Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3: Ανατροπή και κόκκινος θρίαμβος στο Μιλάνο (vid)

Μίλαν - Λίβερπουλ

bet365

Με τον Κώστα Τσιμίκα να σερβίρει το γκολ της ανατροπής, η Λίβερπουλ πέρασε με πειστικό τρόπο από το Μιλάνο στην πρεμιέρα του Champions League, 3-1 την Μίλαν που έχασε με τραυματισμό τον Μάικ Μενιάν.

Ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και, παρότι ζορίστηκε στο ξεκίνημα και πρόσφερε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, εν τέλει η Λίβερπουλ πέρασε με πειστικό τρόπο από το «Τζουσέπε Μεάτσα» στην πρεμιέρα της στο Champions League, νικώντας με 3-1 μια προβληματική Μίλαν που, εκτός από τους τρεις βαθμούς, έχασε με τραυματισμό τον Μάικ Μενιάν.

Οι Ροσονέρι, όπως και στο 4-0 επί της Βενέτσια στο πρωτάθλημα, μπήκαν «φουριόζοι» και άγγιξαν το γκολ στα πρώτα… δευτερόλεπτα, με τον Φίρχιλ Φαν Ντάικ να διώχνει πάνω στην γραμμή το σουτ του Τιγιάνι Ρέιντερς.

Η ευκαιρία του Ολλανδού αποδείχθηκε ο προάγγελος του 1-0, το οποίο ήρθε μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Κρίστιαν Πούλισικ, ο οποίος σε αντεπίθεση μπήκε ανενόχλητος από τα δεξιά (εκτός θέσης ο Κώστας Τσιμίκας) και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Άλισον.

Η Μίλαν κυριαρχούσε, κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα, αλλά η Λίβερπουλ δεν είχε ακόμα μπει στο ματς. Όταν οι Κόκκινοι το έκαναν, η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα απλά… εξαφανίστηκε από το γήπεδο.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε δύο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και άλλη μια σπουδαία ευκαιρία, ο Ντιόγκο Ζότα επίσης έχασε το… άχαστο, αλλά την δουλειά τους ανέλαβαν να κάνουν οι τέσσερις αμυντικοί τους σε δύο στατικές φάσεις, με τα μπακ να σερβίρουν τα γκολ στα στόπερ.

Στο 23’, ο Ιμπραχίμα Κονατέ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους σε κοντινή εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, ισοφαρίζοντας για την καθολικά ανώτερη μετά το 15λεπτο ομάδα του Άρνε Σλοτ.

Και στο 41’ ο Φαν Ντάικ, με νέα κεφαλιά ύστερα από κόρνερ – ασίστ του Τσιμίκα, ολοκλήρωσε την ανατροπή. Οι δύο τους, με παρόμοιο τρόπο, είχαν χαρίσει το Λιγκ Καπ πέρυσι στην ομάδα τους, το τελευταίο τρόπαιο επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ.

Το… τελείωσε ο Σόμποσλαϊ

Σαν να μην έφτανε η κακή της εικόνα μετά τα πρώτα λεπτά, η Μίλαν έχασε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον Μενιάν με τραυματισμό, σε μια ακόμα ευκαιρία του Ζότα, με τον 19χρονο Λορέντσο Τοριάνι να κάθεται κάτω από τα δοκάρια, αφού είναι εκτός λόγω τραυματισμού και ο Μάρκο Σπορτιέλο.

Ο Τσιμίκας έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σημειώσει το πρώτο του επίσημο γκολ ως Κόκκινος, μετά το ανεπίσημο στο φιλικό του καλοκαιριού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά το τρίτο τέρμα έδειχνε ούτως ή άλλως πως ήταν θέμα χρόνου.

Και το σημείωσε εν τέλει ο (μετριότατος μέχρι τώρα στην σεζόν) Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, ολοκληρώνοντας με κοντινό πλασέ μια αντεπίθεση και έναν συνδυασμό του με τον Κόντι Χάκπο (67’).

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει, με τους Άγγλους να χάνουν και άλλες ευκαιρίες για τέταρτο γκολ και τους Ιταλούς να δείχνουν απλώς… σφυγμό με Ρέιντερς και Ραφαέλ Λεάο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος καλό, όλα καλά για την Λίβερπουλ, στην οποία έκανε ντεμπούτο στο φινάλε ο Φεντερίκο Κιέζα, επιβεβαίωσε τις αδυναμίες της η Μίλαν, η οποία πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά στη συνέχεια, ώστε να είναι πραγματικά ανταγωνιστική στην διοργάνωση.

Μίλαν (Πάουλο Φονσέκα): Μενιάν (51’ λ. τρ. Τοριάνι) – Καλάμπρια (69’ Έμερσον), Πάβλοβιτς, Τομόρι (84’ Γκάμπια), Ερναντές – Φοφανά, Ρέιντερς – Πούλισικ, Λόφτους Τσικ (69’ Έιμπραχαμ), Λεάο – Μοράτα (83’ Οκαφόρ).

Λίβερπουλ (Άρνε Σλοτ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ (79’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας – Γκράβενμπερχ, Μακ Άλιστερ (90’ Έντο) – Σαλάχ (90’ Κιέζα), Σόμποσλαϊ, Ντιόγκο Ζότα (68’ Νούνιες) – Χάκπο (68’ Ντίας).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα