Champions League: Δεν πιάνεται η Άστον Βίλα, «μπαμ» στο Τορίνο από τη Στουτγκάρδη!

Newsroom
Άστον Βίλα

bet365

Υπέροχη ξανά η Άστον Βίλα, λύγισε με 2-0 τη Μπολόνια κι ανέβηκε στην κορυφή! Τεράστιο διπλό για τη Στουτγκάρδη κόντρα στη Γιουβέντους, γκέλα για Παρί, νίκη με ζόρι για την Άρσεναλ!

Άστον Βίλα - Μπολόνια 2-0

H Άστον Βίλα... τρελαίνει την Ευρώπη, αφού βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της League Phase του Champions League. Oι «Βίλανς» μετά τις νίκες με Γιούνγκ Μπόις και Μπάγερν επικράτησαν και της Μπολόνια, αυτή τη φορά με 2-0 εντός έδρας. Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Έμερι δεν έχει δεχθεί τέρμα. Εξαιρετικός ο ρυθμός στο παιχνίδι από την αρχή, με τον Νταλινγκά να έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να... παγώσει το «Vila Park» στο 8ο λεπτό, όμως ο Μαρτίνες είχε εξαιρετική αντίδραση. Η Βίλα απάντησε στις ευκαιρίες στο 22’ με τον Ντουράν, ενώ λίγο πριν το τέλος του α' μέρους ο Ρότζερς δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Τελικά, στο 51ο λεπτό ο ΜακΓκιν έδωσε τη λύση, όταν εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε απ’ όλους, καταλήγοντας στην εστία του Σκορούπσκι για το 1-0. Στο 64ο η Άστον Βίλα «σφράγισε» το τρίποντο με τον Ντουράν, ο οποίος με υπέροχη προβολή διαμόρφωσε το 2-0.

Γιουβέντους - Στουτγκάρδη 0-1

Η Γιουβέντους... πάγωσε στο 92', με τον Τουρέ να δίνει ένα μεγάλο τρίποντο στη Στουτγκάρδη (1-0) μέσα στο Τορίνο. Η «Μεγάλη Κυρία» μετά τις δυο πρώτες νίκες στη διοργάνωση ήταν σκιά του καλού της εαυτού και όσο κι αν ο Περίν προσπαθούσε, στο τέλος λύγισε... Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είχαν τον έλεγχο, αλλά και ευκαιρίες για να προηγηθούν. Ωστόσο, ο Περίν αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε, ενώ στο 30′ ο Ντεμίροβιτς σημάδεψε το δοκάρι. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τη Στουτγκάρδη να πιέζει και να σκοράρει στο 48' με τον Ούνταβ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, μιας και κοντρόλαρε με το χέρι. Στο 82' οι Γερμανοί κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Μιγιό νικήθηκε από τον Περίν. Η Γιουβέντους δεν αντέδρασε και η Στουτγκάρδη στο 92' με τρομερό τελείωμα του Τουρέ διαμόρφωσε το 1-0.

Παρί - Αϊντχόφεν 1-1

Έπαιξε με τη φωτιά και γλίτωσε στο... παρά ένα κόντρα στη Τζιρόνα, αλλά κόντρα στην Αϊντχόφεν δεν είχε την ίδια τύχη. Η Παρί Σεν Ζερμέν ζορίστηκε κόντρα στους Ολλανδούς, άγγιξε την ανατροπή στις καθυστερήσεις, όμως αυτή τη φορά δεν απέφυγε τη γκέλα. Το γκολ του Χακίμι τουλάχιστον έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για τους Παριζιάνους που έμειναν στο 1-1 κόντρα στην Αϊντχόφεν στο Παρίσι και πέταξαν ξανά βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στην Πόλη του Φωτός στο 34' όταν ο Λανγκ με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Ντοναρούμα στην κλειστή του γωνία κι έγραψε το 1-0.

Η απάντηση της Παρί ωστόσο ήταν παρόμοια. Στο 55΄ο Χακίμι δοκίμασε την τύχη του από μακριά και... έπιασε στο ύπνο τον Μπενίτες που είχε κάκιστη αντίδραση και επέτρεψε το 1-1. Ο Μαροκινός μάλιστα άγγιξε την ανατροπή στο 85΄με άστοχο πλασέ, ενώ στις καθυστερήσεις οι Παριζιάνοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο ωστόσο δεν καταλογίστηκε ποτέ μετά από έλεγχο στο VAR. Ακόμα κι έτσι θα μπορούσαν να είχαν βρει τη λύτρωση στην τελευταία φάση, όμως ο Μπενίτες εξιλεώθηκε και με τρομερή επέμβαση αρνήθηκε το γκολ στην κεφαλιά του Μαρκίνιος.

 

Στουρμ Γκρατς - Σπόρτινγκ 0-2

Με τέτοιον Γιόκερες δεν έχει να φοβάται τίποτα η Σπόρτινγκ! Με τον Σουηδό επιθετικό να σκοράρει ξανά οι Πορτογάλοι πέρασαν με σκορ 2-0 από την έδρα της Στουρμ Γκρατς και έφτασαν τους επτά βαθμούς στη βαθμολογία. Το δρόμο της νίκης βέβαια άνοιξε ο Σάντος στο 23΄, με τον Γκιόκερες να παίρνει το όπλο του στο β΄μέρος για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο τελικό 2-0.

Άρσεναλ - Σαχτάρ 1-0

Η Άρσεναλ άφησε πίσω της την ήττα από την Μπόρνμουθ για το πρωτάθλημα και πέτυχε μία αγχωτική νίκη απέναντι στη Σαχτάρ με 1-0. Καλύτεροι οι Gunners στο πρώτο μέρος, έχασαν μία καλή στιγμή με τον Καλαφιόρι στο 7', όταν το σουτ του Ιταλού πέρασε ψηλά άουτ. Στο 29ο λεπτό, ο Μικέλ Αρτέτα χαμογέλασε, βλέποντας την μπάλα από το σουτ του Μαρτινέλι να χτυπάει στην πλάτη του Ρίζνικ και να καταλήγει στα δίχτυα των Ουκρανών, για το 1-0 της ομάδας του. Παρά τις ευκαιρίες του Ζεσούς, του Τροσάρ και του Μαρτινέλι, οι Λονδρέζοι δεν βρήκαν το δεύτερο γκολ που θα «σφράγιζε» παράλληλα και τους τρεις βαθμούς. Ο Τροσάρ ήταν αυτός που σπατάλησε τη μεγαλύτερη στιγμή για την Άρσεναλ, όταν έχασε πέναλτι στο 77ο λεπτό, με τον Ρίζνικ να του αρνείται το γκολ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, παρά την ευκαιρία της Σαχτάρ στο 90+2', με την Άρσεναλ να παίρνει μία πολύτιμη νίκη και από άποψη ψυχολογίας.

Τζιρόνα - Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Τζιρόνα μέσα στο «σπίτι» της, επικρατώντας της Σλάβια Μπρατισλάβας πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 2-0. Βασικός για τους Σλοβάκους ο Κυριάκος Σαββίδης που αγωνίστηκε για 84 λεπτά. Ο μονόλογος της Τζιρόνα στο πρώτο μέρος μετατράπηκε τελικά σε γκολ στο 42' με το κοντινό σουτ του Γκουτιέρες. Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την Τζιρόνα να απειλεί συνεχώς και να φτάνει στο 2-0 με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουάνπε στο 73'. Μάλιστα, οι... νεοφώτιστοι στη διοργάνωση είχαν ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο τέρμα δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά το πέναλτι του Στουάνι απέκρουσε ο Τάκατς, με το 2-0 να μένει το μέχρι το τέλος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα