Champions League: Ιστορική τεσσάρα της πρωτάρας Μπρεστ, όρθια η Σπάρτα στην Στουτγκάρδη (vid)

Salzburg-Brest

bet365

Η απίθανη Μπρεστ πέρασε με θρίαμβο από την Αυστρία (4-0 την Ζάλτσμπουργκ) και έκανε το «2 στα 2» στην League Phase του Champions League, πολύτιμο βαθμό πήρε η Σπάρτα Πράγας στην Γερμανία κόντρα στην Στουτγκάρδη (1-1).

Υπάρχει η τύχη του πρωτάρη, υπάρχει και το… θράσος επιτυχίας της Μπρεστ! Η γαλλική ομάδα έγινε η πρώτη στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων που σημειώσει δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της και, μάλιστα στην κορυφαία διοργάνωση, το Champions League.

Μετά την ζόρικη, τρακαρισμένη νίκη της πρεμιέρας επί της Στουρμ Γκρατς στο γήπεδο της Γκενγκάν (2-1), αφού το δικό της δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει ματς τέτοιου επιπέδου, η ομάδα του Ερίκ Ρουά ήταν… τρομακτικά αποτελεσματική στην Αυστρία, όπου διέλυσε την αστεία αμυντικά Ζάλτσμπουργκ με 4-0.

Οι Αυστριακοί είχαν την κατοχή της μπάλας και προσέγγιζαν την αντίπαλη εστία με (σχετικό) κίνδυνο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν «φονικοί» στις αντεπιθέσεις, με αιχμή του δόρατος τον Αμπνταλάχ Σιμά.

Ο Σενεγαλέζος σκόραρε δις (24’, 70’) και έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής της συγκεκριμένης αφρικανικής χώρας που σκοράρει και στα δύο πρώτα παιχνίδια του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετά τον άλλοτε επιθετικό του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, Νταμ Εντόι (με την Κοπεγχάγη το 2010) και ο Μούσα Σο (με την Λιλ το 2011).

Μαντί Καμαρά (66’) και Ματίας Περέιρα Λάγκε (75’) δεν άφησαν ούτε αυτοί ανεκμετάλλευτα τα δώρα της αυστριακής άμυνας και συνέβαλαν στον ιστορικό θρίαμβο της πρώτης ομάδας με «2 στα 2» στο League Phase, το οποίο της επιτρέπει να κάνει (ρεαλιστικά;) όνειρα πρόκρισης στα νοκ άουτ. Η Ζάλτσμπουργκ, από την πλευρά της, έχει μόνο ήττες και προβληματίζει πολύ με την εικόνα της…

Το τσεχικό τείχος δεν έπεσε

Έντεκα χρόνια μετά, ο ύμνος του Champions League ακούστηκε και πάλι στην «MHP Arena», αλλά η Στουτγκάρδη δεν μπόρεσε να συνδυάσει αυτή την επιστροφή με νίκη, αφού έμεινε στο 1-1 με την σκληροτράχηλη Σπάρτα Πράγας.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν μόλις στο έβδομο λεπτό με κεφαλιά του Έντσο Μιγιό, αλλά η Σπάρτα αντέδρασε γρήγορα, είχε προσπάθεια του Βίτικ που σταμάτησε στο δοκάρι και, στο 32’ ισοφάρισε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κάαν Καϊρίνεν.

Ο Φινλανδός μέσος έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής από την χώρα του που σκοράρει στα δύο πρώτα παιχνίδια του στην διοργάνωση, μετά τον θρυλικό Γιάρι Λιτμάνεν (το 1994 με τον Άγιαξ) και τον Μίκα Κότιλα (με την Ελσνίκι το 1998).

Οι Τσέχοι, μάλιστα, άγγιξαν επτά λεπτά αργότερα το 1-2 με κεφαλιά του Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, η Σπάρτα κλείστηκε στην άμυνά της, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την διασπάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα