Champions League: Η Ντόρτμουντ έτοιμη για... εκδίκηση!

Ρεάλ τελικός

bet365

Επιστροφή στις μεγάλες παραστάσεις και η 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League υπόσχεται ματσάρες και συγκινήσεις.

Επιστροφή στη δράση, επιστροφή στ' αστέρια με εννέα δυνατές αναμετρήσεις. Σε ένα...remake του περσινού τελικού της διοργάνωσης, η Ρεάλ υποδέχεται την Ντόρτμουντ, ενώ η σκληροτράχηλη Γιουβέντους φιλοξενεί τη Στουτγκάρδη. Η Μίλαν αναζητά την πρώτη νίκη, ενώ Άρσεναλ και Παρί ψάχνουν τρίποντα - ανάσα. Η 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League επιφυλάσσει πολλές συγκινήσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπορούσια Ντόρτμουντ συναντώνται ξανά, μόλις τέσσερις μήνες έπειτα τον τελικό του Champions League, όπου η «Βασίλισσα» έβαλε ακόμα ένα πετράδι στο στέμμα της. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Εκείνο ήταν το τελευταίο παιχνίδι του μέσου της Ρεάλ, Τόνι Κρόος, πριν ο 34χρονος αποσυρθεί εντελώς από την ενεργό δράση. Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς, αποχώρησε από τον ρόλο του, κοινή συναινέσει, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ήττα με 2-0 από τη «Βασίλισσσα», με τον βοηθό του και πρώην παίκτη της ομάδας, Νούρι Σαχίν, να αναλαμβάνει τα ηνία.

Η ομάδα της Βεστφαλίας... πετάει φέτος στη διοργάνωση, σημειώνοντας μεγάλες νίκες απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ (3-0) και τη Σέλτικ (7-1) στα δύο πρώτα παιχνίδια της στο Champions League. Ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο εντός συνόρων, αφού είναι στην 7η θέση της Bundesliga.

Οι Μαδριλένοι δεν έχουν καταφέρει να λάμψουν μετά το το 15ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο εκείνο το βράδυ του Ιουνίου στο «Wembley». Η Ρεάλ του Μπαπέ έχασε βαθμούς σε τρία από τα εννέα πρώτα παιχνίδια της στη La Liga και η ήττα της με 1-0 από τη Λιλ στον πιο πρόσφατο αγώνα της για τη φάση του πρωταθλήματος ήταν η πρώτη της στο Champions League από τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα, μπήκε τέλος στο αήττητο σερί 14 αγώνων στη διοργάνωση. Πόσο εύκολο είναι, λοιπόν, να διατηρήσεις τη δυναμική σου μετά από μια εμφάνιση σε τελικό του Champions League;

 

Γιουβέντους - Στουτγκάρδη

Αλύγιστη η Γιούβε, έφυγε με το διπλό από τη Γερμανία επικρατώντας 3-2 της Λειψίας. Ετσι, η «Μεγάλη Κυρία» με δυο νίκες έμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Τι και αν η Γιουβέντους έμεινε με δέκα παίκτες και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή. Πέντε ισάριθμες νίκες μετρά απέναντι σε γερμανικές ομάδες. Εξαιρετικός Ο Βλάχοβιτς έχει πάρει τη… σκυτάλη από τον Κριστιάνο, αφού έχει σκοράρει ή έχει μοιράσει ασίστ σε τρία διαδοχικά ματς στη διοργάνωση, με τον Πορτογάλο να μετρά τέσσερα.

Έντεκα χρόνια μετά, ο ύμνος του Champions League ακούστηκε και πάλι στην «MHP Arena», αλλά η Στουτγκάρδη δεν μπόρεσε να συνδυάσει αυτή την επιστροφή με νίκη, αφού έμεινε στο 1-1 με την σκληροτράχηλη Σπάρτα Πράγας. Η Στουτγκάρδη επέστρεψε στη δράση με συντριβή, αφού ηττήθηκε από την Μπάγερν (4-0). Χωρίς νίκη στο Champions League, έχοντας μόλις ένα βαθμό. Kακή η παράδοση απέναντι στους Ιταλούς, έχει μόλις μια νίκη στις έντεκα ευρωπαϊκές της συναντήσεις.

Μίλαν - Μπριζ

Στον πάτο της βαθμολογίας η Μίλαν, αφού έπειτα από δυο στροφές δεν έχει ακόμα βαθμό. Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Λίβερπουλ ακολούθησε και αυτή από τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία. Δεν έπεισε, αλλά θα μπορούσε στο τέλος να «κλέψει» τον βαθμό. Δυο σερί εντός έδρας ήττες στη διοργάνωση και αν έρθει και... τρίτη, τότε, αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στο πρωτάθλημα αντέδρασε, νίκησε την Ουντινέζε και κράτησε διαφορά με την κορυφή.

Το πρώτο του γκολ στο Champions League ήταν τόσο μαγικό, όσο απαιτούσε η στιγμή! Ο MVP Χρήστος Τζόλης με ένα φανταστικό τέρμα που άφησε άφωνους άπαντες στο γήπεδο υπέγραψε την πρώτη νίκη της Μπριζ στο νέο τουρνουά, η οποία απέδρασε με το «διπλό» από την έδρα της Στουρμ Γκρατς με 1-0 χάρη στην έμπνευση του Έλληνα επιθετικού. Οι Βέλγοι δεν έχουν ηττηθεί στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς στη φάση των ομίλων και σε δυο από αυτά δεν έχουν δεχθεί γκολ.

Αρσεναλ - Σαχτάρ

Ηττα - σοκ για την Άρσεναλ, 2-0 από την Μπόρνμουθ, αν και η κακή εικόνα προβλημάτισε περισσότερο τον Αρτέτα. Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα χάνοντας έτσι έδαφος στη μάχη για τον τίτλο. Στο Champions League προέρχεται από την εντός έδρας νίκη 2-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν, σε ματς όπου ήταν αποτελεσματική και πήρε αυτό που ήθελε. Η Άρσεναλ δεν έχει χάσει εντός έδρας παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Champions League από τον Σεπτέμβριο του 2015 και το 2-3 του Ολυμπιακού. Από τότε μετρά οκτώ νίκες και μια ισοπαλία. Το εντυπωσιακό είναι πως αυτές οι νίκες ήρθαν χωρίς να δεχθεί γκολ.

Κάκιστη εμφάνιση και ήττα στο Gelsenkirchen με 3-0 από την Αταλάντα. Η Σαχτάρ δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην εξαιρετική δημιουργία των Ιταλών κι έμεινε χωρίς νίκη σε δεύτερο σερί ματς, αφού στην πρεμιέρα είχε προηγηθεί η ισοπαλία με την Μπολόνια. Μάλιστα, η Σαχτάρ είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν σκοράρει ακόμη στο φετινό τουρνουά.

Παρί Σεν Ζερμέν - Αϊντχόφεν

Μετά την αγχωτική νίκη στο Παρίσι κόντρα στην Τζιρόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν ηττήθηκε στο Λονδίνο από την Άρσεναλ με 2-0. Κάκιστη ανασταλτικά, αναποτελεσματική στην επίθεση δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τους Gunners. Eντός συνόρων διέλυσε με 4-2 το Στρασβούργο και βρέθηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Παρί έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 37 εντός έδρας παιχνίδια της στη φάση των ομίλων του Champions League, έχοντας 29 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Η PSV μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, δεν κατάφερε να κερδίσει τη Σπόρτινγκ εντός έδρας, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Εντυπωσιάζει εντός συνόρων, μετρά εννέα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δείχνει πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η Αϊντχόφεν έχει πάρει μόλις δύο νίκες σε 18 εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις κόντρα σε γαλλικούς συλλόγους

Μονακό - Ερ. Αστέρας

Η μεγάλη νίκη της πρεμιέρας επί της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα φάνηκε για 74 λεπτά στο Ζάγκρεμπ φάνηκε να μην έχει αντίκρισμα για τη Μονακό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή άλλωστε η Ντινάμο είχε τα ηνία του αγώνα, προηγούνταν με το καθαρό 2-0, άλλα στο τέλος οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να διασώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) υπό την καταρρακτώδη βροχή. Εντός συνόρων οι Μονεγάσκοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τη Λιλ κι έχασαν την ευκαιρία να μείνουν μόνοι στην κορυφή.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός στο Μολάνο, όπου και γνώρισε τον διασυρμό με 4-0 από την Ίντερ. Δεύτερη σερί ήττα για τους Σέρβους, αφού είχε προηγηθεί αυτή από την Μπενφίκα με 2-1 στο Βελιγράδι. Πάρτι εντός συνόρων, είναι στην κορυφή, αήττητος και το τεράστιο φαβορί γι ακόμα έναν τίτλο. Κάκιστη η παράδοση στη Γαλλία, αφού σε οκτώ επισκέψεις έχει έξι ήττες, ενώ δέχεται τουλάχιστον δυο τέρματα.

Αστον Βίλα - Μπολόνια

Οι Βαυαροί υποκλίθηκαν στην ορμή του «Βίλα Παρκ» και την Άστον Βίλα κι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Μπέρμιγχαμ μετά την ήττα τους με 1-0. Δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμα ματς στα «αστέρια» για την ομάδα του Ουνάι Έμερι που συνέχισε να κάνει θαρραλέα όνειρα. Εντός συνόρων η Βίλα πέρασε εύκολα από το Λονδίνο, επικράτησε 3-1 της Φούλαμ και διατήρησε την επαφή με την κορυφή. Αν πετύχει τρίτη διαδοχική νίκη, τότε, θα ισοφαρίσει το καλύτερο ευρωπαϊκό της σερί που χάνεται το... 1981.

Η Μπολόνια το πάλεψε αρκετά κόντρα στη Λίβερπουλ μέσα στο Άνφιλντ, είχε φάσεις, αλλά όχι τον τρόπο που θα την κρατούσε «ζωντανή» στη μάχη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Εναν βαθμό από την ισοπαλία της πρεμιέρας έχουν οι Ροσομπλού, οι οποίοι δεν έχουν βρει ακόμα δίχτυα. Δεν επιθυμούν πάντως να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά την Αούστρια το 2014 που δε σκοράρει σε τρία σερί ματς. Εντός συνόρων δεν πείθει, αφού βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία.

Τζιρόνα - Σλόβαν Μπρ.

Μετά την ήττα στο Παρίσι ήρθε κι αυτή εντός έδρας από τη Φέγενορντ με 3-2 και να προσγειωθεί ανώμαλα η Τζιρόνα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Δύσκολο το ντεμπούτο της εκτός συνόρων, με την ομάδα να... πληρώνει την απειρία της. Μέτρια και η παρουσία της εντός συνόρων, αφού οι Καταλανοί παρουσιάζουν ήδη σημάδια κόπωσης. Η Τζιρόνα έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια της στο φετινό Champions League και θα μπορούσε να γίνει η πρώτη ισπανική ομάδα που θα υποστεί ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια της στη διοργάνωση.

Η Σλόβαν μετά την πεντάρα εκτός από τη Σέλτικ γνώρισε νέα συντριβή, αυτή τη φορά από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί στα ταμεία της να έχει μπει ποσό που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα από τη Σλοβακία θα αποτελέσει σάκο του μποξ. Στο πρωτάθλημα δε βγάζει φρεσκάδα, αφού έχει πέσει από την κορυφή. Η Σλόβαν έχει χάσει και στα πέντε τελευταία παιχνίδια της σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεχόμενη 16 γκολ, ενώ σκόραρε μόνο τρεις φορές σε αυτό το σερί.

Στουρμ Γκρατς - Σπόρτινγκ

Η Στουρμ Γκρατς δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Μπριζ και του Τζόλη, ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας στη δεύτερη διαδοχική της ήττα στη διοργάνωση. Εντός συνόρων επέστρεψε με νίκη από τη διακοπή, αφού διέλυσε με 5-2 την Γκράτσερ. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, όπου Στουρμ Γκρατς και Σπόρτινγκ θα βρεθούν αντιμέτωπες. Πέρσι, έπαιξαν δύο φορές στη φάση των ομίλων του Europa League, με τη Σπόρτινγκ να κερδίζει και τα δύο παιχνίδια.

Η Σπόρτινγκ μετά τη νίκη της πρεμιέρας απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, σε ματς όπου πίεσε μέχρι το τέλος για το θετικό αποτέλεσμα. Στην Πορτογαλία τα πάει περίφημα, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από την Πόρτο και την Μπενφίκα. Ο Αμορίμ... κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες από την Αγγλία και το Μάντσεστερ, ώστε να επικεντρωθεί στο Champions League. Πέρσι, νίκησε τη Στουρμ Γκρατς εκτός, ωστόσο ηταν μόλις η πρώτη σε επτά επισκέψεις στην Αυστρία .

Συνοπτικά το πρόγραμμα

22/10

19:45 Μίλαν - Μπριζ
19:45 Μονακό - Ερ. Αστέρας
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Αϊντχόφεν
22:00 Γιουβέντους - Στουτγκάρδη
22:00 Αρσεναλ - Σαχτάρ
22:00 Αστον Βίλα - Μπολόνια
22:00 Τζιρόνα - Σλόβαν Μπρ.
22:00 Στουρμ Γκρατς - Σπόρτινγκ Λισσ.
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ

23/10

19:45 Αταλάντα - Σέλτικ
19:45 Μπρεστ - Λεβερκούζεν
22:00 Μπαρτσελόνα- Μπάγερν Μονάχου
22:00 Μάντσετσερ Σίτι - Σπάρτα Πράγας
22:00 Λειψία - Λίβερπουλ
22:00 Ατλέτικο Μαδρ. - Λιλ
22:00 Ζάλτσμπουργκ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ
22:00 Γιουνγκ Μπόις - Ιντερ
22:00 Μπενφίκα - Φέγενορντ

Η βαθμολογία της League Phase του Champions League

1. Ντόρτμουντ (10-1) 6
2. Μπενφίκα (6-1) 6
3. Μπρεστ (6-1) 6
4. Λεβερκούζεν (5-0) 6
5. Λίβερπουλ (5-1) 6
6. Άστον Βίλα (4-0) 6
7. Γιουβέντους (6-3) 6
8. Μαν. Σίτι (4-0) 4
------------------------------------------
9. Ίντερ (4-0) 4
10. Σπάρτα Πράγας (4-1) 4
11. Αταλάντα (3-0) 4
12. Σπόρτινγκ Λισσ. (3-1) 4
13. Άρσεναλ (2-0) 4
14. Μονακό (4-3) 4
15. Μπάγερν (9-3) 3
16. Μπαρτσελόνα (6-2) 3
17. Ρεάλ Μαδρίτης (3-2) 3
18. Σέλτικ (6-8) 3
19. Παρί Σεν Ζερμέν (1-2) 3
20. Λιλ (1-2) 3
21. Μπριζ (1-3) 3
22. Φέγενορντ (3-6) 3
23. Ατλέτικο (2-5) 3
24. Στουτγκάρδη (2-4) 1
-----------------------------------------
25. Αϊντχόφεν (2-4) 1
26. Μπολόνια (0-2) 1
27. Σαχτάρ (0-3) 1
28. Ντιναμό Ζ. (4-11) 1
29. Λειψία (3-5) 0
30. Τζιρόνα (2-4) 0
31. Στουρμ Γκρατς (1-3) 0
32. Μίλαν (1-4) 0
33. Ερυθρός Αστέρας (1-6) 0
34. Ζάλτσμπουργκ 2 (0-7) 0
35. Σλόβαν (1-9) 0
36. Γιουνγκ Μπόις (0-8) 0

* Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 θα προκριθούν απευθείας στη φάση των «16». Οι ομάδες των θέσεων 9-24 θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες playoffs. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνονται στις έδρες των ομάδων 17-24 και οι ρεβάνς στις έδρες των ομάδων 9-16. Οι τελευταίες 12 ομάδες αποκλείονται.

Μονοπάτι Champions League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα