Σπάρτα Πράγας – Ζάλτσμπουργκ 3-0: Επιστροφή με θρίαμβο, 19 χρόνια μετά (vid)

Sparta Prague

bet365

Πολύ σοβαρή στην άμυνα και «φονική» στις αντεπιθέσεις, η Σπάρτα Πράγας «κατάπιε» την Ζάλτσμπουργκ (3-0) και επέστρεψε θριαμβευτικά στο Champions League μετά από δύο δεκαετίες.

Ήταν πολλά 19 χρόνια χωρίς Champions League για την Σπάρτα Πράγας. Η πρωταθλήτρια Τσεχίας συνδύασε την επιστροφή της στα «σαλόνια» με εμφατική νίκη στην «epet ARENA» επί της Ζάλτσμπουργκ (3-0), η οποία δεν μοιάζει πολύ με την ομάδα – υπόδειγμα παλαιότερων ετών, επηρεασμένη και από τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμού.

Οι Τσέχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν μετά από αντεπίθεση ο Γιάνις Μπλάσβιχ απέκρουσε το πρώτο σουτ του Λούκας Χαράσλιν, αλλά ο Καάν Καϊρίνεν πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Οι Αυστριακοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και βρήκαν δίχτυα με τον Νενέ Ντορζελές, το γκολ του οποίου όμως ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, στην μοναδική αξιόλογη φάση για την ομάδα του πρώην βοηθού του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, Πεπάιν Λάιντερς.

Η Σπάρτα έβρισκε διαδρόμους τόσο σε στατικές φάσεις, όσο κυρίως σε αντεπιθέσεις. Στο 42’, πάντως, κατάφερε να σκοράρει σε οργανωμένη επίθεση, με τον Φίλιπ Πάνακ να βρίσκει τον Βίκτορ Ολατούντζι στην πλάτη της άμυνας και ο Νιγηριανός επιθετικός, με πολύ ωραίο γυριστό, διαγώνιο σουτ, να διαμορφώνει το 2-0 και να δείχνει φανελάκι που έγραφε: «Εγώ είμαι ένας εκλεκτός, εσύ ποιος είσαι».

Το προβάδισμα ήταν σημαντικότατο και επέτρεψε στην Σπάρτα να περιμένει την Ζάλτσμπουργκ καλά κλεισμένη, επιδιώκοντας να την αιφνιδιάσει με κόντρες. Σε μια από αυτές, στο 58’, ο πολύ δραστήριος Ολατούντζι συνδυάστηκε με τον Καζίμ Λάτσι και ο Αλβανός άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και του Λεβαδειακού, «άδειασε» με μια προσποίηση τρεις αμυντικούς, προτού πλασάρει για να σημειώσει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά τα τέσσερα που είχε στο Youth League με τους Νέους των Ερυθρολεύκων, την σεζόν 2014-15. Πριν από δέκα χρόνια, δηλαδή…

Σπάρτα Πράγας (Λαρς Φρίις): Βάινταλ – Βίτικ, Πάνακ, Ζελένι – Πρεσιάδο, Καϊρίνεν, Λάτσι (84’ Σάντιλεκ), Βίζνερ (71’ Ράινς) – Μπιρμάντσεβιτς, Ολατούντζι (64’ Ραχμάνι), Χαράσλιν (71’ Κράσνικι).

Ζάλτσμπουργκ (Πεπάιν Λάιντερς): Μπλάσβιχ – Ντέντιτς, Πιατκόφσκι, Μπλανκ, Μέλμπεργκ (46’ Ντιαμπού) – Καπάλντο, Μπαΐτσετιτς (83’ Ράτκοφ), Κλαρκ (66’ Γκούρνα – Ντουά) – Ντορζελές (57’ Ντάγκιμ), Κουνφολό Γιέο (57’ Κονατέ), Γκλουκ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα