Champions League: Διαβήτες, γκολ και ταχυδακτυλουργικά - Το Top10 των «αστεριών»!

Champions League: Διαβήτες, γκολ και ταχυδακτυλουργικά - Το Top10 των «αστεριών»!

bet365

Λίγο πριν πασπαλίσουν με την αστερόσκονή τους (και) στο νέο Champions League, το Gazzetta ρίχνει το βλέμμα του στους δέκα παικταράδες που υπόσχονται να αφήσουν τη σφραγίδα τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το νέο Champions League είναι εδώ! Κι αν το format της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει αλλάξει, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για τα «αστέρια» της. Γιατί αυτά δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Παίκτες «εθισμένοι» με την κορυφή και το να πρωταγωνιστούν, αποφασισμένοι να λάμψουν στη σπουδαιότερη σκηνή και να σκαρφαλώσουν το υψηλότερο βουνό του ποδοσφαίρου σύλλογων. Από την τρομακτική τριπλέτα της Βασίλισσας Ρεάλ και το «φονικό» ντούο της Μάντσεστερ Σίτι, ως τα wonderkids της Μπαρτσελόνα και της Λεβερκούζεν και τους... μπαρουτοκαπνισμένους σταρ της Μπάγερν και της Λίβερπουλ, το Gazzetta σάς παρουσιάζει τα σπουδαιότερα «αστέρια» που υπόσχονται να αφήσουν τη σφραγίδα τους (και) σε αυτό το Champions League.

Γράφουν οι Νίκος Κικίδης - Ιάσονας Θεριός

Κιλιάν Μπαπέ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Κιλιάν Μπαπέ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)

Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)

Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου)

Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου)

Βινίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης)

Βινίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης)

Λαμίν Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα)

Λαμίν Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα)

Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ)

Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ)

Φλόριαν Βιρτς (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Φλόριαν Βιρτς (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Νέα εποχή στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την άφιξη του Γάλλου αστέρα. Έπειτα από ένα σίριαλ που κράτησε για χρόνια ο Κιλιάν Μπαπέ υπέγραψε ως ελεύθερος στους Μαδριλένους το καλοκαίρι και ήδη έχει αρχίσει να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ. Τέσσερα συγκεκριμένα, τρία εκ των οποίων έχουν σημειωθεί στη La Liga, με εξαίρεση το πρώτο... που πέτυχε στο ντεμπούτο του απέναντι στην Αταλάντα για να υπογράψει τη νίκη με 2-0 στο Super Cup Ευρώπης. Αν και στη Μαδρίτη περιμένουν περισσότερα λόγω του status του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ο 25χρονος επιθετικός έχει αφήσει αρκετές υποσχέσεις για στιγμές δόξας και στην Ισπανία.

Η κατάσταση που έχει ξεκινήσει τη σεζόν αποδεικνύει για τι «τέρας» μιλάμε! Ο Νορβηγός στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στην Premier League έχει πετύχει εννιά γκολ, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στο διάβα του και σπέρνοντας τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Αν και την περσινή περίοδο ο Χάαλαντ δεν έπιασε τα νούμερα της πρώτης του σεζόν στη Σίτι, οι υποσχέσεις για φέτος μάλλον έχουν εκτοξευτεί στην στρατόσφαιρα. Κανένας δεν μοιάζει να μπορεί να τον σταματήσει και με τη φόρμα που έχει είναι έτοιμος να χαρίσει λίγη από τη δική του αστερόσκονη στο League Phase του Champions League.

Το τι ψάχνει είναι γνωστό, όπως και το ποιος είναι. Ο Χάρι Κέιν χρειάζεται έναν τίτλο για να... λύσει τα μάγια και να σπάσει την κατάρα του, να καταστήσει τον εαυτό του πραγματικό κομμάτι της ελίτ. Άλλωστε η ποιότητά του αυτό ορίζει. Τού λείπει βέβαια ένα τρόπαιο και το φετινό Champions League ο Άγγλος έχει κάθε λόγο να το... λιγουρεύεται. Ο ίδιος είναι σταθερά σε εξαιρετική κατάσταση, κάνει το σκοράρισμα και τη δημιουργία να δείχνουν κάτι εύκολο, και η Μπάγερν Μονάχου φαίνεται να είναι πολύ βελτιωμένη. Με τους Βαυαρούς μετρά 49 τέρματα και 15 ασίστ σε 49 εμφανίσεις και δεδομένα στοχεύει, μέσω των «αστεριών», να κάνει αυτή τη χρονιά δικιά του.

Την περσινή περίοδο αποτέλεσε δεδομένα τον παίκτη - κλειδί της Ρεάλ Μαδρίτης προς την κατάκτηση ενός ακόμα Champions League. Μαζί με τον Μπέλινγκχαμ συντέλεσαν το πιο επιδραστικό δίδυμο στη Μαδρίτη και ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας τη Ρεάλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και της Ευρώπης για 15η φορά σε ολόκληρη την ιστορία της. Ακόμα κι αν χρειάστηκε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του και να αποχωριστεί τον «ασβέστη», ο Βραζιλιάνος προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και κατέγραψε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 24 γκολ. Για πολλούς... το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας τον προσεχή Οκτώβριο!

Όποιος δεν πείστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν πέρυσι, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να... πιστέψει στο EURO 2024. Ο Λαμίν Γιαμάλ απέδειξε περίτρανα πως δεν είναι ένα wonderkid αλλά ένας από τους κορυφαίους παίκτης του πλανήτη. Παίζει σαν να μην του λέει τίποτα η τρυφερή του ηλικία και ήδη στα 17 του είναι ίσως ο κορυφαίος δεξιός winger στον κόσμο. Ελίτ δημιουργός, σημείο αναφοράς στην Μπαρτσελόνα του Χάνσι Φλικ, έχει μπροστά του την ευκαιρία να χορέψει στα αστέρια και να κάνει τη διαφορά στο Champions League για να συνεχίσει να χτίζει τον μύθο του. Κι αν έχει αποδείξει κάτι στην καριέρα του ο Λαμίν Γιαμάλ είναι πως ξέρει πώς να αρπάζει τις ευκαιρίες του από τα μαλλιά.

Την περσινή σεζόν έχασε το πρώτο μισό λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, αλλά εδώ και μήνες έχει επιστρέψει ανανεωμένος. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε εδώ και χρόνια αποτελεί το «σμαράγδι» της Μάντσεστερ Σίτι στη μεσαία γραμμή, τον μετρονόμο που με τις γεωμετρικά τέλεις μπαλιές του φροντίζει κάθε φορά να «ταΐζει» τους επιθετικούς. Με την άφιξη του Έρλινγκ Χάαλαντ μάλιστα στην κορυφή, ο Βέλγος... χαμογελάει ακόμα περισσότερο και τα δεδομένα δεν αναμένεται να αλλάξουν ούτε τη φετινή περίοδο. Ο «διαβήτης» του πάντως θα διανθίσει για πρώτη φορά το League Phase του Champions League, ως ένα από τα δέκα πιο φωτεινά άστρα που έχει να παρουσιάσει η διοργάνωση.

Είναι δύσκολο να φανταζόταν μια τέτοια πρώτη σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Άγγλος κατέφτασε το προηγούμενο καλοκαίρι στη Μαδρίτη ως το next big thing στον χώρο της μεσαίας γραμμής και μέσα σε μερικούς μήνες κατάφερε να αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό στην ισπανική πρωτεύουσα. Λειτουργώντας πρακτικά ως δεκάρι πίσω από τους Βινίσιους - Ροντρίγκο στο περσινό 4-4-2 του Αντσελότι, ο Μπέλινγκχαμ κατέγραψε εντυπωσιακά νούμερα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 23 γκολ και 13 ασίστ. Σε συνδυασμό με την επιτυχία της Ρεάλ σε La Liga και Champions League, ο Μπέλινγκχαμ κατάφερε να αποτελεί ένα από τα τρία φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα μόλις στα 21 του χρόνια και θα είχε ακόμα περισσότερες πιθανότητες αν είχε οδηγήσει την Αγγλία σε θρίαμβο στον τελικό του EURO 2024.

Δίχως να έχει τα φώτα πάνω του, δίχως να αποτελεί το πρώτο όνομα, ο Λαουτάρο Μαρτίνες σχεδόν... αθόρυβα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς της ποδοσφαιρικής αφρόκρεμας. Ηγέτης, αρχηγός, σκόρερ και «εργάτης», είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς της υπέροχης Ίντερ του Ιντσάγκι και αυτό λέει πολλά για την ποιότητά του. Δεν είναι τυχαία άλλωστε υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα. Ο Αργεντινός είναι ήδη μεγάλο κομμάτι της ιστορίας των Νερατζούρι, αλλά αν καταφέρει να τους χαρίσει κι ένα Champions League - όπως το ίνδαλμά του ο Ντιέγκο Μιλίτο - τότε θα γίνει ένας θρύλος για όλους τους Ιντερίστι. Κι αυτό είναι το στοίχημά του.

Το θαυματουργό παιδί της Λεβερκούζεν έριξε μπόλικους αμυντικούς στις... ασπιρίνες πέρυσι. Με τα όσα έκανε στο χορτάρι άλλωστε συνέβαλε - επιεικώς - τα μέγιστα στη θρυλική σεζόν της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο, βοηθώντας τη να κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο 21χρονος αποτέλεσε το πιο σημαντικό «κλειδί» για τον Βάσκο κόουτς κι αυτό δεν έχει αλλάξει φέτος. Με τον τρόπο που κινείται ανάμεσα στις γραμμές, με την τεχνική του, την ευφυία του και την εργατικότητά του δείχνει ήδη προορισμένος να σκαρφαλώσει γρήγορα στην κορυφή και το ντεμπούτο του στο Champions League τού δίνει την καλύτερη πλατφόρμα για να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Έχει διαλύσει ρεκόρ, έχει κατακτήσει τα πάντα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει... χορτάσει. Και ίσως η ακόρεστη πείνα του να είναι το πιο σημαντικό «όπλο» του 32χρονου Σαλάχ. Ο Φαραώ προτάσσει και φέτος την τρομερή του συνέπεια και έχει ξεκινήσει εξαιρετικά σεζόν, δείχνοντας αποφασισμένος να γίνει ο πρωταγωνιστής της Λίβερπουλ και στην εποχή του Άρνε Σλοτ. Δεδομένα θα θέλει να συνδυάσει την επιστροφή του στο Champions League με μια γεμάτη ευρωπαϊκή σεζόν και γιατί όχι και με το να οδηγήσει τους Ρεντς στον θρόνο των «αστεριών», όπως έκανε και το 2019;