Μονακό – Μπαρτσελόνα 2-1: Τη σόκαρε στο Πριγκιπάτο! (vid)

George Ilenikhena

bet365

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το δέκατο λεπτό, η αποφασιστική Μονακό νίκησε στο «Λουί Ντε» την Μπαρτσελόνα (2-1) με γκολ του 18χρονου Ζορζ Ιλενικενά και πέτυχε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του νέου Champions League.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του νέου Champions League είναι γεγονός. Η ασταμάτητη στην ισπανική La Liga Μπαρτσελόνα μπήκε με το… αριστερό στο League Phase, αφού ηττήθηκε στο Πριγκιπάτο από την αποφασιστική Μονακό με 2-1.

Οι Μονεγάσκοι, οι οποίοι το καλοκαίρι είχαν νικήσει τους Καταλανούς με εμφατικό τρόπο σε φιλικό που διεξήχθη στην Βαρκελώνη (3-0), πίεσαν από την αρχή και είχαν φοβερή ένταση στο παιχνίδι τους.

Στο δέκατο λεπτό ο Έρικ Γκαρθία, η συμμετοχή του οποίου και μάλιστα σε θέση αμυντικού χαφ αποτέλεσε έκπληξη, πήρε λάθος πάσα από τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, έχασε την μπάλα σε πολύ επικίνδυνο σημείο από τον Τακούμι Μιναμίνο και έκανε φάουλ στον Ιάπωνα λίγο προτού μπει στην περιοχή.

Απευθείας κόκκινη κάρτα και η Μπάρτσα με δέκα. Αν και με παίκτη λιγότερο, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ραφίνια, προτού ο Μπρέελ Εμπολό δοκιμάσει από κοντά τα ρεφλέξ του Τερ Στέγκεν, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 16’, όταν ο Μαγκνές Ακλιούς μπήκε από τα δεξιά και με συρτό αριστερό σουτ αιφνιδίασε τους πάντες, ανοίγοντας το σκορ.

Το 1-0 του 22χρονου μεσοεπιθετικού έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του Άντι Χίτερ, η οποία πλησίασε σε δεύτερο γκολ με Λαμίν Καμαρά και Εμπολό. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Λαμίν Γιαμάλ.

Ο απίθανος πιτσιρικάς πήρε βαθιά μπαλιά, ντρίμπλαρε τον Μοχαμέντ Σαλισού και με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φίλιπ Κεν, όντας ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, σε ηλικία 17 ετών και 68 ημερών, 18 περισσότερες από τον ρέκορντμαν και συμπαίκτη του Ανσού Φατί, ο οποίος είχε σκοράρει με την Μπάρτσα εις βάρος της Ίντερ στις 10 Δεκεμβρίου του 2019, σε ηλικία 17 ετών και σαράντα ημερών.

Ο Ιλενικενά το έκανε ξανά!

Στην συνέχεια, οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, με τη Μονακό όμως να πατάει σαφώς καλύτερα και να απαντάει με Σαλισού και Βάντερσον στην ευκαιρία του Αλεχάντρο Μπάλντε, λίγο μετά το γκολ του Γιαμάλ.

Και αν ένας 17χρονος κράτησε (για λίγο) ζωντανή την Μπάρτσα, ένας 18χρονος την έριξε οριστικά στο καναβάτσο και, μάλιστα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Πέρυσι, ο 17χρονος τότε Ζορζ Ιλενικενά πέτυχε το γκολ της νίκης (γοήτρου) της Αντβέρπ επί των Μπλαουγκράνα.

Και τώρα, ο ενήλικος πλέον Γάλλος επιθετικός έφυγε μόνος του στην κόντρα, «εκτέλεσε» τον Τερ Στέγκεν μέσα από την περιοχή και σημείωσε στο 72’ το γκολ που έμελλε εν τέλει να δώσει την σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Σε ηλικία 18 ετών και 34 ημερών, μάλιστα, ξεπέρασε τον Κιλιάν Μπαπέ ως ο νεαρότερος σκόρερ της Μονακό στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον είχε σκοράρει εις βάρος της Μάντσεστερ Σίτι το 2017 σε ηλικία 18 ετών και 63 ημερών.

Ο Φλικ, που δεν είχε κάνει καμία αλλαγή μέχρι εκείνο το σημείο, τις έκανε μαζεμένες, έβγαλε τον Γιαμάλ που είχε ενοχλήσεις (αυτό του έλειπε τώρα…), έβαλε τον Φατί που επέστρεψε μετά από 389 ημέρες, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Μονακό (Άντι Χίτερ): Κεν – Βάντερσον (88’ Μαουισά), Κέρερ, Σαλισού, Σινγκό – Ζακάρια, Καμαρά (46’ Γκολόβιν) – Ακλιούς, Μιναμίνο (70’ Κάιο Ενρίκε), Μπεν Σεγκίρ (70’ Μπάλογκουν) – Εμπολό (59’ Ιλενικένα).

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί (80’ Σέρτζι Ντομίνγκεθ), Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε (88’ Φατί) – Κασαδό, Έρικ Γκαρθία – Γιαμάλ (79’ λ. τρ. Φεράν Τόρες), Πέδρι (83’ Πάμπλο Τόρε), Ραφίνια – Λεβαντόφσκι (80’ Ζεράρ Μαρτίν).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα