Τζόλης: Οι αριθμοί της «νύχτας μαγείας» του και του γκολ του αξίας 2,1 εκατομμυρίων ευρώ (vids)

Τζόλης: Οι αριθμοί της «νύχτας μαγείας» του και του γκολ του αξίας 2,1 εκατομμυρίων ευρώ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Τζόλης

bet365

Ο Χρήστος Τζόλης σημείωσε ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης στο Champions League, το όνομά του είναι πρώτο θέμα στο Βέλγιο και όχι μόνο, ενώ το συγκεκριμένο τέρμα αντιστοιχεί από μόνο του στο 1/3 των χρημάτων που δαπάνησε η Μπριζ ώστε να τον αποκτήσει.

Στον Χρήστο Τζόλη «υποκλίθηκε» χθες (2/10) η Ευρώπη, καθώς ο Ελληνας διεθνής μεσοεπιθετικός σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ και η Μπριζ κέρδισε 1-0 τη Στουρμ Γκρατς για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League.

O 23χρονος μάλιστα και μάλλον εύλογα αναδείχθηκε MVP του αγώνα της Αυστρίας και είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες ώρες αποτελεί πρώτο θέμα στα περισσότερα βελγικά ΜΜΕ.

Για παράδειγμα η εφημερίδα «Nieuwsblad» τον αποκάλεσε «wonderkid από τη Θεσσαλονίκη» και ευρύτερα το όνομά του «συζητιέται» παντού.

Αλλωστε στο «Wörthersee Stadion» που έγινε το ματς έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις στην καριέρα του και οι αριθμοί παρότι στην μπάλα δεν «λένε» πάντα την αλήθεια, αποτυπώνουν του λόγου το αληθές.

*Επαιξε από την αρχή ως το τέλος (96’) στο αριστερό άκρο, καθώς η ομάδα του είχε διάταξη 4-1-4-1. Διέθετε ελευθερία κινήσεων και συνέκλινε πολλές φορές.

*Εβγαλε 4 τελικές εκ των οποίων οι 3 ήταν on target και η μία κατέληξε στα δίχτυα του Κελ Σέρπεν. Ηταν το φανταστικό του πλασέ στο 23’ με το δεξί, που πρώτα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολλανδού πορτιέρε. Μάλιστα με το ίδιο πόδι απείλησε και στο 16’.

*Το ότι έκανε άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων αποτυπώνεται και από ορισμένα ευρήματα που προκύπτουν μέσω της πλατφόρμας Wyscout. Ο 22χρονος είχε 4/4 πετυχημένες ντρίμπλες και 31/38 σωστές μεταβιβάσεις, που αντιστοιχούν σε 82% ποσοστό ευστοχίας. Μάλιστα οι 2 εκ των 7 που απώλεσε «προέκυψαν» επειδή οι αποδέκτες συμπαίκτες του «άνοιξαν» το κοντρόλ και του πιστώθηκαν ως λανθασμένες, σε ισάριθμες ανέκτησε ο ίδιος την κατοχή και ακόμη μία ήταν απομάκρυνσή του σε φάση άμυνας της Μπριζ, όταν και έδιωξε σε πλάγιο ένα γέμισμα των γηπεδούχων. Από την ίδια πλατφόρμα προκύπτει πως «κέρδισε» 7 από τις 11 επιθετικές «μονομαχίες» που ενεπλάκη.

*Κάλυψε στον αγωνιστικό χώρο απόσταση 11,2 χιλιομέτρων και παράλληλα το κοντέρ του σε μία κούρσα που έκανε… έγραψε πως… πήγαινε με 31 χλμ/ώρα.

*Κατά τη διάρκεια του αγώνα του έγιναν 4 φάουλ από τους γηπεδούχους.

tss
Πλέον ο διεθνής έφτασε τα 4 προσωπικά τέρματα στην τρέχουσα σεζόν και το προ ολίγων ωρών ήταν το πρώτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε επίπεδο ομίλου/ων, αφού μέχρι και πρότινος είχε πράξει κάτι αντίστοιχο μόνο στα προκριματικά.

Η ουσία πάντως είναι πως με το «καλημέρα» ξεκίνησε από μέρος του η απόσβεση των 6,5 εκατομμυρίων που δαπάνησαν το καλοκαίρι οι πρωταθλητές Βελγίου για χάρη του, με σκοπό να τον πάρουν στο «Jan Breydel Stadium».

Αλλωστε το χθεσινό του γκολ «ισοδυναμεί» με 2,1 «χαρτιά», αφού αυτό είναι το bonus της UEFA για κάθε νίκη στη League Phase της διοργάνωσης, δηλαδή από μόνο του αντιστοιχεί στο 1/3 των χρημάτων που έδωσε το club.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα