ΑΠΟΕΛ - Σλόβαν Μπρατισλάβας 0-0: «Έσβησε» το όνειρο του Champions League (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
Το όνειρο του Champions League «έσβησε» για τον ΑΠΟΕΛ, που έμεινε στο 0-0 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο ΓΣΠ και πλέον συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία στα Playoff του Europa.

Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε τα πάντα στο χορτάρι του ΓΣΠ, όμως μια το δοκάρι (στην περίπτωση του Μαρκίνιος) και μια οι χαμένες ευκαιρίες δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει την πρόκριση εις βάρος της Σλόβαν Μπρατισλάβας, με το τελικό 0-0, σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου ματς, να στέλνει τους Σλοβάκους στα Playoff του Champions League.

Στα Playoff του Europa οι «γαλαζοκίτρινοι», που ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πέτροβιτς.

Το δοκάρι γλίτωσε τη Σλόβαν

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε «δυνατά» στο ματς, και μόλις στο 1ο λεπτό ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, σε μια φάση που πάντως ήταν εκτεθειμένος. Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση, όμως «έπεφταν» πάνω στην καλά οργανωμένη άμυνα των Σλοβάκων.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 19ο λεπτό για να δούμε τελική, με ένα σουτ του Πέτροβιτς εκτός περιοχής να φεύγει ψηλά άουτ, με τους παίκτες του Βάις να τηρούν ευλαβικά το αμυντικό πλάνο και να... κλέβουν πολύτιμα δευτερόλεπτα σε κάθε ευκαιρία. Στο 32' ο Ντονγκαλά έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα, με την κεφαλιά του Μαρκίνιος να μη βρίσκει εστία.

Τέσσερα λεπτά μετά (36'), ο Ελ Αραμπί δοκίμασε από μακριά το πόδι του, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τάκατς. Η πολιορκία συνεχίστηκε, με τον Μαρκίνιος στο 40' να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι των φιλοξενούμενων, ύστερα από σέντρα του Σούσιτς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με κατοχή της τάξεως του 76% υπέρ του ΑΠΟΕΛ, δείγμα της πίεσης και θέλησης των παικτών του Γκαγιέγο, αλλά και του αμυντικού σχεδίου του Βάις.

Κάσια και... αποβολή «έσβησαν» το όνειρο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δυο τεράστιες ευκαιρίες για τη Σλόβαν. Στο 50' ο Ζουμπέρου έκανε την ενέργεια και την παράλληλη μπαλιά, με τον Στρέλετς να αστοχεί εξ επαφής. Δευτερόλεπτα μετά, ο Μακ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπέλετς, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι, με τον κίπερ του ΑΠΟΕΛ να αλλάζει την πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όταν ο Σούσιτς έπιασε την κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Κιντιγιά, με τον Κάσια να σώζει πάνω στη γραμμή από βέβαιο γκολ.

Όσο η ώρα περνούσε ο Γκαγιέγο ρίσκαρε όλο και περισσότερο, με την ταυτόχρονη παρουσία στο χορτάρι των Ελ Αραμπί, Μάγιερ και Ντράζιτς. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο στο 80', όταν ο Πέτροβιτς αποβλήθηκε ορθώς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δυο λεπτά μετά, η Σλόβαν «άγγιξε» το 0-1, όμως ο Μπαρσεγιάν αστόχησε από πολύ κοντά.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να βρει ένα γκολ που θα έβαζε «φωτιά» στο παιχνίδι, ωστόσο δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία του Τάκατς. Το τελικό 0-0 έστειλε τους Σλοβάκους στον επόμενο γύρο και την κυπριακή ομάδα στα Playoff του Europa League.

ΑΠΟΕΛ (Νταβίδ Γκαγιέγο): Μπέλετς, Σούσιτς (90+3' Σιπριάνο), Πέτροβιτς, Ντβάλι, Κιντίγια, Κοσταντίνοφ, Σαρφό (69' Μάγιερ), Τσεπάκ (68' Ντράζιτς), Μαρκίνιος (76' Κόρμπου), Ντονγκαλά (68' Δώνης), Ελ Αραμπί.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Τάκατς, Μπλάκμαν, Κάσια, Γουίμερ, Ζουμπέρου, Κούτσκα, Μπάιριτς, Τόλιτς (61' Σόκε), Βάις (75' Μαρσελι), Στρέλετς (75' Μπαρσεγιάν), Μακ (85' Σαββίδης).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα