Champions League: Ιστορική Σίτι με πεντάρα, «απόλυτη» η Λίβερπουλ, άλωσε τη Μαδρίτη η Λιλ!

Επιμέλεια: Newsroom
Μάντσεστερ Σίτι - Champions League

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι έστησε πάρτι κόντρα στη Σπάρτα Πράγας (5-0) και έσπασε ιστορικό ρεκόρ μένοντας αήττητη για 26ο διαδοχικό ματς στο Champions League. Έκανε το 3/3 στη Λειψία η Λίβερπουλ (1-0), «διπλό» με ανατροπή η Λιλ στην έδρα της Ατλέτικο (3-1).

Μάντσεστερ Σίτι - Σπάρτα Πράγας 5-0

Έστησε πάρτι στο «Έτιχαντ» η Μάντσεστερ Σίτι για να γιορτάσει το ιστορικό της ρεκόρ! Οι Σίτιζενς διέλυσαν τη Σπάρτα Πράγας με πεντάρα (5-0) και έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία που φτάνει τα 26 σερί παιχνίδια αήττητη σε Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League, αρπάζοντας τα σχετικά σκήπτρα από την... άσπονδη συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ. Ταυτόχρονα, η ομάδα του Γκουαρδιόλα πήρε το δεύτερό της τρίποντο στο φετινό Champions League και ανέβηκε στους επτά βαθμούς.

Η Σίτι φρόντισε να κόψει κάθε ελπίδα της Σπάρτα από νωρίς, αφού μόλις στο 3ο λεπτό έθεσε βάσεις νίκης και άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Φιλ Φόντεν. Θα μπορούσε να έχει βρει περισσότερα τέρματα στο πρώτο μέρος, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, τα... φύλαξε για το τέλος. Στο 58' ο Χάααλντ τρέλανε τον κόσμο με απίθανο εναέριο τακουνάκι για το 2-0 και οκτώ λεπτά μετά ο Στόουνς με κεφαλιά έδωσε αέρα τριών τερμάτων. Στο 68' ο Νορβηγός «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά με... φυσιολογικό πλασέ και στο 88' ο Νούνες, που ήταν εξαιρετικός, διαμόρφωσε το τελικό 5-0 από την άσπρη βούλα.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λιλ 1-3

Η Λιλ αναδεικνύεται σε... δήμιο των ομάδων της Μαδρίτης! Οι Λιλουά μετά την τεράστια νίκη επί της Ρεάλ στη Γαλλία πανηγύρισαν το δεύτερο τους τρίποντο σε τρεις αγωνιστικές της League Phase του Champions League, καθώς επικράτησαν της Ατλέτικο στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» με 3-1, κάνοντας ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Στους έξι βαθμούς οι φιλοξενούμενοι, παρέμειναν στο τρίποντο οι γηπεδούχοι. Δυο γκολ ο Τζόναθαν Ντέιβιντ.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ευτύχησε να βρει γρήγορο, στο 8ο λεπτό, μετά από «ασίστ» του στόπερ της Λιλ, Ουσμάν Τουρέ. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός - πιέστηκε από τον Γκριεζμάν, έκανε απρόσεχτη πάσα προς τα πίσω, ο Χουλιάν Άλβαρες έκλεψε την μπάλα και εκμεταλλεύτηκε αυτό το «δώρο», καθώς με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

 

Οι Ροχιμπλάνκος δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους και το πλήρωσαν, καθώς στο 61' ο Ζεγκρόβα ισοφάρισε με εξαιρετικό πλασέ. Στο 73' οι Λιλουά πήραν πέναλτι για χέρι του Κόκε, κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των Μαδριλένων και ο Ντέβιντ το μετουσίωσε σε γκολ για το 1-3.

Η Ατλέτικο πίεσε για την ισοφάριση και έχασε ευκαιρίες με τον Λίνο και τον Χιμένες, όμως τελικά το μόνο που άλλαξε είναι η έκταση του σκορ. O Σαχραουί έκανε την ατομική ενέργεια, απέφυγε τον Σιμεόνε, εκτέλεσε από δύσκολη γωνία, ο Όμπλακ απέκρουσε με δυσκολία, ο Γκούντμουντσον έκανε το γύρισμα και ο Ντέιβιντ με πλασέ από το δεύτερο δοκάρι υπέγραψε το θριαμβευτικό 3-1.

Λειψία - Λίβερπουλ 0-1

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές της League Phase του Champions League πανηγύρισε η Λίβερπουλ. Οι Reds επικράτησαν της Λειψίας στη Γερμανία με 1-0 χάρη στο «χρυσό» γκολ του Νούνιες και συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με την επίσης «απόλυτη» Άστον Βίλα. Εξαιρετικό ματς από τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος ήταν βασικός και αγωνίστηκε για 75 λεπτά. Παραμένουν χωρίς βαθμό οι Ταύροι.

Στα πρώτα 20 λεπτά οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και ήταν πιο απειλητικοί. Στο 19' ο Κέλεχερ βγήκε από το τέρμα του και έδιωξε με το κεφάλι, ο Σέσκο έπιασε απίθανο πλασέ από τη δεξιά πλάγια γραμμή του γηπέδου αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ βρήκε το γκολ που εν τέλει έκρινε το ματς στο 28'. Ο Τσιμίκας ανέβηκε από τα αριστερά, έκανε το 1-2 με τον Χάκπο, έβγαλε φοβερή σέντρα από τα αριστερά, ο Σαλάχ πάσαρε με το κεφάλι στον Νούνιες κι αυτός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο γκολ αλλά έπεσε πάνω σε εξαιρετικό Γκουλάτσι. Στο 32' ο Χάκπο έβγαλε εντυπωσιακή σέντρα από τα αριστερά με το εξωτερικό, ο Νούνιες πήρε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας της Λειψίας απέκρουσε με δυσκολία. Στο 37' ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε άπαντες στον αέρα και έπιασε γυριστή κεφαλιά, όμως ο Ούγγρος κίπερ είχε ξανά την απάντηση.

Οι Reds έφτασαν κοντά σε γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος. Στο 49' ο Νούνιες πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα, από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Χάκπο, ο οποίος εκτέλεσε από τη μικρή περιοχή και νικήθηκε από τον Γκουλάτσι. Στο 70' ο Μακ Άλιστερ με φανταστικό πλασέ σημάδεψε το δοκάρι και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Γιούνγκ Μπόις - Ίντερ 0-1

Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια η Ίντερ, η οποία για το μεγαλύτερο διάστημα δεν... εμφανίστηκε στην Ελβετία απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις, όμως με γκολ στις καθυστερήσεις κατάφερε να πάρει το τρίποντο (0-1). Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος ήταν πιο απειλητικοί, όμως έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Ζόμερ. Στο 54΄και κόντρα στη ροή η Ίντερ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα, όμως ο Φον Μπόλμους νίκησε τον Αρναούτοβιτς από την άσπρη βούλα, όπως τον Ντάμφρις στην επαναφορά. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν ρυθμό και απείλησαν με ευκαιρίες των Ταρεμί και Ζιελίνσκι που δεν κατάφεραν ωστόσο να βρουν εστία.Τελικά τη λύση για τους Νερατζούρι έδωσε ο Τουράμ στο 90+3, όταν μετά από σέντρα του Ντιμάρκο ο Γάλλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και βρήκε δίχτυα.

Μπενφίκα - Φέγενορντ 1-3

Σε ένα εξαιρετικό ματς στο «Ντα Λουζ» η υπέροχη Φέγενορντ λύγισε την Μπενφίκα και της «χάλασε» το απόλυτο σερί. Οι Ολλανδοί πήραν σπουδαία νίκη (3-1) απέναντι στην ομάδα του βασικού Βαγγέλη Παυλίδη και μαζί το δεύτερό τους τρίποντο στο Champions League. Η ομάδα του Ρότερνταμ πήρε γρήγορα το σημαντικό προβάδισμα με τους Ουέντα (12') και Μιλαμπό (33'), όμως ο Ακτούρκογλου στο 66' έβαλε ξανά τους Λουζιτανούς στο ματς. Δίχως αντίκρισμα βέβαια αφού στις καθυστερήσεις ο Μιλαμπό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Τρία ακυρωθέντα τέρματα στο ματς, ένα εξ αυτών του Βαγγέλη Παυλίδη στο πρώτο μέρος.

Ζάλτσμπουργκ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0-2

Τεράστιο διπλό για τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ που πανηγύρισε την πρώτης της νίκη στο Champions League, επικρατώντας 2-0 στην έδρα της Ζάλτσμπουργκ. Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο μέρος χωρίς γκολ, οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ στο 49΄όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Αυστριακών ο Κουλένοβιτς με συρτό σουτ βρήκε δίχτυα για το 1-0. Η αποβολή του Σλάγκερ στο 66΄δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν και τελικά υπέκυψαν στο αριθμητικό μειονέκτημα στο 84΄όταν ο Πέτκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία του Champions League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα