Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα 1-2: Την «φέσωσε» μέσα στο Βελιγράδι (vid)

Akturkoglu-Kokcu

bet365

Με γκολ των Τούρκων Κερέμ Ακτούρκογλου και Ορκούν Κοκτσιού, η Μπενφίκα του βασικού Βαγγέλη Παυλίδη… άλωσε το «Μαρακανά» (2-1 τον Ερυθρό Αστέρα) και μπήκε με το δεξί στο Champions League.

Παραδοσιακά, η Μπενφίκα είναι μια ομάδα πολύ φιλόξενη για τους Έλληνες, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να είναι αισίως ο όγδοος που φοράει την φανέλα της. Για να πάρουν, πάντως, τη νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα (2-1) για την πρεμιέρα τους στο Champions League, οι Αετοί στηρίχθηκαν σε τουρκικά πόδια.

Ο Κερέμ Ακτούρκογλου, ο οποίος αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών από την Γαλατάσαραϊ, αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για την ομάδα του Μπρούνο Λάζε, ο οποίος μετράει «2 στα 2» από την στιγμή που διαδέχθηκε τον Ρόγκερ Σμιντ στην τεχνική ηγεσία.

Ο 25χρονος εξτρέμ σκόραρε στο ντεμπούτο του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και το έκανε και στο πρώτο του παιχνίδι εκτός συνόρων, σπρώχνοντας από κοντά την μπάλα στην κενή εστία στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από προσπάθεια και σέντρα του Αλεξάντερ Μπα (9’), ο οποίος αποχώρησε στη συνέχεια λόγω τραυματισμού, όπως και ο Όγκνιεν Μίμοβιτς.

Το γρήγορο γκολ της Μπενφίκα «πάγωσε» το «καυτό» μέχρι εκείνη την στιγμή «Μαρακανά», αλλά και την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η οποία προσπάθησε να αντιδράσει, κατά κύριο λόγο στο δεύτερο ημίχρονο.

Μέχρι να φτάσει το δεύτερο μέρος, βεβαίως, οι Πορτογάλοι είχαν φροντίσει να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με τον Ορκούν Κοκτσιού να εκτελεί άψογα φάουλ, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Όμρι Γκλάζερ (29’).

Ο Αστέρας δεν τα παράτησε και στο 86’ κατάφερε να μειώσει, όταν συνδυάστηκαν δύο παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή, ο Σερίφ Εντιαγιέ και ο Μίλσον, με τον τελευταίο να μειώνει με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά δεν έφτασαν σε αυτή, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να αγγίζουν το 3-1 στις καθυστερήσεις, όταν το σουτ του Ζεκί Αμντουνί σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Ελβετός πήρε την θέση του Παυλίδης ο οποίος, στο ντεμπούτο του στο Champions League, δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά, πάλεψε με τους κεντρικούς αμυντικούς του Αστέρα, αλλά ήταν μόνος του και δεν μπόρεσε να είναι όσο επιδραστικός αναμφίβολα είναι ικανός.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γκλάζερ – Μίμοβιτς (26’ λ. τρ. Ντάλτσιο Γκόμες), Τζιγκά, Σπάιτς, Σέολ – Κρούνιτς (82’ Ίλιτς), Έλσνικ – Σίλας, Ίβανιτς, Ολαγίνκα (71’ Μίλσον) – Ντουάρτε (71’ Εντιαγιέ).

Μπενφίκα (Μπρούνο Λάζε): Τρούμπιν – Μπα (37’ λ. τρ. Καμπορέ), Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Άλβαρο Καρέρας – Φλορεντίνο Λουίς, Κοκτσιού (88’ Μάρτινς) – Ντι Μαρία (88’ Μπέστε), Ρολχάιζερ (56’ Άουρσνες), Ακτούρκογλου – Παυλίδης (88’ Αμντουνί).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα