Κλάιφερτ στο Gazzetta: «Θυμάμαι πολλά από τον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό το 1996, αλλά όχι το... σκορ!»

Άρτεμις Κλεφτάκη
ajax_panathinaikos

bet365

Ο Πάρτικ Κλάιφερτ βρέθηκε στην Αθήνα για τη γενική συνέλευση της ECΑ, θυμήθηκε τον ημιτελικό του 1996 με τον Παναθηναϊκό και έδωσε στο Gazzetta τη δική του ατάκα για εκείνο το πρώτο ματς στην Ολλανδία.

Η γενική συνέλευση της ECA πραγματοποιείται στην Αθήνα αυτό το τριήμερο (08-10/10) και η ελληνική πρωτεύουσα λάμπει από την παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Μεταξύ αυτών και ο Πάτρικ Κλάιφερτ που δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο Gazzetta και να κάνει το σχόλιό του για μία ιστορία με άρωμα... Ελλάδας και Παναθηναϊκού.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω στο 1996, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Άγιαξ για τα ημιτελικά στο Champions League. Ήταν 3 Απριλίου όταν ο Άγιαξ φιλοξένησε τους Πράσινους στο Άμστερνταμ για το πρώτο ματς. Σε εκείνο το, αλησμόνητο για τους φίλους τους Τριφυλλιού, ματς ο Παναθηναϊκός «πάγωσε» την ολλανδική πρωτεύουσα στο 87ο λεπτό, όταν ο Βαζέχα νίκησε με πλασέ τον Φαν ντερ Σαρ για το τελικό 0-1. Ο Κλάιφερτ είχε αγωνιστεί βασικός παίζοντας μάλιστα σε όλο το ματς.

«Έχω πολλές αναμνήσεις από τότε, ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, αλλά δεν θυμάμαι το... σκορ. Μάλλον όμως χάσαμε», σχολίασε γελώντας. «Εντάξει συμβαίνουν αυτά. Ο Παναθηναϊκός είχε μία πολύ καλή ομάδα τότε, ήταν μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα μαζί με την ΑΕΚ, και έβαλε δύσκολα στον Άγιαξ».

Πράγματι, ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον Αίαντα, ο Άγιαξ όμως πήρε το αίμα του πίσω στο ΟΑΚΑ δύο εβδομάδες μετά, επικρατώντας με 3-0 και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου έχασε τα σκήπτρα από τη Γιουβέντους στα πέναλτι.

Στη ρεβάνς, ο Κλάιφερτ είχε μείνει εκτός αποστολής, ωστόσο το πρώτο παιχνίδι θα έχει να το θυμάται και ας «ξέχασε» το σκορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα