Συναγερμός στην Αγγλία: Η UEFA απειλεί την Εθνική και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League!

Newsroom
Χάαλαντ Κουκουρέγια

bet365

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, εξετάζει να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου της Αγγλίας και βάζει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ομάδων της χώρας αλλά και της εθνικής, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Είναι γνωστό πως η UEFA είναι εντελώς κάθετη σε οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου μιας χώρας. Όπως επίσης γνωστό είναι πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποια χώρα, τότε η UEFA μπορεί να προχωρήσει στον αποκλεισμό όλων των ομάδων αλλά και της εθνικής της συγκεκριμένης χώρας από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κάπως έτσι, η Αγγλία απειλείται «ευθέως» από την UEFA, την ώρα που ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, εξετάζει να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου της χώρας, για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, έστειλε... προειδοποιητικό γράμμα προς την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, κάνοντας σαφές πως οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ανεξαρτησίας του αθλήματος.

Όπως τονίζεται στο αγγλικό δημοσίευμα, ο στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι να επιτραπεί στον Βασιλιά Κάρολο να παρακάμπτει αποφάσεις των συλλόγων όσον αφορά τα τηλεοπτικά έσοδα.

Εάν η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας αποφασίσει να παρέμβει πραγματικά, τότε η UEFA θα προχωρήσει σε δραστικές κινήσεις και θα αποκλείσει τα μεγάλα κλαμπ της Premier League από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την εθνική ομάδα της Αγγλίας από το Euro!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα