Τσιμίκας: Αυτά έκανε ο MVP του αγώνα με την Λειψία

Τσιμίκας: Αυτά έκανε ο MVP του αγώνα με την Λειψία

Αυτά έκανε ο Τσιμίκας στον αγώνα με την Λειψία που αναδείχθηκε MVP

bet365

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ο καλύτερος παίκτης στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Λειψία και το Gazzetta σας παρουσιάζει όλα όσα έκανε στο παιχνίδι με τη βοήθεια του Wyscout.

Η 8η φετινή εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα με τα χρώματα της Λίβερπουλ έμελλε να είναι ίσως και η καλύτερη φετινή του, αφού ο Έλληνας αριστερός μπακ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην Λειψία, παίρνοντας και το βραβείο του καλύτερου παίκτη του αγώνα, με τους «Ρεντς» να επικρατούν με 1-0 στην έδρα των Γερμανών σε ματς για την 3η αγωνιστική του League Stage του Champions League.

Ο Ολλανδός προπονητής της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ χρησιμοποίησε τον Κώστα Τσιμίκα στην φυσική του θέση ξεκινώντας τον ως βασικό για τέταρτη φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 28χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής έκανε ένα αρκετά γεμάτο ματς, έχοντας συμμετοχή φυσικά και στο μοναδικό γκολ που πέτυχε η ομάδα του, όμως εκείνα τα στοιχεία που ξεχώρισαν στο παιχνίδι του χθες ήταν η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του και το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας που είχε στις ενέργειες .

Το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις ενέργειές του και η ακρίβεια στις πάσες

Σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης, Wyscout, o «Greek Scouser» ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 58/71 ενέργειες, δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας του σε ό,τι δοκίμασε κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα άγγιξε το 82% (!!) νούμερα ιδιαίτερα μεγάλο, ειδικά να λάβει κανείς υπόψιν και τον αριθμό αυτών και ότι μιλάμε για παιχνίδια Champions League. Σκεφτείτε πως συνολικά στην καριέρα του έχει συνήθως 79,7 ενέργειες ανά 90 λεπτά με το ποσοστό επιτυχίας του να είναι στο 75,9%.

Οι ενέργειες του Τσιμίκα:

 

tsimikas-energeies

Ο Έλληνας αριστερός μπακ ολοκλήρωσε επίσης το παιχνίδι με 51/55 πάσες, έκανε δηλαδή μόλις τέσσερις λανθασμένες μεταβιβάσεις, με το ποσοστό επιτυχίας του να αγγίζει το τρομερό 93%. Είχε ακόμη 4/5 μακρινές μπαλιές, 3/4 πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου ενώ από την μοναδική επιτυχημένη σέντρα από τις τέσσερις που δοκίμασε, προέκυψε και το γκολ που έκρινε το παιχνίδι.

tsimi passes

Η κομβική συνεισφορά του στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση

Ο Κώστας Τσιμίκας μπορεί να μην σκόραρε ή να μην έδωσε την ασίστ στο νικητήριο γκολ της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, ωστόσο χωρίς την κινητικότητα, την οξυδέρκεια και την καλή του σέντρα δεν θα είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες για το τέρμα αυτό, που τελικά ήταν και το μοναδικό του αγώνα, χαρίζοντας έτσι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Άρνε Σλοτ.

Ο Έλληνας αριστερός μπακ πήρε την μπάλα πλάγια αριστερά και έξω από την μεγάλη περιοχή της Λειψίας στο 27ο λεπτό από την πάσα του ΜακΆλιστερ.

τσιμι

Είδε πως έχει δίπλα του τον Γκάκπο και οι δύο τους έχουν μπροστά τους από έναν αμυντικό, ωστόσο διέκρινε πως πίσω τους υπάρχει χώρος μέσα στην μεγάλη περιοχή της Λειψίας κι έτσι επέλεξε να παίξει το ένα-δύο με τον Ολλανδό συμπαίκτη του προκειμένου να βρεθεί εκεί όπου εντόπισε το κενό στην αμυντική διάταξη των Γερμανών.

τσιμι

Η συνεργασία μεταξύ τους έγινε με επιτυχία. Ο Γκάκπο πήρε την μπάλα και την επέστρεψε στον Τσιμίκα, που είχε μπει πλέον στην περιοχή και χωρίς να κοντρολάρει αποφάσισε να σεντράρει βλέποντας πως υπάρχουν τρεις παίκτες της Λίβερπουλ και τέσσερις της Λειψίας γύρω από το σημείο του πέναλτι. Ο Έλληνας αριστερός μπακ σημάδεψε τον πολύ καλό του φίλο, Μο Σαλάχ με επιτυχία.

τσιμι

Ο Αιγύπτιος πήρε την κεφαλιά δίνοντας στην μπάλα κατεύθυνση προς το τέρμα με τον Νούνιες να πέταγεται στην πορεία της και να σκοράρει με προβολή προ κενής εστίας για το 1-0 της Λίβερπουλ. Κάπως έτσι ο Ουρουγουανός πιστώθηκε το γκολ, ο Αιγύπτιος εξτρέμ την ασίστ και ο Τσιμίκας την second assist, όπως ονομάζουμε πλέον την πάσα πριν την ασίστ.

Από κει και πέρα ο Έλληνας αριστερός μπακ είχε ακόμη:

  • 1 σουτ
  • 1/1 ντρίμπλα
  • 3 επαφές στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου
  • 6/13 μονομαχίες (46%)
  • Έφτιαξε μία ευκαιρία για συμπαίκτη του (την κεφαλιά του Φαν Ντάικ από δική του εκτέλεση κόρνερ)
  • 1 κόψιμο
  • 2 επανακτήσεις, και οι δύο στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα