Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 4-1: Πω πω ένας Ραφίνια! (vid)

Μπαρτσελόνα Champions League

bet365

Θρίαμβος – εξιλέωση για την Μπαρτσελόνα, 4-1 την Μπάγερν Μονάχου με χατ – τρικ του «διαστημικού» Βραζιλιάνου, ο οποίος διέλυσε την βαυαρική άμυνα όπως και όποτε ήθελε.

Η Μπαρτσελόνα περίμενε έναν τέτοιο θρίαμβο εκτός συνόρων για πάνω από μια πενταετία. Και μπορεί να είναι «απλώς» μια νίκη που δίνει τρεις βαθμούς στην League Phase του Champions League, αλλά το εμφατικό 4-1 των Μπλαουγκράνα επί της Μπάγερν Μονάχου τους δίνει τεράστια ώθηση για την συνέχεια, καταρχήν για το «Clasico» με την Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ του Σαββάτου (26/10, 22:00).

Ο αγώνας ξεκίνησε ονειρικά για τους Καταλανούς και εφιαλτικά για τους Βαυαρούς, οι οποίοι δέχθηκαν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία τους στην διοργάνωση, μόλις 57 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα.

Ο Φερμίν Λόπεθ βρήκε εντελώς μόνος του τον Ραφίνια, η άμυνα της Μπάγερν ήταν… αλλού γι’ αλλού και είδε τον Βραζιλιάνο να ξεπερνάει τον Μάνουελ Νόιερ στην έξοδο και να γράφει το 1-0 σε κενή εστία.

Το γρήγορο γκολ της Μπάρτσα πείσμωσε την Μπάγερν, η οποία κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά και βρήκε γκολ με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, με κεφαλιά του Χάρι Κέιν ύστερα από σέντρα του Τόμας Μίλερ. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε ορθά μέσω VAR για οφσάιντ του Άγγλου επιθετικού.

 

Αυτό δεν πτόησε τους Βαυαρούς, οι οποίοι πίεζαν πολύ αποτελεσματικά, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. Και επιβραβεύτηκαν στο 18’, όταν ισοφάρισαν, αυτή την φορά… κανονικά, με εξαιρετικό εναέριο βολέ του Κέιν ύστερα από σέντρα του Σερζ Γκνάμπρι.

Αυτό ήταν αισίως το 58ο ευρωπαϊκό γκολ του Κέιν (τα 34 στο Champions League), επίδοση που του επέτρεψε να ξεπεράσει τους Εουσέμπιο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από την… ανατροπή, στο 3-1!

Η Μπάγερν έκανε το παιχνίδι της, η Μπαρτσελόνα υπέφερε παίζοντας με την αμυντική γραμμή ψηλά και όλα έδειχναν… ανατροπή. Η τωρινή Μπάρτσα, όμως, είναι διαφορετική και το επιβεβαίωσε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου.

Αφού άγγιξε το 2-1 με ευκαιρίες των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Λαμίν Γιαμάλ, πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 36’, όταν ο Γιαμάλ βρήκε τον Φερμίν, αυτός έσπρωξε όσο χρειαζόταν τον Μιν Τζάε σε άλμα του Νοτιοκορεάτη για να πάρει την μπάλα και αυτή να φτάσει εν τέλει στον «Λέβα», ο οποίος σε κενή εστία σκόραρε για πρώτη φορά στην Ευρώπη εις βάρος γερμανικής ομάδας και το έκανε εις βάρος της παλιάς του ομάδας!

Το 97ο γκολ του Πολωνού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έδωσε ανάσα και ώθηση στους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι κατάφεραν με την συμπλήρωση του 45λεπτου να σημειώσουν και τρίτο γκολ με τον παίκτη – κλειδί της φετινής σεζόν, τον Ραφίνια.

Εξαιρετική 40αρά μπαλιά του Μαρκ Κασαδό στον Βραζιλιάνο, ο οποίος ξεπέρασε στο ένας εναντίον ενός τον Ραφαέλ Γκερέιρο και με άψογο πλασέ νίκησε ξανά τον Νόιερ δίνοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό προβάδισμα που, βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, ίσως και να μην άξιζε.

Το… κερασάκι του Ραφίνια!

Μετά την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν αποφασισμένοι να μπουν και πάλι στο ματς, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με σουτ άουτ του Ζοάο Παλίνια μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ραφίνια ήταν σε mode «κράμα Πελέ – Ρονάλντο – Νεϊμάρ»!

Διαγώνια πάσα του Γιαμάλ στον κενό χώρο, άψογο κατέβασμα με το στήθος, κούρσα με δύο αμυντικούς να τον καταδιώκουν και άπιαστο διαγώνιο σουτ για το 4-1 και το πρώτο χατ – τρικ του Βραζιλιάνου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (56’).

Ο απίθανος Ραφίνια, τον οποίο η Μπαρτσελόνα ήθελε να πουλήσει το καλοκαίρι για να πάρει τον Νίκο Γουίλιαμς (και όμως…), έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που σημειώνει χατ – τρικ εις βάρος της Μπάγερν, μετά τους Άλουν Έβανς (Λίβερπουλ, Κύπελλο UEFA, 1971), Ρόι Μακάι (Λα Κορούνια, 2002, Champions League), Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι, 2014, Champions League) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης, 2017, Champions League). Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, δεν μπορούσε να φανταστεί καλύτερο σενάριο για το 100ό του ματς ως Μπλαουγκράνα.

Ο Βενσάν Κομπανί, ο οποίος δεν είχε πάρει… χαμπάρι πως ο Φλικ τον κονιορτοποιούσε με το transition παιχνίδι, δεν είχε πλέον και πολλά να χάσει και έκανε τέσσερις (!) μαζεμένες αλλαγές, αλλάζοντας όλη την μεσοεπιθετική γραμμή πίσω από τον Κέιν.

Οι αλλαγές, όμως, αντί να δώσουν επιπλέον ώθηση στην Μπάγερν, έριξαν τον ρυθμό, επιτρέποντας στην Μπάρτσα να έχει πιο μεγάλες κατοχές, να ελέγχει απολύτως τον ρυθμό και να τρίβει τα χέρια της για την απόφαση του προέδρου Τζουάν Λαπόρτα να δώσει τα ηνία της ομάδας στον Χάνζι Φλικ.

Τον προπονητή, δηλαδή, που ευρισκόμενος στον πάγκο της Μπάγερν, το 2020 και εν μέσω πανδημίας, φιλοδώρησε την Μπαρτσελόνα με την πιο ταπεινωτική ήττα της ιστορίας της (8-2). Φαίνεται, όμως, ότι έχει ο καιρός γυρίσματα…

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε – Κασαδό, Πέδρι (85’ Γκάβι)– Γιαμάλ (85’ Φάτι), Φερμίν Λόπεθ (61’ Ντε Γιονγκ), Ραφίνια (76’ Ντάνι Όλμο) – Λεβαντόφσκι (85’ Πάου Βίκτορ).

Μπάγερν Μονάχου (Βενσάν Κομπανί): Νόιερ – Γκερέιρο (86’ Λάιμερ), Ουπαμεκανό, Μιν Τζάε, Ντέιβις – Κίμιχ, Ζοάο Παλίνια (59’ Γκορέτσκα) – Ολίσε (59’ Σανέ), Μίλερ (59’ Μουσιάλα), Γκνάμπρι (59’ Κομάν) – Κέιν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα