Έλληνες του εξωτερικού: Τζόλης, Χατζηδιάκος και οι υπόλοιποι σε «καυτό» ευρωπαϊκό τριήμερο (vid)

Τζόλης

bet365

Γκολ, εντυπωσιακές αποκρούσεις, κερδισμένα πέναλτι. Το μενού του ευρωπαϊκού τριημέρου τα είχε όλα για τους Έλληνες του εξωτερικού που πρωταγωνίστησαν ουκ ολίγες φορές, με τον σκόρερ Χρήστο Τζόλη στο Champions League να ξεχωρίζει.

Το ευρωπαϊκό τριήμερο που ολοκληρώθηκε στις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις ήταν γεμάτο από ελληνικά χρώματα και highlights.

Τόσο στο Champions League, όσο και σε Europa και Conference League, οι Έλληνες του εξωτερικού έκαναν... θόρυβο. Την αρχή πραγματοποίησε άκρως δυναμικά ο Χρήστος Τζόλης την Τετάρτη, ανοίγοντας τον λογαριασμό του στ' «αστέρια».

Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε μια «ζωγραφιά» για το 1-0 της Μπριζ στην έδρα της Στουρμ Γκρατς, ένα γκολ αξίας... 2,1 εκατομμυρίων ευρώ που δίνει μεγάλη ώθηση στους Βέλγους ενόψει της συνέχειας του League Phase.

Το ίδιο βράδυ, ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγύρισε τον θρίαμβο της Μπενφίκα επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με το εμφατικό 4-0 και μπορεί να μη βρήκε δίχτυα καθώς ο Όμπλακ του έβαλε εντυπωσιακά το «στοπ» σε δύο περιπτώσεις, αλλά κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ήρθε το δεύτερο γκολ των Λουζιτανών που απλοποίησε τα πράγματα.

Μεγάλη εμφάνιση στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο πραγματοποίησε και ο Χρήστος Μανδάς. Ο Έλληνας κίπερ ήταν εκ των διακριθέντων στην τεράστια νίκη πρεμιέρας της Λάτσιο επί της Νις (4-1), όντας σταθερός και κρατώντας απαραβίαστη την εστία του σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, με το τέρμα των φιλοξενούμενων να έρχεται στο 41' όταν το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 υπέρ των Λατσιάλι.

Τη σκυτάλη των γκολ πήρε την Πέμπτη ένας άλλος διεθνής, ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την Κοπεγχάγη κόντρα στη Γιαγκελόνια κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό αφού οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν τη νίκη.

Σκόρερ αναδείχθηκε και ο Ελληνογερμανός Αντώνης Παπαδόπουλος με τη φανέλα της Λουγκάνο, το παρθενικό του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δείτε σε ένα βίντεο τα highlights των Ελλήνων του εξωτερικού:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα