Champions League: Η παράδοση του Ενρίκε και το άσχημο ρεκόρ της Μίλαν!

Newsroom
Λεβερκούζεν

bet365

Το Champions League επιστρέφει και η 2η στροφή αναμένεται πιο συναρπαστική με τις εννέα δυνατές αναμετρήσεις.

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Παρί Σεν Ζερμέν ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πιο εύκολο έργο, όπως άλλωστε και η Ίντερ.

01/10

19:45 Ζάλτσμπουργκ - Μπρεστ
19:45 Στουτγκάρδη - Σπάρτα Πράγας
22:00 Άρσεναλ - Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Λεβερκούζεν - Μίλαν
22:00 Ντόρτμουντ - Σέλτικ
22:00 Μπαρτσελόνα - Γιούνγκ Μπόις
22:00 Ίντερ - Ερυθρός Αστέρας
22:00 Αϊντχόφεν - Σπόρτινγκ
22:00 Σλόβαν Μπρατισλάβας - Μάντσεστερ Σίτι

02/10

19:45 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αταλάντα
19:45 Τζιρόνα - Φέγενορντ
22:00 Άστον Βίλα - Μπάγερν Μονάχου
22:00 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Μονακό
22:00 Λίβερπουλ - Μπολόνια
22:00 Λιλ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Λειψία - Γιουβέντους
22:00 Στουρμ Γκρατς - Μπριζ
22:00 Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρίτης

Ζάλτσμπουργκ - Μπρεστ

Ζάλτσμπουργκ και Μπρεστ θα ανοίξουν την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League σε ένα παιχνίδι που αποτελει μεγάλο στοίχημα για τους Ταύρους. Η ομάδα του Λάιντερς απογοήτευσε και υπέστη βαριά ήττα (3-0) από τη Σπάρτα Πράγας στην πρεμιέρα, όμως έχει το ταλέντο για να βγάλει αντίδραση και να απαιτήσει περισσότερα από τον εαυτό της. Από την άλλη, η Μπρεστ ξεκίνησε εξαιρετικά με νίκη 2-1 κόντρα στη Στουρμ Γκρατς και ενδεχόμενο νέο τρίποντο θα της δώσει ακόμα περισσότερο αέρα για μια θέση στην 24αδα.

Στουτγκάρδη - Σπάρτα Πράγας

Η ομάδα του Χένες έδειξε τα... δόντια της στο «Μπερναμπέου», ωστόσο, παρά την εξαιρετική της εμφάνιση, δεν δάγκωσε τη Ρεάλ. Για τη Στουτγκάρδη βέβαια τώρα ξεκινά το Champions League, αφού κανείς δεν είχε την απαίτηση να νικήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι Σουηβοί θέλουν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο και το παιχνίδι απέναντι στη Σπάρτα Πράγας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τα καταφέρουν. Όχι ότι θα είναι μια εύκολη υπόθεση, μιας και οι Τσέχοι απέδειξαν στην πρεμιέρα με την τριάρα κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ πως είναι μια καθ'όλα υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη.

Μπαρτσελόνα - Γιουνγκ Μπόις

Αναζητείται... αντίδραση στην Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Φλικ μπήκε εξαιρετικά στη σεζόν, όμως κάτι η ήττα από τη Μονακό στην πρεμιέρα, κάτι η τεσσάρα από την Οσασούνα και οι απανωτοί τραυματισμοί, τής έχουν χαλάσει λίγο τη μαγιά. Η Μπάρτσα δεν έχει άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη μέσα στην έδρα της κόντρα Γιουνγκ Μπόις και θα κάνει τα πάντα για να φτάσει σε αυτή. Άλλωστε, στόχος της είναι να επιστρέψει σε μια καλή πορεία στο Champions League και φιλοδοξεί να βρεθεί για αρχή στην πρώτη οκτάδα. Ο Ντε Γιονγκ επιστρέψει στη δράση και οι Όλμο, Τερ Στέγκεν, Φερμίν, Κρίστενσεν, Αραούχο και Γκάβι παραμένουν εκτός, όμως η Γιουνγκ Μπόις στην πρεμιέρα της απέναντι στην Άστον Βίλα (ήττα 3-0) δεν έδειξε ικανή να βάλει δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, αν αυτή βγάλει στο χορτάρι τον σοβαρό της εαυτό.

Σλόβαν Μπρατισλάβας - Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τα πάντα για το τρίποντο στην πρεμιέρα της στη League Phase κόντρα στην Ίντερ, όμως έπεσε πάνω στο νερατζούρο τείχος και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το 0-0. Αυτό, το ενδεχόμενο συμβιβασμού δηλαδή, φυσικά δεν υπάρχει καν σαν... σενάριο εν όψει της 2ης αγωνιστικής και της δοκιμασίας της στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι Σίτιζενς δεδομένα θα βρουν καυτή ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, αλλά έχουν... περίσσευμα ποιότητας για να πάρουν τη νίκη και το πρώτο τους τρίποντο στο Champions League, ακόμα κι αν ο Γκουαρδιόλα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντε Μπρόινε και τον Ρόδρι. Η Σλόβαν ξεκίνησε εφιαλτικά στη διοργάνωση αφού γνώρισε ταπεινωτική ήττα στην έδρα της Σέλτικ (5-1) και απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι ξέρει πως το έργο της για κάτι θετικό θα είναι ακόμα πιο δύσκολο.


Λεβερκούζεν - Μίλαν

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα της Λεβερκούζεν στη φετινή διοργάνωση, αφού διέλυσε με 4-0 τη Φέγενορντ στην Ολλανδία. Ο Βιρτς έκανε πάρτι και οι Γερμανοί στο α' 45λεπτο πέτυχαν και τα τέσσερα τέρματά τους. Στο ντέρμπι με την Μπάγερν απέσπασαν εκτός έδρας ισοπαλία, με τον Χραντέτσκι να είναι σε εξαιρετικό βράδυ. Στα προηγούμενα 12 παιχνίδια της εναντίον ιταλικών ομάδων στο Champions League, η Λεβερκούζεν έχει πετύχει μόνο δύο νίκες, έχοντας και 6 ήττες. Η Μίλαν μπήκε με το αριστερό, ηττήθηκε 3-1 στο «Σαν Σίρο» από τη Λίβερπουλ, σε ματς που θα μπορούσε να δεχθεί περισσότερα τέρματα. Ωστόσο, οι νίκες στο ντέρμπι με την Ιντερ, αλλά και αυτή κόντρα στη Λέτσε έκαναν καλύτερη την κατάσταση για τον κόουτς, Φονσέκα. Η Μίλαν... καίγεται για νίκη, ωστόσο έχει κερδίσει το πρώτο της εκτός έδρας παιχνίδι μόνο σε ένα από τα επτά προηγούμενα στη διοργάνωση.


Ντόρτμουντ - Σέλτικ

Ένα εντυπωσιακό τελευταίο τέταρτο ήταν αρκετό για την Ντόρτμουντ να αρχίσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη League Phase του Champions League. Oι Βεστφαλοί διέλυσαν με 3-0 την Μπριζ στο Βέλγιο, με τους Γκίτενς, Γκιρασί να κάνουν ό,τι θέλουν. Ακολούθησε ο διασυρμός από τη Στουτγκάρδη, ωστόσο η νίκη με 4-2 κόντρα στην Μπόχουν σκόρπισε ξανά ηρεμία. Αήττητη εντός έδρας στα 11 τελευταία η Ντόρτμουντ στη διοργάνωση, το μεγαλύτερό της σερί στο Champions League. Tρομερή η Σέλτικ στην πρεμιέρα, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στη Σλόβαν και τη διέλυσε με 5-1. Απόλυτο νικών και στη Σκωτία, όπου είναι το φαβορί για τον τίτλο. Πάντως, έχει χάσει και τους πέντε τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της στο Champions League και δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν από τους τελευταίους οκτώ.

Ιντερ - Ερυθρός Αστέρας

Πολύ καλή εμφάνιση στο Ετιχαντ από την Ίντερ και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης απέσπασε λευκή ισοπαλία από τη Μάντσεστερ Σίτι. Εξαιρετική ανασταλτικά, θα μπορούσε να πάρει ακόμα το τρίποντο. Εκανε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τη Μίλαν, ωστόσο το διπλό στο Ούντινε έφερε ξανά χαμόγελα. Η Ιντερ είναι αήττητη στα τελευταία εννέα εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, ενώ η τελευταία φορά έμεινε 10 φορές χωρίς ήττα ήταν το 2010, όταν και κέρδισε την κούπα. Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να κάνει... πάρτι εντός συνόρων, όπου είναι και στην κορυφή, ωστόσο στη League Phase μπήκε με το αριστερό, μιας και ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Μπενφίκα. Οι Σέρβοι έχουν χάσει και τα εννέα εκτός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση.

Αϊντχόφεν - Σπόρτινγκ

Δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στις ορέξεις της Γιουβέντους και γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 3-1. Η Αϊντχόφεν Καλείται να βρει άμεσα απαντήσεις για να μη χάσει από νωρίς έδαφος. Εντός συνόρων πάντως δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο, μετρώντας μόνο νίκες. Εχει… θέματα στην άμυνα, αφού έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη μόλις μια φορά στα 15 τελευταία στο Champions League. H Σπόρτινγκ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που αποτυπώνεται στις επτά νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, αλλά και στην εύκολη εντός έδρας νίκη με 2-0 κόντρα στη Λιλ. Ο Γιόκερες κάνει το δικό του πάρτι στη σεζόν, αφού ήδη έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Άρσεναλ - Παρί Σεν Ζερμέν

Στο Λονδίνο διεξάγεται το ντέρμπι της αγωνιστικής, όπου η Άρσεναλ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Gunners λυτρώθηκαν στο τέλος κόντρα στη Λέστερ και βρίσκονται μια ανάσα από την κορυφή της Premier League. Oι Λονδρέζοι στο Champions League δεν μπήκαν ιδανικά, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα. Ξεχωρίζει η ισπανική μονομαχία, ο Μίκελ Αρτέτα θα είναι ο έκτος διαφορετικός Ισπανός προπονητής που θα αντιμετωπίσει ο Λουίς Ενρίκε στο Champions League. Μάλιστα, ο κόουτς της Παρί έχει κερδίσει τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς, έχοντας επικρατήσει των Γκουαρδιόλα, Εμερι, Μίτσελ, Τσάβι, Αλγκασίλ. Οι Παριζιάνοι με τα χίλια ζόρια πέρασαν το εμπόδιο της Τζιρόνα στην πρεμιέρα, επικρατώντας 1-0 με αυτογκόλ του Γκατσανίγκα. Μόνο ήττες έχουν πάντως στις τρεις τελευταίες επισκέψεις στο Νησί. Το κλίμα δεν είναι το ιδανικότερο, αφού ο Ντεμπελέ δεν ταξίδεψε στο Λονδίνο, καθώς φέρεται να είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον Λουίς Ενρίκε μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Ρεν

Η βαθμολογία της League Phase του Champions League

1. Μπάγερν 1 (9-2) 3
2. Σέλτικ 1 (5-1) 3
3. Λεβερκούζεν 1 (4-0) 3
4. Άστον Βίλα 1 (3-0) 3
5. Ντόρτμουντ 1 (3-0) 3
6. Σπάρτα Πράγας 1 (3-0) 3
7. Λίβερπουλ 1 (3-1) 3
8. Γιουβέντους 1 (3-1) 3

- - - - - - -
9. Ρεάλ Μαδρίτης 1 (3-1) 3
10. Σπόρτινγκ 1 (2-0) 3
11. Μπενφίκα 1 (2-1) 3
12. Ατλέτικο 1 (2-1) 3
13. Μπρεστ 1 (2-1) 3
14. Μονακό 1 (2-1) 3
15. Παρί Σεν Ζερμέν 1 (1-0) 3
16. Άρσεναλ 1 (0-0) 1
17. Αταλάντα 1 (0-0) 1
18. Μπολόνια 1 (0-0) 1
19. Ίντερ 1 (0-0) 1
20. Μαν. Σίτι 1 (0-0) 1
21. Σαχτάρ 1 (0-0) 1
22. Μπαρτσελόνα 1 (1-2) 0
23. Λειψία 1 (1-2) 0
24. Στουρμ Γκρατς 1 (1-2) 0

- - - - - - -
25. Ερυθρός Αστέρας 1 (1-2) 0
26. Τζιρόνα 1 (0-1) 0
27. PSV 1 (1-3) 0
28. Στουτγκάρδη 1 (1-3) 0
29. Μίλαν 1 (1-3) 0
30. Λιλ 1 (0-2) 0
31. Μπριζ 1 (0-3) 0
32. Ζάλτσμπουργκ 1 (0-3) 0
33. Γιουνγκ Μπόις 1 (0-3) 0
34. Σλόβαν 1 (1-5) 0
35. Φέγενορντ 1 (0-4) 0
36. Ντιναμό Ζ. 1 (2-9) 0

Δείτε εδώ την Champions League βαθμολογία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα