Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα: Οι νέοι Galacticos κόντρα στην... πρωτάρα για τα σκήπτρα του Super Cup

Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα

bet365

Ρεάλ Μαδρίτης και Αταλάντα μετρούν αντίστροφα για τη «μάχη» που θα δώσει σε μια από τις δύο το ευρωπαϊκό Super Cup και τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Η μεν ανέβηκε ξανά στη... θέση της, στον πιο «λαμπερό» θρόνο της Ευρώπης και η δε έκανε κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ ξανά στην ιστορία της. Και κάπως έτσι οι δυο τους... έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη κούπα της σεζόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League και η Αταλάντα το Europa League και τώρα το Super Cup περιμένει υπομονετικά να δει ποια θα είναι αυτή που θα το σηκώσει στη Βαρσοβία (14/08 - 22:00|Cosmote Sport 1HD/MEGA). Δύο απόλυτα διαφορετικές ομάδες για ένα τρόπαιο.

Η πρώτη παράσταση των... νέων Galacticos

Η 1η Ιουνίου κι εκείνο το 2-0 επί της Ντόρτμουντ βρήκε τη Ρεάλ Μαδρίτης να κλείνει ως πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης μια - θεωρητικά - μεταβατική σεζόν... Κι αν δεν τρομοκράτησε άρκετα τους αντιπάλους της στην Ευρώπη, φρόντισε να προσθέσει στο παζλ της το πιο «ηχηρό» κομμάτι. Ο λόγος φυσικά για τον Κιλιάν Μπαπέ που έγινε - επιτέλους - παίκτης της Βασίλισσας και ήρθε να μπει κι αυτός στο μίξερ μιας επιθετικής γραμμής που προκαλεί... τρόμο. Ο Γάλλος, ο Βινίσιους, ο Ροντρίγκο, ο Μπέλινγκχαμ και ο Έντρικ υπόσχονται να χαρίσουν ένα σωρό παραστάσεις μέσα στη σεζόν αλλά και στο μέλλον.

Δεδομένα βέβαια, αυτή η φουρνιά των... νέων Galacticos - όπως την αποκαλούν - επιθυμεί να αρχίσει το show από το παιχνίδι κόντρα στην Αταλάντα και με τον πρώτο τίτλο της να γεμίσει με αυτοπεποίθηση. Μένει να φανεί πόσο χρόνο συμμετοχής θα δώσει στους stars τους ο Κάρλο Αντσελότι, αφού, για παράδειγμα, ο Μπαπέ και ο Μπέλινγκχαμ ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις των Μπλάνκος την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά, όπως και να έχει, ο ενθουσιασμός του ποδοσφαιρικού πλανήτη για αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης και το μέλλον της είναι τεράστιος. Ένας ακόμα λόγος λοιπόν που τα βλέμματα θα στραφούν στη Βαρσοβία.

Η... πρωτάρα και ατρόμητη Αταλάντα

Η συντριπτική πλειονότητα του ποδοσφαιρικού κόσμου θα περίμενε να δει στη θέση της την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η Αταλάντα όμως, έκλεισε τα αυτιά της σε όσους την είχαν ξεγραμμένη και με συγκλονιστική εμφάνιση κατέκτησε το Europa League, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της. Έναν τίτλο που κατέστησε ακόμη πιο θρυλικό τον Τζανπέρο Γκασπερίνι για την ομάδα και έδειξε τον δρόμο για την επόμενή της ημέρα.

Το συναρπαστικό και ατρόμητο ποδόσφαιρό τους επιβραβεύτηκε και οι Μπεργκαμάσκι θα συνεχίσουν να το υπηρετούν. Ό,τι δηλαδή προβλέπεται να κάνει και κόντρα στη Ρεάλ, μιας και η Ντέα έχει αποδείξει πως δεν... λογαριάζει από ονόματα. Τι καλύτερο για την Αταλάντα να αρχίσει τη σεζόν της με μια έκπληξη απέναντι στη Βασίλισσα; Ο Κουπμάινερς παραμένει εκτός, αφού πιέζει για τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους, όμως σε γενικές γραμμές η Αταλάντα έχει διατηρήσει τον κορμό της, έχει προσθέσει τον Ματέο Ρετέγκι στην κορυφή της επίθεσης και ετοιμάζεται να γράψει νέα κεφάλαια στην επιτυχία της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα