Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα 2-0: Super-Galacticos με υπογραφή Μπαπέ!

Νίκος Κικίδης

bet365

Με τον Κιλιάν Μπαπέ να ανοίγει λογαριασμό στο ντεμπούτο του και τους Βινίσιους - Μπέλινγκχαμ να «χορεύουν» στο χορτάρι η Ρεάλ λύγισε με 2-0 την Αταλάντα και κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης.

Η εποχή Galacticos 2.0 ξεκίνησε με... ασημικό στη Μαδρίτη! Οι «Avengers» Μπαπέ - Βινίσιους - Μπέλινγκχαμ - Ροντρίγκο ενώθηκαν στη Βαρσοβία κι αφού τα βρήκαν σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στην Αταλάντα, «ξεμπούκωσαν» στο δεύτερο για να οδηγήσουν τη Ρεάλ στο πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Με τον Γάλλο αστέρα να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη Βασίλισσα και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, οι Μαδριλένοι λύγισαν με 2-0 την αξιόμαχη Αταλάντα και κατέκτησαν το έκτο Super Cup Ευρώπης της πλούσιας ιστορίας τους.

Μέχρι τα άστρα να φωτίσουν ωστόσο τον αγωνιστικό χώρο της Βαρσοβίας, η Αταλάντα είχε θέσει γερή υποψηφιότητα για την κατάκτηση της κούπας. Αφού ισορρόπησε μετά το πρώτο τέταρτο που η Ρεάλ είχε τα ηνία, η ομάδα του Μπέργκαμο άγγιξε το γκολ στο 27΄όταν έπειτα από σέντρα του Ντε Ρουν, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μιλιτάο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ευκαιρία έδωσε ώθηση στην Αταλάντα που με κύριο δράστη τον Λούκμαν προσπαθούσε να προκαλέσει πονοκεφάλους στην Μαδριλένικη άμυνα, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία. Η μάχη του κέντρου βέβαια ήταν μοιρασμένη στο ημίχρονο, αλλά λίγο πριν την εκπνοή του η Ρεάλ πήγε να κάνει τη ζημιά όταν ο Ροντρίγκο σημάδεψε με τη σειρά του το οριζόντιο δοκάρι από θέση βολής.

Μπαπέ και Βαλβέρδε υπέγραψαν το β΄μέρος

Κι αφού στο 47΄ο Κουρτουά αρνήθηκε με απίστευτη επέμβαση το γκολ στην Αταλάντα σε κεφαλιά του Πάσαλιτς, οι μηχανές της Ρεάλ άρχισαν να παίρνουν μπρος. Στο 59΄τελικά κι έπειτα από έξοχη ενέργεια ο Βινίσιους τρύπωσε στην ιταλική άμυνα και μοίρασε έτοιμο γκολ στον Βαλβέρδε που σκόραρε σε κενό τέρμα. Το 1-0 όπως φάνηκε άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, με το 2-0 να μην αργεί να καταφτάσει.

Αφού ο Μόσο νωρίτερα είχε νικήσει τον Βινίσιους σε μοναδικό τετ-α-τετ (61΄), αλλά και τον Μπέλινγκχαμ σε δυο περιπτώσεις, τελικά έπρεπε να εμφανιστεί ο Μπαπέ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά από κλέψιμο του Ροντρίγκο ψηλά, οι Μαδριλένοι ξεχύθηκαν στην κόντρα επίθεση και ο Γάλλος με μονοκόμματο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι άνοιξε λογαριασμό στο ντεμπούτο του με τη Βασίλισσα, έπειτα από το γύρισμα ενός εξαιρετικού Μπέλινγκχαμ που έκανε ό,τι ήθελε στο β΄μέρος.

Με την ασφάλεια του σκορ η ισπανική ομάδα κατέβασε ταχύτητα, η Αταλάντα έψαξε ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς χωρίς όμως αντίκρισμα, με το τελικό σφύριγμα να χαρίζει στη Ρεάλ το 6ο Super Cup Ευρώπης της ιστορίας της και να τη χρίζει πολυνίκη του θεσμού, αφήνοντας πίσω τις Μίλαν και Μπαρτσελόνα που έμειναν στα πέντε τρόπαια.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (88΄Βάσκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (88΄Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (76΄Μόντριτς), Βινίσιους (88΄Γκιουλέρ), Μπαπέ (83΄Μπραΐμ Ντίαθ)

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χιέν (90΄Παλέστρα), Κολάσινατς (70΄Μπάκερ), Τζαπακόστα (63΄Γκόνφρι), Ρούγκερι, Έντερσον, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς (90΄Μανζόνι). Ντε Κετελάρ (62΄Ρετέγκι), Λούκμαν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα