην Ελλάδα. Δεν αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να κυνηγήσουμε το 3-2 και να ρισκάρουμε να δεχθούμε ένα τρίτο γκολ και να γίνει το 2-3», απάντησε ο προπονητής της Μάλμε. Το μισό-μηδέν που λέγαμε…

Παρένθεση. Ακόμα μία συνθήκη που δεν ευνοεί τη Σουηδική ομάδα είναι το VAR. Βλέπετε είναι κάτι ασυνήθιστο για τη Μάλμε, καθώς δεν υπάρχει VAR στα παιχνίδια της Allsvenskan, όμως υπάρχει στα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League. Και το ένοιωσαν στο πετσί τους χτες με το γκολ του Τάισον για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ το βράδυ της 13ης Αυγούστου θα βρει τις στιγμές του. Το «φωνάζει» ο τρόπος που αμύνεται ψηλά η Μάλμε. Ωστόσο, κρίσιμη σημασία θα 'χει η λογική στο παιχνίδι του. Είναι μονάχα το τέταρτο ματς απ' τα πολλά της σεζόν, δεν έχει το παραμικρό νόημα (αυτό που δεν έρχεται) να το εκβιάζουμε ή να ρισκάρουμε σαν παρανοϊκοί για να 'ρθει. Δεν έρχεται, δεν έρχεται. Εάν δεν μπορείς να το κερδίσεις, παίζει τεράστιο ρόλο να μην το χάσεις. Το έλεγε ο μεγάλος Φερνάντο Σάντος, το διδαχθήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν.

ΥΓ: Τα προηγούμενα χρόνια, όντως, η Τούμπα (και το κοινό) της έχει «πληγώσει» τον ΠΑΟΚ, αλλά… Η αύρα και η στήριξη προς την ομάδα στα περσινά playoffs του πρωταθλήματος «δείχνει» πως το «ασπρόμαυρο» κοινό έχει ωριμάσει και ξέρει το πως πρέπει να γίνει, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, ο 12ος παίκτης για την ομάδα του.

ΥΓ1: Πάμε και στα μεταγραφικά, που όσο κι αν δεν αρέσει στο Λουτσέσκου, τρέχουν παράλληλα με τα παιχνίδια στα καλοκαιρινά προκριματικά. Αρχικά, η υπόθεση Μεϊτέ έχει αρχίσει να κουράζει. Δεδομένο πρώτο. Δεν υπολογίζεται από την Μπενφίκα. Δεδομένο δεύτερο. Ο Λουτσέσκου τον θέλει σαν τρελός. Όμως, ο ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να «κρέμεται» απ’ τα χείλη του Γάλλου. Υπάρχουν εκατοντάδες χαφ στον κόσμο για να φέρεις, σε μια κομβική θέση, όπου πραγματικά οι Πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται ενίσχυση.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ θα φύγει για τη Σαουδική Αραβία. Το πιθανότερο μετά το δεύτερο ματς με τη Μάλμε. Μέχρι τότε στη Μικράς Ασίας ελπίζουν να έχουν πάρει τη θετική απάντηση της Σότσι για τον Βάνια Ντρκούσιτς. Ο αρχηγός της Εθνικής Σλοβενίας είναι ο πρώτος στόχος, σε μια θέση που η πιθανή αποχώρηση – πώληση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στην Άιντραχτ θα προκαλέσει την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης.

Οσονούπω μπορεί να φύγει και ο Άλι Σαμάτα. Στο μυαλό του Λουτσέσκου, όπως φάνηκε και χτες στο ματς με τη Μάλμε, ο Ταρίκ Τισουντάλι είναι πρώτα φορ. Για τον Τανζανό επιθετικό υπάρχει έντονο και επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον από την Ομόνοια και τη Σαουδική Αραβία.

Προς το παρόν, πάντως, οι δύο βασικές προτεραιότητες είναι ο χαφ και ο στόπερ. Μετά, έχει ο Θεός...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.