Champions League: «Στοπ» της Μπρεστ στην Λεβερκούζεν, όρθια η Σέλτικ στο Μπέργκαμο (vid)

Florian Wirtz

bet365

Πρώτη απώλεια βαθμών της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην League Phase του Champions League, στην έδρα της απίθανης Μπρεστ (1-1), Κάσπερ Σμάιχελ και δοκάρι διαμόρφωσαν το Αταλάντα – Σέλτικ 0-0.

Με δύο (ολίγον τι άνοστες) ισοπαλίες άνοιξε το δεύτερο πιάτο της τρίτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League, με την απίθανη πρωτάρα Μπρεστ να παραμένει αήττητη και μετά το αντάμωμα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-1) και την Σέλτικ να παίρνει τον βαθμό στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα (0-0).

Στην Γαλλία, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και, δικαίως, άνοιξαν το σκορ στο 24’, όταν ο Γιόνας Χόφμαν βρήκε με κάθετη πάσα τον Φλόριαν Βιρτς και ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός της Μπάγερ, με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, σημείωσε το τρίτο του γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Βιρτς, μετά από μαγική ατομική ενέργεια με δύο διαδοχικές κοφτές ντρίμπλες, πλησίασε λίγο αργότερα το 0-2, αλλά αντ’ αυτού ήρθε το 1-1 από τους αλύγιστους Γάλλους, οι οποίοι ισοφάρισαν με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση του Πιέρ Λεές Μελού από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από σέντρα του Μαντί Καμαρά (39’), συνδυάζοντας με γκολ την παρθενική του συμμετοχή στο Champions League.

Στο δεύτερο μέρος, οι καλές ευκαιρίες έλαμψαν δια της απουσίας τους, με τους Γερμανούς να φωνάζουν για τον μη καταλογισμό πέναλτι στα τελευταία λεπτά και τον Τσάμπι Αλόνσο να αποβάλλεται μετά το τέλος του αγώνα για τις έντονες διαμαρτυρίες του στον Σλοβάκο Ιβάν Κρούζλιακ.

 

Σμάιχελ, δοκάρι και… 0-0

Μετά το 0-0 της πρεμιέρας με την Άρσεναλ, η Αταλάντα έμεινε σε δεύτερο 0-0 ως γηπεδούχος και αυτή την φορά με ομάδα από το Νησί, αφού η Σέλτικ κοίταξε πρωτίστως την άμυνά της, μετά το ταπεινωτικό 7-1 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ την προηγούμενη αγωνιστική.

Πιο δραστήριοι οι Μπεργκαμάσκι, πλησίαζαν με περισσότερες αξιώσεις την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 18’, όταν η προσπάθεια του Μάριο Πάσαλιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της σκωτσέζικης εστίας.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Δανός τερματοφύλακας, ο οποίος έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Ματέο Ρετέγκι και σουτ του Μάρτιν Ντε Ρουν, με τον Λίαμ Σκέιλς ενδιάμεσα να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή ύστερα από φαρμακερή σέντρα του Αντεμόλα Λούκμαν.

Η Αταλάντα προσπάθησε μέχρι το τέλος να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, αλλά απέτυχε να διασπάσει την καλά στημένη των Κελτών, παραμένοντας πάντως αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα