Ανόρθωση: Σαν σήμερα έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που έφτασε στους ομίλους του Champions League (vid)

anorthosis_champions_league_2008.jpg
Σαν σήμερα, η Ανόρθωση έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που πήρε την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Στις 27 Αυγούστου του 2008, η Ανόρθωση του Τιμούρ Κεσπάγια αντιμετώπισε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στη ρεβάνς του υπέρ της 3-0 στην Κύπρο. Ηττήθηκε 1-0, αλλά μικρή σημασία είχε, καθώς κατάφερε το ακατόρθωτο: να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα περάσει στους ομίλους του Champions League.

Με παίκτες όπως τους Μπεκιάι, Δέλλα, Σόσιν, Σάβιο, Τσιταϊσβίλι,Χαουάρ, Λαμπάν, Μπαρντόν, Πάολο Κώστα απέκτησε το σεβασμό όλων των αντιπάλων της και έκανε υπερήφανους τους φίλους της.

Η πορεία της στον όμιλο

Στη συνέχεια, στον όμιλο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναΐκό, Βέρντερ Βρέμης και Ίντερ. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς μετά το 2-2 στη Γερμανία, υπέταξε και τους πράσινους με 3-1 στην Κύπρο. Δυστυχώς για την «Κυρία», η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς πήρε άλλους δυο πόντους, τερματίζοντας τελευταία με έξι βαθμούς.

Tα αποτελέσματα στο δεύτερο όμιλο:

1η αγωνιστική: Βέρντερ - Ανόρθωση 0-0

2η αγωνιστική: Ανόρθωση - Παναθηναϊκός 3-1

3η αγωνιστική: Ίντερ - Ανόρθωση 1-0

4η αγωνιστική: Ανόρθωση - Ίντερ 3-3

5η αγωνιστική: Ανόρθωση - Βέρντερ Βρέμης 2-2

6η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ανόρθωση 1-0

Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα