Τζόλης: Το δαιμονιώδες ξεκίνημά του κόντρα στην Μίλαν που σταμάτησε ο Μενιάν (vid)

Το δαιμωνιώδες ξεκίνημά του Τζόλη κόντρα στην Μίλαν που σταμάτησε ο Μενιάν (vid)

bet365

Ο Χρήστος Τζόλης έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στο χθεσινό παιχνίδι της Κλαμπ Μπριζ με την Μίλαν όντας πρωταγωνιστής σε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες της ομάδας του, οι τρεις εκ των οποίων στο ξεκίνημα του αγώνα.

Η Μίλαν επικράτησε με 3-1 της Κλαμπ Μπριζ στον Σαν Σίρο για την 3η αγωνιστική του League Stage του Champions League, όμως αυτό συνέβη αρκετά πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, αφού υπήρξαν διαστήματα του αγώνα, που οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι, όπως στο ξεκίνημά του, όπου οι Ιταλοί πραγματικά υπέφεραν, αλλά δεν δέχθηκαν κάποιο γκολ χάρη κυρίως στις μεγάλες επεμβάσεις του Μενιάν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο καλύτερο διάστημα της ομάδας των Βρυξελλών στο παιχνίδι ήταν ο δικός μας Χρήστος Τζόλης, ο οποίος στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα βρέθηκε δύο φορές σε θέση εκτέλεσης ενώ έφτιαξε παράλληλα και μία μεγάλη ευκαιρία στο ίδιο αυτό διάστημα.

Αρχικά, στο 2ο λεπτό του αγώνα πίεσαν κι έκλεψαν την μπάλα μαζί με τον Βανάκεν, ο έμπειρος Βέλγος του έβγαλε την κάθετη, οι αμυντικοί της Μίλαν δεν μπόρεσαν να κόψουν κι έτσι ο Έλληνας εξτρέμ βρέθηκε απέναντι στον Μενιάν, όμως ο Γάλλος απέκρουσε με τα πόδια.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Γιούτγκλα πήρε την μπάλα λίγο μπροστά από το κέντρο, έκανε την κούρσα μέχρι την περιοχή των Ιταλών κι εκεί έπαιξε το ένα-δύο με τον Τζόλη, αλλά έκανε ένα πολύ κακό τελείωμα εκτελώντας από το ύψος του πέναλτι.

 

Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γιούτγκλα τροφοδότησε τον νεαρό Έλληνα εξτρέμ στα πλάγια, εκείνος μπήκε στην μεγάλη περιοχή της Μίλαν, έκανε κάποιες προσποιήσεις, έφερε την μπάλα στο καλό του πόδι και εκτέλεσε, με τον Μενιάν να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι αποσοβώντας το γκολ.

Και δεν σταμάτησε εκεί στο πρώτο μέρος, αφού στο 31' ο Βανάκεν έκλεψε την μπάλα, έδωσε την μπάλα τον Τζόλη, εκείνος έφτασε στα όρια της περιοχής κι έσπασε την μπάλα στον επερχόμενο Γιούτγκλα, που βρισκόταν δίπλα του, αλλά το πλασέ του Ισπανού απέκρουσε με τα πόδια ο Μενιάν.

Γενικότερα η παρουσία του 22χρονου Έλληνα εξτρέμ ήταν πολύ γεμάτη στο συγκεκριμένο ματς, από το οποίο του έλλειψε μόνο το γκολ κι αυτό εξαιτίας της ποιότητας του τερματοφύλακα της Μίλαν. Σύμφωνα με το Wyscout, ο Τζόλης είχε ακόμη στο παιχνίδι:

  • 1 second assist
  • 21/23 πάσες (90%)
  • 1/1 ντρίμπλες
  • 6/9 μονομαχίες (67%)
  • 4 επαφές με την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου
  • 3 προωθητικά τρεξίματα με την μπάλα στα πόδια
  • 1 κερδισμένο φάουλ
  • 1/1 προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου
  • 2/2 πάσες στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου
  • 1 κόψιμο
  • 3 επανακτήσεις

Κι αυτή η εμφάνιση έρχεται ως συνέχεια εκείνης που είχε κάνει στην 2η αγωνιστική της διοργάνωσης κόντρα στην Στουρμ Γκρατς, η οποία του απέφερε το βραβείο του MVP για το παιχνίδι αυτό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα