Τερ Στέγκεν: Η «αχίλλειος πτέρνα» της Μπαρτσελόνα στο Champions League

Τερ Στέγκεν: Η «αχίλλειος πτέρνα» της Μπαρτσελόνα στο Champions League

Τερ Στέγκεν

bet365

Ο Μαρκ Άντρε Τερ Στέγκεν «κρέμασε» την Μπαρτσελόνα στο Μονακό και έδειξε για ακόμη μια φορά ότι τα τελευταία χρόνια η θέση του τερματοφύλακα στους «μπλαουγκράνα» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να βρίσκεται on fire και να έχει κάνει το 5/5, ωστόσο στο Champions League η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με το αριστερό. Οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν από τη Μονακό με 2-1 και μπαίνουν στα ζόρια από πολύ νωρίς.

Η κόκκινη κάρτα του Έρικ Γκαρθία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, μείωσε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες των Καταλανών για ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Μονακό. Οι «μπλαουγκράνα» ωστόσο είχαν και σε τραγική βραδιά τον Μαρκ Άντρε Τερ Στέγκεν ο οποίος έκανε ένα από τα χειρότερα του παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε επίπεδο Champions League, φέροντας ευθύνη τόσο στην κόκκινη κάρτα του Γκαρθία, όσο και στο δεύτερο γκολ των Μονεγάσκων.

Η κατάρρευση του Τερ Στέγκεν στο Μονακό

Από νωρίς, ο Μαρκ Τερ Στέγκεν έδειξε ότι δεν ήταν σε καλή βραδιά. Μόλις δέκα λεπτά χρειάστηκαν ώστε ο Γερμανός τερματοφύλακας να «κρεμάσει» την Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μονακό. Ο Γερμανός τερματοφύλακας ρίσκαρε και εξέθεσε τον συμπαίκτη του ο οποίος υποχρεώθηκε να σταματήσει αντικανονικά τον αντίπαλο του και να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα.

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα έκανε ουκ ολίγα λάθη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε τα καλά πόδια που διαθέτει, «πουλώντας» την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ζημιάς που έκανε ο Γερμανός το βράδυ της Πέμπτης στην ομάδα του Χάνσι Φλικ, σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης, Wyscout, ο Τερ Στέγκεν είχε 5/13 μεγάλες μπαλιές με ποσοστό 38%, ενώ «πούλησε» την μπάλα σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις στο μισό της Μπαρτσελόνα.

ter

Όσο για τα xGoals; Ο Τερ Στέγκεν δέχτηκε 0,4 περισσότερα γκολ από ότι θα... έπρεπε, δείγμα και της κακής τοποθέτησης που είχε και στα δύο γκολ της Μονακό και κυρίως στο δεύτερο όπου η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Γερμανού ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τέρμα των Μονεγάσκων.

Το «μαύρο» στατιστικό στο Champions League και οι φήμες περί κόντρας με Μέσι

ter

Η αναμέτρηση απέναντι στη Μονακό δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τερ Στέγκεν «κρέμασε» την Μπαρτσελόνα. Από το 2015, όταν έγινε και βασικός των «μπλαουγκράνα» στα «αστέρια», ο Γερμανός τερματοφύλακας έχει καταφέρει να σώσει αρκετές φορές τους Καταλανούς, ωστόσο αντίστοιχα έχει βιώσει και βραδιές που δεν θα μνημονεύονται...

Ο Γερμανός τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί με την Μπαρτσελόνα σε επίπεδο Champions League σε 83 παιχνίδια, έχοντας δεχτεί στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις τον όχι και τόσο κολακευτικό αριθμό των 95 γκολ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν ένας εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών σε πολλές από τις «μαύρες» βραδιές που βίωσε η Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια στο Champions League, έχοντας δεχτεί οκτώ γκολ από την Μπάγερν, τέσσερα από τη Λίβερπουλ και άλλα τόσα από τη Ρόμα.

Μάλιστα, οι... κακές γλώσσες είχαν αναφέρει στο παρελθόν πως ο Γερμανός δεν είχε καλές σχέσεις με τον Λιονέλ Μέσι. Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει στο παρελθόν η «Ole», οι Μέσι και Τερ Στέγκεν δεν είχαν ποτέ τις καλύτερες σχέσεις. Σε μια από τις ψηφοφορίες για τον καλύτερο τερματοφύλακα της χρονιάς, ο Μέσι είχε αφήσει τον Τερ Στέγκεν εκτός τριάδας, κάτι που ενόχλησε αρκετά τον Γερμανό. Μάλιστα, το 2021, μετά από μια αναμέτρηση με τη Σοσιεδάδ όπου η Μπαρτσελόνα επικράτησε στα πέναλτι, οι κάμερες «έπιασαν» τον Μέσι να συγχαίρει τους συμπαίκτες του, όχι όμως τον Τερ Στέγκεν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα