Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Νίκησε η πιο κυνική και αποτελεσματική (vid)

Kai Havertz

bet365

Με γκολ των Κάι Χάβερτς και Μπουκάγιο Σάκα, στα οποία φέρει ευθύνη ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, η Άρσεναλ λύγισε την Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο (2-0) και πήρε την πρώτη της νίκη στην League Phase του Champions League.

Δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια το πρώτο ζητούμενο είναι η νίκη. Και η Άρσεναλ έκανε «σεφτέ» στην League Phase του Champions League εις βάρος μιας Παρί Σεν Ζερμέν (2-0) που το πάλεψε, αλλά πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την απουσία του Ουσμάν Ντεμπελέ, τιμωρημένος από τον Λουίς Ενρίκε για πειθαρχικό παράπτωμα.

Με ασφυκτική πίεση, οι γηπεδούχοι δυσκόλευαν την κυκλοφορία της μπάλας στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απαντούσαν και αυτοί με τον ίδιο τρόπο, σε ένα ματς με υψηλό ρυθμό και μεγάλη αγωνιστική ένταση.

Σε αυτό το στιλ παιχνιδιού, βεβαίως, οι αγγλικές ομάδες είναι πιο συνηθισμένες και η Άρσεναλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με Μπουκάγιο Σάκα, με τον Κάι Χάβερτς να ανοίγει το σκορ με την συμπλήρωση του 20λέπτου, όταν ύστερα από σέντρα του Λεάντρο Τροσάρ σκόραρε με κεφαλιά, τιμωρώντας την διστακτικότητα του Τζανλουίτζι Ντοναρούμα στην έξοδο.

Το γκολ οδήγησε τους Λονδρέζους σε μια μικρή οπισθοχώρηση, η οποία επέτρεψε στους Παριζιάνους να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Νταβίντ Ράγια και να απειλήσουν με σουτ του Νούνο Μέντες που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε άρχισε να απειλεί σοβαρά αλλά, κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Σάκα με σέντρα αιφνιδίασε τους πάντες, ο Ντοναρούμα ήταν και πάλι διστακτικός και από το… πουθενά, είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του (35’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λονδρέζοι πλησίασαν σε ένα τρίτο γκολ με Μαρτινέλι και Χάβερτς, έχοντας όμως ως προτεραιότητα τα μετόπισθεν, τα οποία απείλησαν οι Παριζιάνοι κυρίως σε προσπάθεια του Ζοάο Νέβες που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κανγκ Ιν Λι δοκίμασε τα (εξαιρετικά) ρεφλέξ του Ράγια, η Άρσεναλ για την οποία έκανε ντεμπούτο ο Μίκελ Μερίνο κράτησε με αρκετή άνεση το μηδέν στην άμυνα και πήρε δικαίως την πρώτη της νίκη σε ένα μίνι πρωτάθλημα που έχει ακόμα πολύ, πολύ δρόμο.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράγια – Τίμπερ (46’ Κίβιορ), Σαλιμπά, Γκαμπριέλ, Καλαφιόρι – Ράις, Πάρτεϊ (64’ Μερίνο) – Σάκα (90’ Λιούις – Σκέλι), Χάβερτς, Γκαμπριέλ Μαρτινέλι – Τροσάρ (74’ Γκαμπριέλ Ζεσούς).

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Νούνο Μέντες – Ζαϊρ Εμερί, Βιτίνια (64’ Φαμπιάν Ρουίθ), Ζοάο Νέβες – Ντουέ (64’ Κολό Μουανί), Λι, Μπαρκολά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα