Champions League: Η Παρί άνοιξε το... δώρο της στο 90΄, καθάρισε με τριάρα η Ντόρτμουντ (vid)

Newsroom
psg_brest

bet365

Η Τζιρόνα κρατούσε γερά μέχρι το 90΄στο Παρίσι, όμως ένα απίθανο λάθος του Γκαζανίγκα αρκούσε για να δωρίσει τη νίκη στη σπάταλη Παρί (1-0). Τριάρα για Ντόρτμουντ απέναντι στη Μπριζ του Τζόλη.

Όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται στο ποδόσφαιρο, με το γνωστό ρητό να βρίσκει απόλυτο πεδίο εφαρμογής στο Παρίσι! Για 90 λεπτά άλλωστε η Παρί Σεν Ζερμέν σφυροκοπούσε τη Τζιρόνα, έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, και τελικά βρήκε τη λύση με τον πιο ανέλπιστο τρόπο! Μια σοκαριστική γκάφα του Γκαζανίγκα στις καθυστερήσεις... λύτρωσε τους Παριζιάνους και χαντάκωσε τους Καταλανούς (1-0), οι οποίοι απείχαν τέσσερα λεπτά μακριά από τον πρώτο βαθμό της ιστορίας τους στο Champions League.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 13΄με άστοχο σουτ του Ασένσιο, όμως για το υπόλοιπο του πρώτου μέρους δυσκολεύονταν να παράγουν φάσεις απέναντι στην οργανωμένη άμυνα της Τζιρόνα. Στο β΄μέρος βωστόσο η εικόνα ήταν διαφορετική... Η Παρί μόχθησε για να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν ήταν στη μέρα της! Στο 55΄ο Ντεμπελέ δεν πρόλαβε να εκτελέσει τον Γκαζανίγκα, ενώ επτά λεπτά αργότερα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 82΄ήταν η σειρά του Κόλο Μουανί να αστοχήσει σε τετ-α-τετ μετά από υπέροχη ντρίμπλα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Γκαζανίγκα έβαλε το στοπ στο Χακίμι με τα πόδια στην απόκρουση του αγώνα! Ο Αργεντινός θα μπορούσε να λάβει τον τίτλο του ήρωα, αλλά στο 90΄έγινε μοιραίος. Σε μια ανύποπτη φάση ο Νούνο Μέντες έκανε μια χαμηλή σέντρα προς τον τερματοφύλακα της Τζιρόνα, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του με αποτέλεσμα να τη δει να καταλήγει στα δίχτυα. Ένα μοιραίο λάθος που κόστισε στη Τζιρόνα και λύτρωσε την Παρί, η οποία ανάσανε με ανακούφιση στο τελικό σφύριγμα.

Τριάρα με οδηγό Γκίτενς για την Ντόρτμουντ

Σε ένα παιχνίδι του οποίου το τελικό αποτέλεσμα δεν μαρτυρά την απόλυτη αλήθεια, η Ντόρτμουντ χάρη στον 20χρονο Μπάινο Γκίτενς πήρε θριαμβευτικό «διπλό» στην έδρα της Μπριζ (3-0) και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Champions League. Βασικός και για 85 λεπτά αγωνίστηκε για τους Βέλγους ο Χρήστος Τζόλης.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό από νωρίς, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν και να σπαταλούν αρκετές ευκαιρίες. Σπουδαιότερη εξ αυτών, το δοκάρι του Φέτλεσεν στο 12' για την Μπριζ. Η Ντόρτμουντ πάντως βρήκε τον πρωταγωνιστή της από τον πάγκο. Ο Σαχίν πέρασε τον Γκίτενς στο παιχνίδι στο 68' και «καθάρισε» το τρίποντο. 76' άνοιξε το σκορ με σλάλομ και σουτ μέσα από την περιοχή και δέκα λεπτά μετά «κλείδωσε» τη νίκη με γκολ... καρμπόν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκιρασί από την άσπρη βούλα.

Πεντάρα για τη Σέλτικ, εφιάλτης για τη Σλόβαν

Ονειρική η πρεμιέρα της Σέλτικ στη φετινή διοργάνωση, εφιαλτικό το ντεμπούτο της Σλόβαν στο Champions League. Oι Σκωτσέζοι διέλυσαν με 5-1 τους Σλοβάκους εντός έδρας και μπήκαν ιδανικά. Μπορεί η ομάδα από την Μπρατισλάβα να έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Στρέλετς, ωστόσο η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Στο 17΄ο Σκέιλς από ασίστ του Ένγκελς πέτυχε το 1-0, ενώ το 2-0 σημείωσε ο Φουρουχάσι με προβολή από κοντά. Η Σέλτικ κέρδισε πέναλτι και ο Ενγκελς στο 56' ευστόχησε για το 3-0. Η Σλόβαν προσπάθησε να μπει στο «κόλπο» και μείωσε στο 60' με γκολάρα του Βίμερ. Η Σέλτικ δεν πτοήθηκε, πίεσε και στο 70' με τον Μαέντα πέτυχε το 4-1, ενώ στο 86' ο Ιντάχ διαμόρφωσε το 5-1.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα