Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 0-0: Την μπλόκαρε μέσα στο σπίτι της (vid)

Manchester City-Inter

bet365

Άψογα στημένη, η Ίντερ κράτησε στο μηδέν την Μάντσεστερ Σίτι μέσα στο σπίτι της και πήρε πολύτιμη ισοπαλία στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Champions League.

Την προπερασμένη σεζόν, ένα γκολ του Ρόδρι λύγισε την Ίντερ και χάρισε στην Μάντσεστερ Σίτι το παρθενικό Champions League της ιστορίας της. Στο πρώτο αντάμωμα των δύο ομάδων μετά τον τελικό της Κωνσταντινούπολης, όμως, η Ίντερ μπλόκαρε άψογα την Σίτι και την υποχρέωσε σε εντός έδρας 0-0.

Εξαιρετικά στάθηκαν από το πρώτο λεπτό οι Νερατζούρι, με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να αιφνιδιάζει εις διπλούν, χρησιμοποιώντας τον Γιάν Μπίσεκ στην τριάδα των στόπερ και, κυρίως, αφήνοντας τον πάγκο τον πρώτο σκόρερ και αρχηγό Λαουτάρο Μαρτίνες.

Πολύ δραστήριος ο Μάρκους Τιράμ, ο οποίος έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, με την δεύτερη να αποσοβείται από τον Έντερσον, ο οποίος αρνήθηκε το γκολ και στον Κάρλος Αουγκούστο, προς απογοήτευση του Ιντζάγκι.

Οι Πολίτες απείλησαν επί της ουσίας μόνο με ένα συρτό σουτ του Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ από το ύψος της περιοχής που έφυγε ελάχιστα άουτ και μια προβολή του Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον Γιάν Ζόμερ να προλαβαίνει το πλασέ του Βέλγου.

Καλύτερη η Σίτι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Ο Ντε Μπρόινε αποκόμισε ενοχλήσεις στην συγκεκριμένη φάση και στην ανάπαυλα ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε στην θέση του τον Ιλκάι Γκιντογκάν, ενώ έριξε στην μάχη και τον Φιλ Φόντεν αντί του Σαβίνιο, ο οποίος δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Ίντερ.

Η τακτική προσέγγιση των δύο ομάδων δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Άγγλους να έχουν την μπάλα και τους Ιταλούς να τους περιμένουν πίσω, για να ψάξουν να αιφνιδιάσουν σε κάποια αντεπίθεση.

Ο Ζόμερ μπλόκαρε χαμηλά το συρτό σουτ του Φόντεν μέσα από την περιοχή, με τον Χένριχ Μκχιταριάν να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία από κοντά, ύστερα από κούρσα και γύρισμα του Ντένζελ Ντάμφρις.

Ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να ρισκάρει (μερικώς) στα τελευταία λεπτά, με την είσοδο του Ζερεμί Ντοκού αντί του Μπερνάρντο Σίλβα, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο Λαουτάρο δοκίμασε την σταθερότητα του Έντερσον και ο Γκιντογκάν είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο φινάλε, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει την απώλεια δύο βαθμών που μπορεί να στοιχίσουν ακριβά στην Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ – Λιούις, Ρόδρι – Σαβίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα (80’ Ντοκού), Ντε Μπρόινε, Γκρίλις – Χάαλαντ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ζόμερ – Μπίσεκ (75’ Παβάρ), Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Νταρμιάν (75’ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (81’ Φρατέζι), Ζιελίνσκι (65’ Μκχιταριάν), Κάρλος Αουγκούστο – Ταρεμί, Τιράμ (65’ Λαουτάρο Μαρτίνες).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα